Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Πίσω από τα σύννεφα – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Πίσω από τα σύννεφα – Λίλιαν Σίμου

Sol-brillando-entre-nubes

Τρίτη 14 Μαρτίου και η ημέρα μας φέρνει σε σύνοδο ακριβείας τον Ήλιο στους Ιχθείς με τον αστεροειδή Κένταυρο Χείρωνα.

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση, που έχει διάρκεια ημερών, φωτίζει τις δύσκολες εμπειρίες της ζωής και αναδεικνύει την ανάγκη θεραπείας του τραύματος.

Ο Ήλιος συμβολίζει την θέληση, την αποφασιστικότητα, την αυτοέκφραση και την δυναμική της παρουσίας μας. Είναι όμως και οι άνθρωποι που θαυμάζουμε, ή εκείνοι που έχουν θέση εξουσίας.

Ο Χείρωνας σηματοδοτεί το είδος του τραύματος, της εγκατάλειψης, της προδοσίας, της αμφιβολίας, του πόνου.

Στην σύνθεση της ημέρας (και όχι μόνο, καθώς λειτουργεί ως το τέλος της εβδομάδας), υπάρχουν δυσκολίες που υπογραμμίζονται προφανώς από μία δυναμική παρουσία, ανδρική συχνά, ή με θέση επιβολής. Μας θάμπωσε η λάμψη, ο θαυμασμός, ή η δύναμη ενός ανθρώπου και μας παγίδευσε. Στο σημείο αυτό, χάσαμε την αυτοκυριαρχία μας, την αίσθηση της αυτοπεποίθησης, την αυτοαξία μας. Θεωρήσαμε πως η λάμψη ή η δύναμη του άλλου ανθρώπου, υπερίσχυε της δικής μας.

Κι όμως!

Καθώς η τραυματική εμπειρία βγαίνει στο φως, προκύπτει πως μπορούμε και οφείλουμε σε μας τους ίδιους, να παλέψουμε ενάντια στην σύγχυση και στις θολές καταστάσεις (Ιχθείς), να αναδείξουμε μέσω της έμπνευσης την δική μας προσωπικότητα, τις δικές μας δεξιότητες,  με δύναμη και αποφασιστικότητα. Να μην επιτρέψουμε πλέον να σκιάζουν τον «ήλιο» μας, να θολώνουν την κρίση, να μας εκτρέπουν από την διαδρομή μας.

Με γνώση και σοφία, με αγάπη και φως, διαλύουμε τα νέφη που σκιάζουν το μονοπάτι μας. Ας μην παρασυρθούμε από εγωιστικά κίνητρα και αλαζονεία, ας παραμείνουμε ταπεινοί και προσγειωμένοι, ως το τέλος της διαδρομής.

Οι τραυματικές εμπειρίες είναι μαθήματα ζωής, που μας κάνουν περισσότερο επιμελείς, προνοητικούς και σίγουρους, στις επόμενες επιλογές.

Μπορούμε να διδάξουμε με το παράδειγμά μας εκείνους που βρίσκονται σε ανάλογη θέση και λόγω αφέλειας πλανήθηκαν, ή διαστρεβλώθηκε η Αλήθεια στη δική τους περίπτωση.

Όσο, όμως κι αν σκιάζει κάποιος το φως, ο Ήλιος θα εξακολουθήσει να λάμπει και θα διώξει τα νέφη, θα διαλύσει την ομίχλη και θα φέρει την ισορροπία. Είναι φυσικός νόμος, καθώς γνωρίζουμε την αρχαία ρήση «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον»… Εστιάζοντας το βλέμμα προς το φως, η επούλωση των δύσκολων εμπειριών, αργά ή γρήγορα, έρχεται!

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr