Home / LIFE / Teachers’ Coffee 6: Μάντεψε ποιος θα είναι στο ραδιόφωνο αύριο! Νεανική έκφραση, ζωντάνια και δημιουργία!

Teachers’ Coffee 6: Μάντεψε ποιος θα είναι στο ραδιόφωνο αύριο! Νεανική έκφραση, ζωντάνια και δημιουργία!

Αύριο Τρίτη 25/4, το στούντιο θα γεμίσει φρέσκα χαμόγελα και γλυκές φωνές! Ο λόγος; Το 7ο Θεωρείο και το 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου, θα μας παρουσιάσουν το λόγο που αγαπάνε το θέατρο αλλά και το λόγο που κάνουν θέατρο!

“Μπορεί τα σκήπτρα της Αστυνομικής Λογοτεχνίας να τα κατέχει δικαιολογημένα η Αγκάθα Κρίστι, ωστόσο το είδος της Ιστορίας Μυστηρίου, αγγλιστί «detective story«, έχει τις καταβολές του στην Γαλλία, με πρωτοπόρους τον Εμίλ Γκαμποριώ και τον Μωρίς Λεμπλάν.  Ένας μάστορας αυτού του είδους είναι και ο Ρομπερ Τομά, ο οποίος γράφει το «Μάντεψε ποιός θα πεθάνει απόψε» στα 1960, ένα έργο το οποίο βίωσε την απόλυτη επιτυχία μετρώντας πάνω από 30 000 παραστάσεις ανά το παγκόσμιο και καθιερώνοντας τον Τομά, ως συγγραφέα ψυχολογικών αστυνομικών δραμάτων.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο Σαμονί, ένα τουριστικό θέρετρο της Γαλλίας, όπου ο Ντανιέλ Κορμπάν δηλώνει την εξαφάνιση της γυναίκας του Ελισάβετ, η οποία εδώ και κάποιες μέρες αγνοείται.  Ένας Επιθεωρητής, ο κ. Αντόν Σεβαλιέ αναλαμβάνει να ερευνήσει αυτή την παράξενη καταγγελία γι’ αυτό και πηγαίνει στο σπίτι των Κορμπάν, για να μάθει περισσότερες πληροφορίες.  Μέχρι που ξαφνικά μπαίνει μέσα στο σπίτι η Ελισάβετ με τον εφημέριο , παπά της περιοχής, τον Μαξιμίνο Ο Ντανιέλ Κορμπάν εμβρόντητος, δεν την αναγνωρίζει και επιμένει ότι δεν είναι η σύζυγός του, μολονότι όλα τα στοιχεία μαρτυρούν το αντίθετο.  Είναι όμως αυτή η γραμμική εξέλιξη της πλοκής;  Οι ισχυρισμοί του Ντανιέλ είναι αστήρικτοι και άρα είναι τρελός ή μήπως τελικά κάτι άλλο συμβαίνει;   Ένα πιστόλι, μια κληρονομιά πολλών εκατομμυρίων, πολλές αντιφάσεις και μια νοσοκόμα συνιστούν τα κομβικά σημεία της ιστορίας, που σε συνδυασμό με τις έξυπνες χιουμοριστικές ατάκες αφήνουν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή.”

Αυτή είναι η υπόθεση της παράστασής τους.

Ο Αντώνης, ο Αλέξανδρος, ο Ορφέας, ο Δημήτρης, η Ευγενία, η Χριστίνα, η Μαριλένα, η Μαρία, η Έλενα, η Γεωργία, η Σταυρούλα, η Ελευθερία, η Κωνσταντίνα, ο Λουκάς, ο Θοδωρής, ο Μιχάλης και η φιλόλογός τους και σκηνοθέτης τους, Βάνα Δουληγέρη, θα βρίσκονται μαζί μας αύριο 10-12, στο στούντιο του www.magazen.gr, στην πλατεία Καρύτση και θα μας παρουσιάσουν τους εαυτούς τους, τη δουλειά τους, τις ανησυχίες τους, τη φρεσκάδα τους και πολλά άλλα.

Εμείς από τη μεριά μας, οι παραγωγοί της εκπαιδευτικής εκπομπής Teachers’ Coffee είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η επίσκεψη των παιδιών στο στούντιο, γίνεται μέσα στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων των παιδιών με προσδοκώμενα ωφελήματα από την επίσκεψη, να γνωρίσουν οι μαθητές  τον  μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου, να μυηθούν σε διαδικασίες έκφρασης με επίσημο και κόσμιο τρόπο σε ανοιχτό κοινωνικό περιβάλλον, να μιλήσουν για τη μορφωτική εμπειρία του σχολικού θεάτρου, να ενισχύσουν  την υπευθυνότητα και την  αυτοπεποίθησή τους  και να απολαύσουν σε μεγαλύτερο  βαθμό τη βιωματική- εμπειρική μάθηση.

…και γι αυτό το λόγο τους περιμένουμε με ανυπομονησία!

18051980_1325293854218120_664526393_n

Η αφίσα της παράστασης που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά!

Comments

comments

About Νατάσσα Μανίτσα

Αρσακειάδα και μου φαίνεται, χωρίς τα γαλλικά αλλά με πιάνο, ξένες γλώσσες, σινεμά, θέατρα και, ω ναι, ποίηση! Κάποια στιγμή στη ζωή μου ξύπνησε η ψυχολόγα μέσα μου και σπούδασα Ψυχολογία, ενώ συνέχισα ακάθεκτη με Μετάφραση και Βρετανικές Σπουδές. Από πολύ νωρίς κατάλαβα ότι δεν γνωρίζω τίποτα, κάποιοι όμως θα σκότωναν να μάθουν όλα όσα γνωρίζω. Γι αυτό και εγώ ενίοτε τα λέω χύμα και bloggάρω κυρίως για να μη φρικάρω. Και το ταξίδι συνεχίζεται, μα ποτέ δε χαρίζεται...