Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Η ομορφιά της Θηλυκής Αρχής – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Η ομορφιά της Θηλυκής Αρχής – Λίλιαν Σίμου

abstract-woman-painting-print--true-amy-giacomelli

Μία ημέρα αφιερωμένη στην Γυναίκα, ως θηλυκή αρχή, ως σύμβολο γονιμότητας, αγάπης, έκφρασης συναισθημάτων.

Στην αστρολογική γλώσσα, πολλά σημεία στον ουράνιο χάρτη αναδεικνύουν την θηλυκότητα, ωστόσο το πλέον σημαντικό είναι η Αφροδίτη.

Η Αφροδίτη, θεά της αγάπης και του έρωτα, συμβολίζει: την αγάπη, την τέχνη και τη δημιουργία. Είναι η ομορφιά και η αισθητική που απολαμβάνουμε μέσω των αισθήσεων σε κάθε τομέα.

Δηλώνει το πόσο και πού αρέσουμε.

Εδώ έχουμε το πιο εξωτερικό στοιχείο της αγάπης.

Μετά την συγκίνηση (Σελήνη) έρχεται η έκφραση και λέμε «μου αρέσει, δεν μου αρέσει, το αγαπώ, δεν το αγαπώ…».

Μέσα από την Αφροδίτη αγγίζουμε και μας αγγίζουν. Αισθανόμαστε, απολαμβάνουμε, χαιρόμαστε, ομορφαίνουμε τον εαυτό μας και την ζωή ολόκληρη. Ο πλανήτης αυτός εκφράζει την ικανοποίηση που φέρνει πληρότητα στα αισθήματά μας.

Έχει ενδιαφέρον που σήμερα, 8 Μαρτίου να διερευνήσουμε τις πληροφορίες των δύο σωμάτων της θηλυκής αρχής στην αστρολογία:

Η Αφροδίτη κινείται στον Κριό για μεγαλύτερη από το σύνηθες, χρονικό διάστημα και είναι ανάδρομη αυτή την εποχή.

Στην ανάδρομη πορεία της που ξεκίνησε προ τεσσάρων ημερών, υπάρχει μία έμφαση στην διερεύνηση της αδυναμίας στην έκφραση της θηλυκότητας και της αγάπης.

Ενίοτε αυτό αφορά τις ατέλειες των σχέσεων, ή τα συναισθηματικά μας κενά.

Η περίοδος αυτή όμως, μας στρέφει προς τον έσω εαυτό, προκειμένου να ανακαλύψουμε τα λάθη του χθες και να ανακτήσουμε την φλόγα (Κριός) που πιθανόν τρεμοπαίζει, για να αγαπήσουμε ξανά, δυναμικά, παρορμητικά, με ενθουσιασμό.

Καθώς η Αφροδίτη κινείται αργά σε κρίσιμη μοίρα, περιγράφεται η κρίση στις σχέσεις που έχασαν την φλόγα και την δημιουργική έμπνευση. Ενδεχομένως, πρέπει να αναζήσουμε αυτή την περίοδο την προσωπική και γόνιμη αρχή, προκειμένου να ανθίσει ξανά η Άνοιξη στη ζωή μας.

Η Σελήνη κινείται στον Καρκίνο σχηματίζοντας μεγάλο τρίγωνο με τον Χείρωνα και την Μαύρη Σελήνη, όπου η τρυφερή μας πλευρά, διατηρώντας το πάθος, θεραπεύει την αβεβαιότητα, την σύγχυση, τα ασαφή συναισθήματα.

Καθώς η Σελήνη έχει σχηματίσει δύσκολες όψεις με τον Ουρανό, τον Πλούτωνα και τον Δία, στην αρχή της ημέρας, είναι φορτισμένη η ατμόσφαιρα, μεταξύ δέσμευσης και ελευθερίας, όπου χρειάζεται να βρούμε την χρυσή τομή, ούτως ώστε να διατηρούμε την ευαίσθητη πλευρά μας, δίχως να είμαστε ευάλωτοι σε εξωτερικές επιρροές.

Η γιορτή της Γυναίκας σήμερα, συνδέεται με την γόνιμη πλευρά, που χρειάζεται ανανέωση και σπίθα δημιουργίας. Ας την αναζητήσουμε στον ίδιο μας τον εαυτό, ας την απαιτήσουμε και ας την διεκδικήσουμε σθεναρά!

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr