Home / IN & OUT / Events & Night Life / Nikkei Nomads: Δύο σεφ ταξιδεύουν στις Κουζίνες του Κόσμου

Nikkei Nomads: Δύο σεφ ταξιδεύουν στις Κουζίνες του Κόσμου

3

Μια από τις ιδανικότερες «γαστρονομικές συναντήσεις» που θα μπορούσαν να γίνουν στην Αθήνα είναι αυτή του Mario Pérez Sánchez, ενός εκ των κορυφαίων σεφ Περουβιανο – Ιαπωνικής (Nikkei) κουζίνας στον Κόσμο, πρώην συνεργάτη των αδερφών Adria με τον με τον Θάνο Στασινό, σεφ του γνωστότερου εστιατορίου αντίστοιχης κουζίνας στην Ελλάδα, του Nikkei, πραγματοποιείται αυτές τις μέρες.

Οι “Nikkei Nomads”, για 2 μόλις νύχτες, στις 15 & 16 Μαρτίου, θα δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό μενού 13 μοναδικών πιάτων από Κουζίνες του Κόσμου, ιδωμένα μέσα από τη Nikkei γαστρονομική φιλοσοφία.

Nikkei Nomads

Το μενού, με την συνοδεία, tailor made για τις βραδιές cocktails του Σπύρου Κερκύρα και της Μαίρης Ταλαιπώρου, θα έχει την τύχη να δοκιμάσει περιορισμένος αριθμός ατόμων.

Για κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Nikkei, Λεβέντη 3, Κολωνάκι

Τηλ. 210 – 7239366

Mail: Nikkei.levedi3@gmail.com

Mario Pérez Sanchez cv

Mario Pérez Sánchez, was born and raised in Perú. Studied graphic design and cooking. After working in some Peruvian restaurants he arrived to Barcelona looking for new challenges. I get to work for BCN 5.0, alliance between the Adriá Brothers and the Iglesias Brothers, in 41º Deegres and Pakta, after that i threw myself in a concept call Nomadic gastronomist where i got the chance to travel and cooking in different concepts and countries around Europe.

Recenlty i’m working on the first Open Source Restaurant LEKA, where we combine the seasonal product with our latin influence, calling this concept New Tropical Food. And also i collaborate as a gastronomist in RMHÄR, the nomad institute of augmented creativity, making workshops and sharing experience with Standford University, the Malaysian imagination center and mugaritz recently.

Together with all that i have other project call MUNAY-KI where we re-imagine rituals with design, music, theater and gastronomy. showing the cosmovision of the Andes and offering a mix tropical food with fine dining.

This 4 HANDS CONCEPT is about a collaboration menú, 2 chefs, one guest, together with their own backgrounds in a creative process making a tasting menú. The language is nikkei, but nikkei can be everywhere, is about the adaptation of the product in the place where you are using japanese technics and respecting the season. This time we close the circle using the tropical concept which i bring using, technics, products and inspiration for share a really good experience and have a really nice time together.

CV Θάνος Στασινός

O Θάνος Στασινός έχει εργαστεί σε εστιατόρια πολύ γνωστών ξενοδοχείων όπως τα Carlton και τα Ritz Carlton στην Βαλένθια και τις Κάννες, ενώ στην Ελλάδα υπήρξε head chef του εστιατορίου Pacific Monte Carlo, στην Κηφισιά.

Παράλληλα, εργάστηκε για αρκετά χρόνια σαν σεφ σε θαλαμηγούς γνωστών ελλήνων εφοπλιστών. Αυτή τη στιγμή είναιο ιδρυτής της εταιρείας consulting “14 Incas” και head chef του εστιατορίου Nikkei, στο Κολωνάκι.

Επαγγελματικοί σταθμοί

2008-2011 Head chef at Pacific Monte Carlo (Athens)

2007 Chef de partie at Ritz Carlton (Valencia)

2012 Stage in Ritz Cannes

2015 Stage in Pakta (Barcelona)

Comments

comments

About Kiss My GRass