Home / LIFE / Travel Cock – ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ.

Travel Cock – ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ.

17857178_10211064293496584_1231135740_n

Εγώ το είχα πει στη Νατάσσα τη Μανίτσα να ‘ούμε, όταν μου έδωσε την ευκαιρία με αυτή τη στήλη… Της είχα πει ότι η στήλη θα είναι “συναρπαστική” να ‘ούμε!
Ότι θα έχει “απ’ ούλα” να ‘ούμε! Πολιτική, παραπολιτική, παρασκήνια, παιδεία, έρωτα, σεξ, μπουζούκια να ‘ούμε. Απ’όλα να ‘ουμε.
Και έτσι να ‘ουμε σήμερα ξεκινάει η στήλη να ταξιδεύει. Ξερω τι σκέφτεστε να ‘ουμε… Που ο βλάχος, ο καρα-βλάχος, ο ξιπασμένος βρήκε τα λεφτά να ‘ουμε; Αυτό δε σκέφτεστε ε; Γατάκια…
Αφού το έχω πει και το έχω δηλώσει να ‘ούμε. Ας είν’ καλα ο Άγιος Ανδρέας “ο Παπανδρέας” , που με έβαλε τότες, δεκαοχτώ χρόνωνε στην ΕΥΔΑΠ να ‘ούμε. Από εκεί βγάλαμε κάτι λεφτουδάκια να ‘ούμε και τώρα που έπεσε η κρίση… Βγήκαμε στη γύρα να ‘ούμε!
Λοιπόν… Για να μην παρεξηγούμεθα να ‘ούμε. Εδώ δε θα διαβάσετε για τα κυριλέ και τα ξενέρωτα και τα βιτρινάτα που βάζουν άλλοι. Εδω να ‘ούμε θα παίζει η αλήθεια για κάθε μέρος να ‘ούμε. Θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, γιατί είμεθα αντικειμενικοί να ‘ούμε.
Λοιπόν πάμε να μπούμε στο ψητό να ‘ούμε…
Κούβα! Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο καθένας πριν μπει στο αεροπλάνο γι’αυτό το νησί, είναι να σκεφτεί για ποιο ακριβώς λόγο, θέλει να πάει να ‘ούμε… Και θα εξηγήσω γιατί να ‘ούμε…
Γιατί ο τόπος να ‘ούμε έχει πολλές αντιθέσεις να ‘ούμε και αν δεν ξέρεις από πριν μπορεί να απογοητευτείς να ‘ούμε
Δηλαδή “πάμε γερά “ να εξηγήσουμε ανά κατηγορία να ‘ούμε ( και με αρίθμησης…):

Θες να πας στη Κούβα για τα τυρκουαζ νερά της “Καραβαικής” να ‘ούμε; Να ψήνεσαι στην άμμο και να πίνεις “μουχίτου” όλη μέρα. Να πας πασά μου… Να πας! Βουρ στον πατσά! Αλλά όταν μπεις στη θάλασσα μη μου αρχίσεις “είναι κρύα, είναι λασπουρια, έχει κύμα “. Γιατί θα είσαι και αγεογράφητος” να ‘ούμε… Γιατί η “Καραβαική” είναι και Ατλαντικός ωκεανός αγόρι μου. Δεν είναι “Αετζήαν Σιι” να ‘ούμε, δεν είναι “Ιονιοι Νήσοι “ να ‘ούμε! Που πας οπότε θες, βουτάς και απολαμβάνεις. Εκεί για να είναι ήσυχα, καθαρά και χωρίς σκυλόψαρα πρέπει να περάσουν μέρες. Τωρα εσύ ξέρω όμως τι θέλεις… Να πας να ποζάρεις για να βγάλεις τη “σέλφη” να ‘ούμε και να τσεκάρεις “Φεσιμπουκ” για να τη σπάσεις “στον Κακομοιρογλου” τον φίλο σου! Μια χαρά είναι γι’ αυτό! Βαραδερο είναι το μέρος. Αβάνα δεν κολυμπάς… Άστο! Είναι τίγκα στο σκατό”. Άσε που αν πέσεις εκεί μπορείς να βγεις αγκαλιά και με κάνα κασώνι πρέζα, ριγμένη από αέρος από Κολομβία να ‘ούμε!
Μπορεί να θες να πας να περάσεις απλά καλά. Με τα “μουχίτου” σου, να πας να χορέψεις “σάλτσα ντομάτα” ( πως τη λένε…) να ‘ούμε. Να καπνίσεις τις πουράκλες σου. Να δεις Αβάνα με τα ταξί μηχανάκια να ‘ούμε. Θα φας, θα πιείς και θα νομίσεις ότι είσαι στα “σιξτυ” να ‘ούμε. Μαγκιά τους ρε να ‘ούμε! Έκαναν τη μιζέρια τους αξιοθέατο ρε να ‘ούμε. Περπατάς στα γιαπιά και στα ερείπια και επειδή είναι πολύχρωμα νοιώθεις ότι είσαι “τρεντης “ να ‘ούμε. Όλα τα έχει η Αβάνα να ‘ούμε αλλά… από πότε πρεπει να περπατήσω στη φαβέλα για να πιώ ποτό, να φάω να ‘ούμε και να νομίζω ότι είδα κάτι καλό; Κάτι διαφορετικό “ναι”, κάτι καλό σχετικό είναι “να ‘ούμε”. Θα εξηγήσω στο 4 παρακάτ ‘!
Εισαι λιγούρι και θες να πηδήξεις; Αυτό είναι το μέρος! Αφθονία! Ότι θες στα πόδια σου να ‘ούμε! Ψιλό, κοντό, μαύρο, άσπρο, μουλάτο, ξανθό, βαμμένο… Ότι θες να φτιαχτείς και να σου πω και κάτι να ‘ούμε… Και σε καλή τιμή! Άντε κάνα σάντουιτς να ‘ούμε και μετά σχεδόν “ότι προαιρείστε”. Αλλά να ‘ούμε προσέξτε λίγο και όλοι οι Ελληναράδες, οι πηδηχταραδες να ‘ούμε γιατί εκεί να ‘ούμε… παίζουν κι αλλά κόζα να ‘ούμε! Όσοι έχετε κόρες προσέξτε μη το κάνετε με κοριτσάκια στην ηλικία της κόρης σας να ‘ούμε. Γιατί λιγούρια είμαστε όλοι, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια να ‘ούμε… Προσεξτε Γιατί εκεί δεν είναι “Ρούσκι-Σπασιμπα- Πήδημα – Άντε γειά”! Εκεί είναι Κούβα πασά μου! Μπορεί να σε πάει το κοριτσάκι σπίτι της και μόλις μπεις στο σαλόνι να δεις τη μαμά, τον μπαμπά, τον άρρωστο παππού και τη γιαγιά, που θα περιμένουν να “τακτοποιήσεις” τη θυγατέρα, για να πάρουν τα 30 δολλάρια και να βγάλουν το μήνα! Εκεί σε θέλω, Ελληναρα μου, πηδηχταρα μου, κύριο. Δώσε τα 30 δολλάρια και πήγαινε στο δωμάτιο “για πλύσιμο στο χέρι”. Μη γίνεις σαν κάτι λαμόγια κυριλέ, κοστουμαρισμενους Ιταλούς και Ισπανούς, που τις έχουν και σπιτωμένες και έχουν κόψει και μηνιάτικο! Κράτα ψιλά το λάβαρο!
Είσαι “κουκούδι” αγά μου; Είσαι προλετάριος; Θες να πας να προσκυνήσεις τον τάφο του Τσε στη Σάντα Κλαρα; Να πας πασά μου γιατί αυτός ήταν ο μόνος αυθεντικός κομμουνιστής που πέρασε. Αυτός έφτυσε να ‘ούμε τα παλάτια, έπιασε την τσάπα και έσκαβε με τον απλό εργάτη στην Βολιβία. Εκεί που τον έφαγαν να ‘ούμε ( Ξέρει και ιστορία η στήλη να ‘ούμε…) Θες να δεις την πλατεία που ο Φιντέλ έβγαζε τους λόγους; Να το δεις πασά μου αλλά….Να δεις και τις απέραντες φαβελες, να δεις τα ερείπια παντού, να δεις τα παιδάκια να σε παρακαλάνε για στυλό και σαπούνι και να δεις να ‘ούμε, και τα κοριτσάκια στην ηλικία της κόρης σου να τρέχουν από πίσω σου για να σου δωθούν και να τα πληρώσεις να ‘ούμε. Μα θα μου πεις να ‘ούμε… Όλοι αυτοί έχουν δωρεάν παιδεία, δωρεάν υγεία και κηδεία δημόσια δαπάνη. Εγώ που ζω στην Ευρώπη να ‘ούμε αυτά δε τα εχω… Σωστό! Αλλά πόσοι από αυτούς με όλα αυτά τα δωρεάν να ‘ούμε είναι πραγματικά ευτυχισμένοι; Τους ρώτησες ποτέ να ‘ούμε; Εγώ τους ρώτησα φιλαράκι… Και δεν είναι γιατί κανένας Φιντέλ δεν ήρθε να τους ταΐσει ποτέ και τους έκλεψε την ελευθερία με “Δωρεάν παιδεία και υγεία”. Μην παίζουμε να ‘ούμε με τις λέξεις και τις έννοιες να ‘ούμε. Καλό “το αριστεριλίκι “ να ‘ούμε αλλά όχι από τον καναπέ να ‘ούμε. Τράβα στη φαβέλα, έχει δωρεάν παιδεία, υγεία, κηδεία (αυτά να ‘ούμε δε λένε είναι τα προνόμια;), φάε ραδίκια και παξιμάδι κάνα μήνα (και αν) και έλα μετά να τα πούμε να ‘ούμε.

Γι’αυτό κι εγώ έγινα ΠΑΣΟΚ. Γιατί να ‘ούμε είμαστε κάτι ενδιάμεσο. Κυριλέ αριστερά να ‘ούμε. Όχι φαβέλα!

Αυτά για την Κουβα να ‘ούμε. Καλύψαμε όλο το φάσμα ελπίζω να ‘ούμε.

Comments

comments

About THE COCK

The Cock γλυκό όταν το νιώθεις στα Αγγλικά, γλυκό και όταν το τρως στα Ελληνικά. Υπερβολικό και όμως αληθινό, καφρικό αλλά και τολμηρό, απρόσμενο και όμως τόσο κοινό.Ο Νεοέλληνας της διπλανής πόρτας είναι εδώ και σου μιλάει. Διάβασε τον και πράξε, απόφυγε ή συμφώνησε αναλόγα...