Home / LIFE / TRAVEL COCK: “Βιετνάμ” Το Γουστάρω αναντάαααμμμ παπαντάααμμμ

TRAVEL COCK: “Βιετνάμ” Το Γουστάρω αναντάαααμμμ παπαντάααμμμ

(Που λέει κι ο Μουζού να΄ούμε!)

Έτσιιιιιιι… Σας έχω τρελάνει έ…; Από την Δύση, στην Ανατολή και ρίχνω και μία… παραλία Ψάθας στη μέση για να γουστάρετε να΄ούμε.

Το’ χουμε ξανά πει ρε να΄ούμε. Η στήλη έχει επίπεδο να΄ούμε. Και σήμερα σας ταξιδεύει σε μία “χωράρα”. Το Βιετναμ!

Ναι να΄ούμε! “Χωράρα” γιατί “τα σπάει” σε πολλούς τομείς.

Πρώτα απ’ όλα μιλάμε για φυσική ομορφιά. Τροπικά δάση να΄ούμε, παραλίες, κανό-καγιάκ, καταρράκτες, ζούγκλες… Ότι “θέλουτε” να΄ούμε….

Να πας εκεί στο “Χάλο Μπέη” (Halong Bay), εκεί που γυρίστηκαν τα “Τζέμης Μπόντ” να σου φύγει το καφάσι. Λες και περνάς τα Μετέωρα είναι, να΄ούμε, μέσα από πράσινα νερά. Τρελαίνεσαι να΄ούμε. Και μετά εκεί πάνω σε κάτι βιετναμέζικα “σπήλαια του Δηρού” να΄ούμε… Τρελαίνεσαι με το τι μπορεί να φτιάξει η φύση να΄ούμε. Απλά λίγο προσοχή γιατί έχει ζέστη και περπάτημα να΄ούμε και μπορεί να “τα φτύσετε” να΄ούμε.

Η να πάς να ‘ούμε στην “Kουτσή” (Cu Chi) να δεις εκεί τα λαγούμια να΄ούμε. Πως μισή μερίδα άνθρωποι πήδηξαν όλο τον Αμερικικανικό στρατό να΄ούμε. Ζούσαν, να΄ούμε κάτω από τη γη για 12 χρόνια να΄ούμε, για την ελευθερία να΄ούμε.

΄Η να πάς “Σαιγκό” η “Χο Τσι Μι” πως το λένε. Γαμώ τις πόλεις να΄ούμε. Ζωντανή, δυτική, γεμάτη φώτα να΄ούμε και ζωή να΄ούμε. Εκεί να πας για ψώνια, και θα βρεις μπλουζάκι να΄ούμε “Νάκι” και “Άντε Άρμου” με 5 δολάρια να΄ούμε. Και αυθεντικό όχι μούφα να΄ούμε. Απ’ ευθείας από το εργοστάσιο. Φαΐ, ποτό, ψώνια, μασάζ, μασάζ ποδιών, μασάζ αυτιών, μασάζ μυτών. Απ΄όλα έχει η Σαϊγκόν να΄ούμε

Να πάς στο “Ανώγι” (Άnoi) που είναι πιο όμορφο να΄ούμε, πιο μαζεμένο και ας είναι η πρωτεύουσα.Έχει ωραίο ποτάμι εκεί στη μέση να΄ούμε, έχει την παλιά πόλη τη Γαλλική να πας καμία βόλτα να΄ούμε. Είναι πιο γραφικά, πιο εναλλακτικά, πιο κουμμουνιστικά εκεί να πούμε… Εκεί… Εκεί μπορείς να πας για “τσιλ άου” (chill out) να΄ούμε, που λένε και στην τηλεόραση.

Να πας “Χουέ” να΄ούμε που έχει και εκεί ποτάμι να΄ούμε. Να πάς για μπάνιο στη “Ντανάγκ” να΄ούμε να το ευχαριστηθείς. Όρεξη να έχεις και λεφτά να΄ούμε.

Δεν είναι μόνο όμως ότι το Βιετνάμ είναι “χωράρα” έχει και ” ανθρωπάρες” να’ ούμε. Αυτές ρε να΄ούμε κάνουν τα μεγάλα κράτη…” Οι ανθρώποι” ρε… (που λένε και στην Κρήτη να΄ούμε…)

Τι να πω γι’ αυτές τις ψυχάρες ρε να΄ούμε. Κιτρινιάρηδες, κοντοί, χλεμπονιάρηδες αλλά έχουν μία αγάπη για την πατρίδα να΄ούμε, μεγαλύτερη και από τα βουνά να΄ούμε. Γι΄αυτό και “ξεκώλιασαν” τα Αμερικανάκια. Όλα για την πατρίδα τους ρε να΄ούμε. Εκεί κάτω από τη γη για χρόνια, να τρώνε σκουλήκια για την ελευθερία να΄ούμε.

Και πολύς κόσμος να΄ούμε δεν ξέρει ότι πριν από τα Αμερικανάκια να΄ούμε, ήρθαν εδώ οι Κινέζοι, οι Γιαπωνέζοι, οι Γάλλοι. Όλοι προσπάθησαν να διαλύσουν το Βιετνάμ αλλά δε τα κατάφεραν να΄ούμε.

Γι’ αυτό και αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο περήφανοι να΄ούμε. Και στο μόνο θεό που πιστεύουν είναι οι πρόγονοι τους να΄ούμε. Γι’ αυτό και είναι τιμή εκεί πέρα να θάψεις το πατέρα σου και τη μητέρα σου στην αυλή του σπιτιού σου εκεί να΄ούμε.

Δεν είναι ανθρωπάκια να΄ούμε. Δουλεύουν για το καλό το δικό τους και στηρίζουν τη χώρα τους νυχθιμερόν να΄ούμε! Νυχθιμερόν!

Και ας έχουν και το σφυροδρέπανο να΄ούμε. Είναι σεβαστικοί να΄ούμε και ξέρουν πως βγαίνει το ψωμί να΄ούμε. Δεν κρύβονται πίσω από την παντιέρα τους. Είναι έξυπνα “κομμουνιστάκια”.

Το προτείνω να΄ούμε με τα χίλια να΄ούμε.

Πήγαινε και δε θα μετανιώσεις να΄ούμε.

Comments

comments

About THE COCK

The Cock γλυκό όταν το νιώθεις στα Αγγλικά, γλυκό και όταν το τρως στα Ελληνικά. Υπερβολικό και όμως αληθινό, καφρικό αλλά και τολμηρό, απρόσμενο και όμως τόσο κοινό.Ο Νεοέλληνας της διπλανής πόρτας είναι εδώ και σου μιλάει. Διάβασε τον και πράξε, απόφυγε ή συμφώνησε αναλόγα...