Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Απτές αποδείξεις – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Απτές αποδείξεις – Λίλιαν Σίμου

pc

Παρασκευή 17 Μαρτίου και ο Ήλιος βρίσκεται στην μοίρα έξαρσης της Αφροδίτης. Στην συγκεκριμένη ζωδιακή μοίρα εισπράττουμε το μήνυμα της ιδεαλιστικής προσφοράς και γενναιοδωρίας μέσω της ανιδιοτελούς αγάπης.

Είναι εκεί όπου λάμπει το φως της ανώτερης μορφής του συναισθήματος. Εκεί που βιώνουμε την συγκίνηση σαν δόνηση ψυχής και ένωση με την πνευματική ή τη θεία πλευρά.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον έγκειται στο ότι ο Κρόνος από το ζώδιο του Τοξότη, σχηματίζει ακριβές τετράγωνο προς τον Ήλιο.

Μία δυναμική πρόκληση εμπεριέχει ο χάρτης της ημέρας, όπου ο ιδεαλισμός συγκρούεται με την προσγειωμένη αντίληψη. Σε ζώδιο ευέλικτα, δεν είναι δύσκολο να διαχειριστούμε τις νέες καταστάσεις.

Η εποχή μας, με την κρίση αξιών τα τελευταία χρόνια, έφερε μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας.

Ιδέες, «πιστεύω», πεποιθήσεις, οραματισμοί, απογοήτευσαν. Οδεύοντας προς το τέλος της εποχής των Ιχθύων, είμαστε σε μία διαρκή πτώση των ιδαλμάτων που μας ενέπνευσαν. Απομυθοποίηση, πίκρα, απόρριψη, πλάνη, είναι πικρές γεύσεις που βιώνουμε.

Κι όμως, ο Κρόνος στον Τοξότη, δεν αποκλείει την πρόοδο και την εξέλιξη. Απλά δεν επιτρέπει τις περιττές ή κούφιες υποσχέσεις «σωτηρίας» να μας παραπλανούν πλέον.

Το ψέμα απογυμνώνεται και φαίνεται η αλήθεια.

Η προσγείωση πονά, θέτει περιορισμούς στις προσδοκίες μας, προκαλεί κόπωση… αλλά είναι σταδιακά μία ανακούφιση, γιατί έχουμε συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα. Κατά συνέπεια, ό,τι απομυθοποιείται, αφήνει χώρο για την νέα οπτική και τη νέα φιλοσοφική θεώρηση της ζωής.

Η σημερινή ημέρα, αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό: να αντικρύσουμε με ωριμότητα τα γεγονότα που μας απασχολούν, να μάθουμε από τα λάθη και να διατηρήσουμε την αγάπη ως ιδέα, σε πλαίσια προσγειωμένα. Να έχουμε απτές αποδείξεις αγάπης, αφοσίωσης, προσφοράς. Να μην σταθούμε στην θλίψη και στον πόνο, αλλά να θέσουμε όρια και να θωρακιστούμε απέναντι σε όσους θεωρούν την γενναιοδωρία ψυχής…αδυναμία!

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες… αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον!
Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων.
Γιατί, γνωρίζω πως “ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ’ αυτά”!
Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr

%d bloggers like this: