Home / TALK TO ME / Persona Grata Testimonials / Γιώργος Μπανταδάκης: “Μπορούμε να αγαπήσουμε , δυνατά κι αληθινά πάντα , αρκεί να το θέλουμε”

Γιώργος Μπανταδάκης: “Μπορούμε να αγαπήσουμε , δυνατά κι αληθινά πάντα , αρκεί να το θέλουμε”

unnamed (2)

Μία out of the record συνέντευξη του Γιώργου Μπανταδάκη στην Άννα Μουσογιάννη..

 

Ηθοποιός με ήθος και σεβασμό τόσο σε αυτό που κάνει όσο και στους γύρω του ο Γιώργος Μπανταδάκης διαγράφει μια λαμπρή πορεία τόσο στο θεατρικό σανίδι όσο και στη μικρή οθόνη. Σε κάθε του δουλειά μας αποδεικνύει περίτρανα ότι ήλθε και θα μείνει μια και έχει πολλά ακόμα να μας δώσει.

Τον έχουμε δει στο «Οδός Παραδείσου 7», στις «Τρίχες», στο «Τζίτζικα και Μέρμηγκα», στο «Μαρία η Άσχημη», «Δις Μαδιάμ», «Φίλα το Βάτραχο σου», «Εντιμότατοι Κερατάδες» και ένα guest στο Κάτω Παρτάλι. Φέτος ένα πέρασμα guest στο Daddy Cool του έδωσε μια θέση στο καστ των ηθοποιών της σειράς. Θεατρικά μετρά αρκετές συνεργασίες .Έχει παίξει αρκετά είδη θεάτρου από κλασικούς συγγραφείς ( Ίψεν, Μολιέρο , Ουάιλντ , Μπερνάρ Σω κτλ ) , μέχρι νεοελληνικά έργα. Για περισσότερο από 8 χρόνια ασχολήθηκε και με τον τομέα της παραγωγής με την καλλιτεχνική εταιρεία “Παρών ” , παρουσιάζοντας δουλειές που αγάπησε το κοινό , όπως τα παιδικά μιούζικαλ ” Το Αηδόνι και το Τριαντάφυλλο “, “Ο Ψαράς και η Ψυχή του ” (όπου βραβεύτηκε από την Unesco Πειραιώς)  και η κωμωδία  «Οδός Δρόμων 5»  σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου ( όπου βραβεύτηκε από το Κατ’ Οίκον νοσηλεία της Σύρου , από το Ίδρυμα αστέγων Δήμου Αθηναίων). Μετρά συνεργασίες με τα Δηπεθε Ρούμελης , Πάτρας και Ρόδου , ενώ έχει δημιουργήσει και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συνδυάζουν τα κόμιξ και την δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού.

Φέτος θεατρικά τον βρίσκουμε στο θέατρο Χυτήριο στο «Μικρές Κυρίες» και στο Πανθεον «Πυγμαλίων – Ωραία μου Κυρία».

Ηθοποιός σημαίνει φως είχε ερμηνεύσει ο αείμνηστος Δημήτρης Χόρν σε στίχους Χατζιδάκι! Για σένα τι σημαίνει;

Είναι όλα αυτά τα υπέροχα που λέει το συγκεκριμένο τραγούδι σταθμός κι ακόμα περισσότερα . Είναι κάτι που δεν μπορώ να σου απαντήσω με λίγες λέξεις . Για μένα η ηθοποιία , η υποκριτική είναι δημιουργία , είναι ανάσα , είναι παιχνίδι , είναι έρωτας , είναι ζωή !

 Το αηδόνι και το Τριαντάφυλλο είναι μια μνεία στην αγνή αγάπη! Εσύ στο συγκεκριμένο έργο είσαι ο νεαρός φοιτητής! Τι αλήθεια πιστεύεις για την αγάπη; Υπάρχει στις μέρες μας; Μπορούμε να αγαπήσουμε τόσο αληθινά και τόσο δυνατά όπως ο πρωταγωνιστής στο συγκεκριμένο έργο;

 Είχα τη χαρά όχι μόνο να παίξω στο συγκεκριμένο έργο , αλλά και να κάνω την παραγωγή . Ήταν μια δουλειά , ένα παιδικό – οικογενειακό μιούζικαλ , που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και γέμισε τις αίθουσες όπου κι αν παίχτηκε .  Ένα σπουδαίο έργο με σημαντικά μηνύματα. Ένας ύμνος στη δύναμη της αγάπης . Ναι , η αγάπη υπάρχει πάντα . Το ξέρω πως είναι δύσκολη , θέλει δουλειά και αφοσίωση , αλλά πιστεύω ακράδαντα πως υπάρχει . Η αγάπη είναι το πιο σπουδαίο πράγμα που έχουμε . Είναι κινητήριος δύναμη για όλα . Μπορούμε να αγαπήσουμε , δυνατά κι αληθινά πάντα , αρκεί να το θέλουμε . Τουλάχιστον – για να μιλήσω για μένα – εγώ μπορώ και είμαι ευτυχής για αυτό .

 -Τι αγαπάς να μισείς και τι μισείς να αγαπάς;

Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να σου πω . Συνήθως τα πράγματα που αγαπώ δεν τα μισώ . Άντε ναι , βρήκα ένα . Αγαπώ πολύ τα γλυκά , αλλά τα μισώ και παράλληλα . Χάθηκε να έχουν τις θερμίδες του μαρουλιού [ γέλια ] ;

 -Πόσο αντιφατικοί είναι οι ρόλοι που ερμηνεύεις συνήθως με το χαραχτήρα σου;

Ανάλογα , έχω παίξει και πράγματα κοντινά , έχω παίξει και ρόλους εντελώς κόντρα . Σκοπός σε κάθε χαρακτήρα που υποδύεσαι είναι να βρεις τους λόγους για τους οποίους ο συγκεκριμένος ήρωας αντιδρά , μιλά και σκέφτεται με συγκεκριμένο τρόπο και να βρεις και κομμάτια του εαυτού σου , που κουμπώνουν με τον ρόλο . Έτσι νομίζω επιτυγχάνεις μια προσέγγιση που δεν είσαι εσύ , αλλά βέβαια είναι μέσα από εσένα .

 -Αλήθεια, θα έπαιρνες 20 κιλά προκειμένου να υποδυθείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα ρόλο;

Αν πραγματικά υπήρχε λόγος να το κάνω ναι . Αν ήταν κάτι τόσο σημαντικό για εμένα . Μια σπουδαία συνεργασία , ένας σημαντικός ρόλος , θα το έκανα . Βέβαια θα έπρεπε να έχω και μια καλή αμοιβή , για να δώσω στα γυμναστήρια μετά για να τα χάσω [ γέλια ] .

-Τι πιο ακραίο  θα έκανες προκειμένου να πάρεις ένα ρόλο που θα σε ενδιέφερε πολύ;

Δεν κάνω ακραία πράγματα ή υπόγεια πράγματα . Πηγαίνω και διεκδικώ , με τις δυνατότητες και το βιογραφικό μου κάθε ρόλο . Αν χρειαζόταν να κάνω κάποια εξειδίκευση , κάποια σεμινάρια , κάποια σπουδή για να το πετ΄υχω με χαρά θα το έκανα . Αλλά μέχρι εκεί .

 -Το έργο «Ο Ψαράς και η Ψυχή του» αναφέρεται στη σύγκρουση ομορφιάς με την ενοχή. Τελικά το « φαίνεσθα» ή το «είναι» εστί φιλοσοφείν στη ζωή;

Είναι ακόμα μια παραγωγή που έκανα και έπαιξα , ένα συναρπαστικό παραμύθι του Όσκαρ Ουαιλντ και είμαι πολύ περήφανος για αυτή τη δουλειά . Το ” φαίνεσθαι ” πολλές φορές βοηθά , είναι δούρειος ίππος , αλλά όταν φτάνεις στην ουσία το ” είναι ” , μετράει τελικά . Τώρα αν αυτά τα δύο συνυπάρχουν αρμονικά , μιλάμε για μια ευτυχή συγκυρία πραγμάτων .

-Δράττομαι της ευκαιρίας, μιας και αναφέρθηκα σε αυτές τις δύο παραγωγές του Oscar Wilde να μας μιλήσεις για την δική σου εταιρεία παραγωγής!

Η Καλλιτεχνική εταιρεία ”Παρών ” , δημιουργήθηκε από εμένα και τον Μιχάλη Κουκουλομμάτη , που δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας  . Δραστηριοποιήθηκε συνεχόμενα για 8 χρόνια , παρουσιάζοντας δουλειές για ενήλικες , παιδιά , κάνοντας θέατρο , συναυλίες , εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος . Με σημαντικους συνεργάτες , ήθος , ποιότητα και επαγγελματισμό , ΄δωσαμε το δικό μας ”παρών ” στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας . Συνεργαστήκαμε με πολλούς φορείς , Δηπεθε , φεστιβάλ και βραβευτήκαμε και για την έντονη φιλανθρωπική μας δραστηριότητα μέσω των παραστάσεων μας . Ήταν ένα σπουδαίο ταξίδι , που μου έμαθε πολλά για τη θέατρο από κάθε πόστο και με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Είμαι τυχερός , που το έκανα .

-Θα έκανες ξανά παιδικό μιούζικαλ;

Με μεγάλη χαρά . Είτε μιούζικαλ , είτε απλή πρόζα για παιδιά , αν είναι της αισθητικής που με εκφράζει κι έχει κάτι να δώσει θα το έκανα βέβαια .

-Στο Daddy Cool είναι μια συνεργασία που δεν έτυχε αλλά πέτυχε. Με την Τίνα Καμπίτση που υπογράφει και το σενάριο αν δεν κάνω λάθος έχει συνεργαστεί πάλι το παρελθόν στο «Οδός Παραδείσου 7». Μίλησε μας γι αυτή τη συνεργασία!

Ναι με την Τίνα συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά στο ”Οδός παραδείσου 7 ” . Ήταν η πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά  και την θυμάμαι πάντα με αγάπη . Στο μεσοδιάστημα εγώ έπαιξα και σε άλλες σειρές κι η Τίνα έγραψε πολύ όμορφα σήριαλ . Δεν έτυχε να ξαναβρεθούμε επαγγελματικά . Ήρθε όμως το υπέροχο Daddy Cool , να μας ενώσει ξανά , και είμαι ιδιαιτερα χαρούμενος που μου πρόσφερε απλόχερα ένα τόσο όμορφο ρόλο σε μια σειρά που νομίζω κάνει την τηλεοπτική διαφορά . Η Τίνα ξέρει να πλάθει υπέροχες ιστορίες , με ήρωες που έχουν σάρκα και οστά . Το κείμενο της βοηθά τον ηθοποιό , τον εξελίσσει . Πάντα ήθελα να παίξω ξανά κάτι δικό της και την ευχαριστώ . Ένα σενάριο υψηλού επιπέδου , μια υπέροχη σκηνοθεσία και φωτογραφία , ένα νεανικό καστ εξαιρετικό και μια τηλεοπτική σειρά με άριστη αισθητική . Αυτό είναι το Daddy Cool .

 -Πες μας για το ρόλο σου στο Daddy Cool!

Είναι ο Γρηγόρης , ένας πράκτορας , που συνεργάζεται με την Αγγέλα [ Νεφέλη Παπαδερού ] κι έρχεται να αποκαλύψει , αλλά και να αλλάξει τις ζωές όλων στο Mama’s και ιδιαίτερα του Μάξιμου [ Θανάσης Τσαλταμπάσης ] και της Στέλλας [ Βασιλική Τρουφάκου ] . Είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον ρόλος , με διακυμάνσεις . Αλλά δεν θα σου πω περισσότερα . Θα τα δείτε σύντομα .

unnamed (1)

Φέτος συμμετέχεις σε δύο θεατρικές παραγωγές που έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία! «Πυγμαλίων- Ωραία μου Κυρία» και «Μικρές Κυρίες»! Γιατί κάποιος πρέπει να έλθει να τις δει;

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και για τις δύο δουλειές . Είναι μια πολύ δημιουργική περίοδος . Ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα τον Αλέξανδρο Ρήγα , που μετά από την τηλεοπτική μας συνεργασία στις ” Τρίχες ” , μου πρότεινε να είμαι στην μεγαλύτερη παραγωγή της χρονιάς ” Πυγμαλίων – Ωραία μου Κυρία ” , που κυριολεκτικά σαρώνει . Ο Αλέξανδρος έχει φτιάξει αριστοτεχνικά μια σπουδαία παράσταση , που συναρπάζει το κοινό και του αξίζουν συγχαρητήρια  . Ευχαριστώ επίσης τους παραγωγούς μας , Ιωάννη Κεντ και Πάνο Κατσαρίδη και τις ” Θεατρικές Σκηνές ” τους , που μας αγκάλιασαν με αγάπη όλο αυτό τον καιρό  και μέσα σε δύσκολους καιρούς , έφτιαξαν μια σπουδαία δουλειά για τα ελληνικά δεδομένα . Το συγκεκριμένο έργο είναι μια γλυκιά κομεντί , με σημαντικά μηνύματα για κάθε άνθρωπο . Πέρα από τη σπουδαία διανομή ηθοποιών οι οποίοι όλοι ” κεντούν ” στους ρόλους τους , είναι μια πλούσια υπερπαραγωγή , με εντυπωσιακά κοστουμια και σκηνικά και μια ιστορία που θα ”ταξιδέψει ” κάθε θεατή .

Τώρα σχετικά με τις ”Μικρές Κυρίες ” , ευχαριστώ θερμά την Αθανασία Καλογιάννη , που μου χάρισε ένα τόσο όμορφο ρόλο , σε ένα υπέροχο έργο . Ή Αθανασία έφτιαξε μια μαγική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με ταλέντο και μεράκι . Μια παράσταση με εξαιρετικά σκηνικά και κοστούμια και μηνύματα για κάθε παιδί . Ένα παραμυθενιο ταξίδι , που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό , χάρη στη δημιουργκή ματιά της Αθανασίας .

-Ποιος είναι ο ρόλος που σου έχει μείνει έντονα χαραγμένος στη μνήμη;  

Αγαπώ πάντα ιδιαίτερα τον Νώντα , από την νεοελληνική κωμωδία ”Οδός Δρόμων 5 ” , που έπαιξα σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου . Πρόκειται για έναν εκ γεννετης άστεγο , ατίθασο , ελεύθερο , νευρικό , και συνάμα τρυφερο και ντόμπρο . Έναν άνθρωπο που μεγάλωσε δύσκολα , αλλά κρατησε τη ψυχη του καθαρή .

Σύμφωνα με τη θεωρία του Νίτσε περί της αιώνιας επιστροφής εσύ τι βαρύτητα θα έδινες στις πράξεις και τις επιλογές σου αν ήξερες ότι θα τις βίωνες ξανά και ξανά;

Δεν ξέρω  αν θα άλλαζα τίποτα . Αν το συζητήσεις , λες ναι , θα έκανα αυτό έτσι ή αλλιώς , αλλά καταλήγω πως μάλλον πάνω κάτω τα ίδια θα έκανα.

unnamed

 Αν την ώρα που περπατάς στο δρόμο έβρισκες ένα μαγικό λυχνάρι! Ποιές τρεις ευχές θα ζητούσες από το τζίνι;

Υγεία για όλους

Αγάπη για όλους

Ανεμελιά για όλους

-Μελλοντικά σου σχέδια;

Συζητώ κάποια δημιουργικά πράγματα , αλλά δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμα. Αυτό που εύχομαι είναι να έρθουν πράγματα όμορφα , που θα με κάνουν χαρούμενο .

Και θα κλείσουμε με το παιχνίδι που το ονομαζω «Αν ήσουν» και θα απαντάς μονολεκτικά!

 -Χρώμα:  Κιτρινο

-Συναίσθημα: Αγάπη

Τραγούδι: Όταν ήμουν παιδί

Βιβλίο:  Το Αηδόνι και το Τριανταφυλλο

Πίνακας :  Φύση

Τοπίο: Θάλασσα

Στοιχείο της φύσης:  Νερό

-Ιδέα:  Ελευθερία

 Μια ευχή…. Μοιράστε αγάπη … αυτή μένει στο τέλος …σας το υπόσχομαι .….

 

Και για κλείσιμο της αυλαίας μερικά βιντεάκια με Γιώργο Μπανταδάκη…..

 

 

 

 

Comments

comments

About Άννα Μουσογιάννη

Μότο μου: Αμαρτία είναι να μην ονειρεύεσαι, να μην ερωτεύεσαι, να μην γελάς, να μην κάνεις τρέλες…να μην είσαι ο εαυτός σου!! Λατρεύω το διάβασμα, τη μουσική, τη γυμναστική, τις προκλήσεις και τους ανθρώπους που με κάνουν να χαμογελώ! Μου αρέσει να μαθαίνω, να ανακαλύπτω και να εξελίσσομαι. Γι αυτό οι σπουδές και τα σεμινάρια για μένα δεν τελειώνουν ποτέ. So, I keep walking! Πώς θα με χαρακτήριζα; Συναισθηματική ρεαλίστρια! Όταν αυτά τα δύο μαλώνουν –κάτι που συμβαίνει συχνά- εγώ γράφω!