Home / MAKE ME FEEL / Λοιπόν… θέλεις να κολλήσουμε έρωτα; Αναστασία Κορινθίου

Λοιπόν… θέλεις να κολλήσουμε έρωτα; Αναστασία Κορινθίου

Θέλω να «κολλήσω έρωτα». Τι ΔΕΝ καταλαβαίνεις αγάπη μου;

Τον χειμώνα όλοι περνάμε τις ιωσούλες μας (γρίπη, συνάχι, γαστρεντερίτιδα άντε και καμιά βρογχοπνευμονία στα τσακίρ κέφια). Το καλοκαίρι είναι η εποχή που..κολλάς έρωτα! Οι τρόποι μετάδοσης είναι απλοί! Μεταδίδεται μέσω βλεμμάτων, χειραψίας και γιατρεύεται μόνο με κοκτέιλ τύπου Μαργαρίτα, Μοχίτο και sex on the beach (ειδικά το τελευταίο συνιστάται σε τριπλή δοσολογία, αντενδείξεις δεν έχουν καταγραφεί).

Σύμωνα με στατιστικές ιατρικές έρευνες είναι καλό να παραμείνετε κλινήρεις τουλάχιστον τρία μερόνυχτα στα οποία απαιτείται να «ανάψετε» από ερωτικό πυρετό και να κάνετε κρύα ντους κατά προτίμηση με… παρέα!

Ο καλοκαιρινός έρωτας είναι μια οξεία λοίμωξη του οργανικού μας συστήματος, που προκαλείται από διάφορους ιούς (φλερτ, καψούρα, κάψα, σεξουαλική υπερδιέγερση), οι οποίοι μπαίνουν στον οργανισμό μας με την εισπνοή σταγονιδίων που εκπέμπονται με την ομιλία σε beach bar την ώρα που χορεύεις στους ρυθμούς του despacido, το χαμόγελο (αυτό το πονηρό πριν… ρουφήξεις με το καλαμάκι την pina colada σου) ή το τάχα τυχαίο άγγιγμα των νοσούντων.

Υπάρχουν 3 βασικοί τύποι ιών που προκαλούν την ερωτική ίωση, ήτοι ο Α (κεραυνοβόλος που μια ματιά σου μόνο φτάνει αεροπλάνο να με κάνει), ο Β (σε θέλω εδώ και τώρα μάνα μου) και ο C (δώσε μου το τηλέφωνο σου, να μιλάμε όλο το βράδυ, να βάλω πεταλουδίτσες στην κοιλίτσα σου και την μορφή μου στο μυαλουδάκι σου). Ο τύπος Α προκαλεί τις πιο σοβαρές λοιμώξεις και ο C τις πιο ελαφρές γιατί είναι και ο πιο… αθώος. Έξαρση της ίωσης παρουσιάζεται μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου (φοράμε τα λιγότερα ρούχα, καταναλώνουμε το περισσότερο αλκοόλ και έχουμε ΧΑΛΑΡΕΣ αντιστάσεις, οπότε και εκδηλώνονται κάθε χρόνο σποραδικά κρούσματα.

Κάθε χρόνο συνήθως έχουμε εμφάνιση επιδημιών έρωτα και το Φθινόπωρο, που αυτοί συνήθως καταλήγουν σε εμβολιασμό με γάμο, ενώ κάθε 10-15 χρόνια έχουμε πανδημίες, όπου η πλειονότητα του πληθυσμού μιας χώρας προσβάλλεται από την νόσο. (βλέπε 60s 70s 80s )

Μεγάλες πανδημία έρωτα είχαμε το 1970-1975 (βλέπε μίνι φούστα), όπου γεννήθηκε η περίφημη γενιά, generation X, η οποία μεταδίδει τον ιό σήμερα (πρόσεχε τους 40 plus λέεεεεμε). Ο χρόνος επώασης του έρωτα είναι 7 χρόνια και ο πάσχων μεταδίδει τη νόσο αμέσως μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων (περιγράφει το ΤΙ έζησε στο κρεβάτι την ώρα της έξαρσης του ιού, ζηλεύει η κολλητή –ος τσουπ πάνε και κολλάνε και αυτοί).

Τα κύρια συμπτώματα είναι: • πόνοι στις αρθρώσεις και στην πλάτη (ειδικά μετά από περίεργες… στάσεις) • ζάλη και ίλιγγος (από τον πρώτο οργασμό) • αδυναμία και κομάρες (εεεε μη στο εξηγώ τώρα) • πυρετός υψηλός που έρχεται συνήθως απότομα και συνοδεύεται από ρίγη και διαρκεί 3-4 ημέρες (όταν επαναφέρεις στην μνήμη τα όσα τόσα…) • έντονοι ιδρώτες. Σπάνια έχουμε ανορεξία και ναυτία (κάνε τεστ εγκυμοσύνης). Τα έντονα συμπτώματα διαρκούν 4-6 ημέρες, ενώ πλήρης αποκατάσταση της υγείας έχουμε 7-10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, όπου πλέον ξέρουμε πως να διαχειριστούμε την κατάσταση στο κρεβάτι του πόνου! Μερικές βαριές περιπτώσεις μπορεί να κρατήσουν και μερικές εβδομάδες, ενώ σε αρκετά άτομα ο έρωτας αφήνει ένα βήχα (για να μην κρύβεται) και ένα αίσθημα αδυναμίας που κρατά μερικές εβδομάδες. Η σημασία του ως νόσος, οφείλεται κυρίως στην ταχύτητα εξάπλωσής της και στη βαρύτητα των επιπλοκών που, ευτυχώς, σπάνια εμφανίζονται. Ο ερωτικός ιος δεν θα πρέπει να συγχέεται με το κοινό καψούρεμα και τα One night stand που προκαλούνται από διαφορετικούς ιούς, είναι πολύ πιο συχνά και εκδηλώνονται συνήθως με ελαφρότερη συμπτωματολογία. (το επόμενο πρωί πολλοί ασθενείς παρουσιάζουν και επιλεκτική αμνησία).

Η θεραπευτική αντιμετώπιση του γίνεται συμπτωματικά, προσπαθούμε δηλ. με διάφορα πρακτικά μέσα να… ανακουφίσουμε τον πάσχοντα από τα συμπτώματά του. (να σου κάνω ένα μασαζάκι, μάνα μου, να αλλάξουμε τα τσι σου ή θες να δοκιμάσουμε Ασιατικές θεραπείες με ένα ταντρικο;) Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η ανάπαυση σε θερμό περιβάλλον(πάμε σε ένα νησί ΤΩΡΑ) και τα κρύα κοκτέιλ αρκούν για να δώσουν την ευκαιρία στη νόσο να κάνει τον κύκλο της και να υποχωρήσει. Τα αντιβιοτικά δεν έχουν καμία δράση στον ερωτικό ιό και κατά συνέπεια δεν έχουν θέση δίπλα στα αντηλιακά και τα λάδια ερωτικού μασάζ. Διαπράττει μεγάλο λάθος πολύς κόσμος που καταφεύγει στη λήψη αντιβιοτικών από μόνος του ή μετά από πίεση στο γιατρό του και την μάνα του.

Για την πρόληψη του ιού υπάρχει σήμερα εμβόλιο το οποίο όμως είναι αποτελεσματικό στο 75% των περιπτώσεων. ΓΑΜΟΣ! Το εμβόλιο δεν συνιστάται για όλα τα άτομα αλλά μόνο γι αυτά που βρίσκονται σε κίνδυνο, όπως π.χ άνω των 40, γυναίκες που χτυπά το βιολογικό τους ρολόι και άτομα υψηλού κινδύνου να εθιστούν στην μοναξιά και να το ρίξουν σε αντικαταθλιπτικά και Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Οι ιοί του έρωτα μεταμορφώνονται από καιρό σε καιρό. Οι ιοί Α και C μεταβάλλονται ελαφρώς κάθε χρόνο, γεγονός που μας υποχρεώνει να παρασκευάζουμε νέα εμβόλια. (συγκατοίκηση, εκδρομές , γούτσου γούτσου στον καναπέ). Κάθε 10 χρόνια περίπου ο ιός Α μεταμορφώνεται τελείως δημιουργώντας ένα τελείως νέο ιό και καθώς δεν υπάρχει ανοσία στον ιό αυτό εύκολα προκαλεί πανδημίες. Το εμβόλιο της γρίπης αποτελείται από αδρανοποιημένους ή εξασθενημένους Α και C ιούς της γρίπης που προκαλούν το τσιλιμπόυρδισμα και την απιστία τα οποία προκαλούν καρούμπαλα από κέρατα και… τηγανιές ή παντόφλα. Συνιστάται να είστε ευάλωτοι στον ιό εάν γίνεται τις αρχές του φθινοπώρου, ώστε το άτομο να είναι ανοσοποιημένο την εποχή της έξαρσης της νόσου δηλαδή την Άνοιξη και να καλύπτονται με φουλάρι τα ερυθρά σημάδια που προκαλεί στο σώμα και τον λαιμό (δαγκωνοπιπιλιές). Μια δεύτερη δόση εμβολίου, κυρίως τον Ιανουάριο που είμαστε σε μεθεόρτια διάθεση, ολοκληρώνει την ανοσία του ατόμου. Μοναδική αντένδειξη για την διενέργεια του εμβολίου είναι η υπερευαισθησία (αλλεργία) του ατόμου στην χυλόπιτα η ύπαρξη ιστορικού προηγούμενης αλλεργίας στον λαπά. Σοβαρές παρενέργειες δεν έχει το εμβόλιο . Οι πιο συχνά εμφανιζόμενες είναι ο πόνος και η ερυθρότητα στο σημείο της ενέσεως (βέρα) που διαρκούν 1-2 ημέρες και που εμφανίζονται στο 1/3 των εμβολιασθέντων ατόμων. Άλλες παρενέργειες είναι ο πυρετός, η κακουχία, και οι μυαλγίες που εμφανίζονται 6 – 12 ώρες μετά την επαναλαμβανόμενη δόση (αχ βαχ μάνα μου) και μοιάζουν με ελαφρά μορφή ιλίγγου (αστεράκια βλέπω, μωρό μου, όλα γυρίζουν, όλα). Σπανιότερες είναι οι αντιδράσεις υπερευαισθησίας που παρουσιάζονται σε άτομα με ειδική ευαισθησία στο φως (το ημίφως είναι ιδανικό).

Λοιπόν τι λες; Είσαι να κολλήσουμε έρωτα;

Comments

comments

About Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου επέστρεψα πάλι μετά από 26 θαλασσινά χρόνια στην Ρόδο της καρδιάς μου! Βλέπεις στον… τόπο του εγκλήματος δεν επιστρέφουν μόνο οι δολοφόνοι αλλά και οι... ποιητές για να καταγράψουν ερωτικά εγκλήματα στα οποία όλοι είμαστε συνεργοί! Με λένε νεράιδα, εγώ νιώθω χαμίνι! Αγαπώ να… αγαπώ και ιδιαίτερα αυτούς που δεν ξέρουν πώς να αγαπιούνται! Αδύνατο σημείο μου που με κάνει δυνατή τα τρία υπέροχα παιδιά μου! Με βρίσκετε στα πιο ασυμβίβαστα στέκια, σε συννεφάκια από «πειραγμένο υλικό» και φυσικά στα βιβλία μου!