Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Σκιές στο φως – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Σκιές στο φως – Λίλιαν Σίμου

15h11-orsay-museum-shadow-photography-912x1368

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και η ημέρα μας ξεκινά με δύο αστεροειδείς να είναι σε κομβικά σημεία.

Ο πρώτος που σκιάζει τον Ήλιο, είναι ο Νέσσος σε σύνοδο. Ο δεύτερος είναι συνδεδεμένος με τους Κενταύρους, ο Ιξίων, και βρίσκεται σε σύνοδο προς τον Κρόνο.

Ο Νέσσος,  ο πλέον σκοτεινός των Κενταύρων, η δηλητηριώδης πτυχή του ψυχισμού, προκαλεί την δράση μας και φέρνει στην επιφάνεια μία δυσάρεστη αίσθηση.

Η ψυχή μπορεί να κινδυνεύει από δύσκολες βιωματικές εμπειρίες που έχουμε κρύψει, καλύψει στα τρίσβαθά της, αλλά εξακολουθούν να μας δημιουργούν τοξίνωση. Ή από ανθρώπους που έλκονται από την διαυγή μας πλευρά, την ήπια συμπεριφορά, την συνέπεια και εργατικότητά μας και επιδιώκουν να μας κάνουν αφαίμαξη.

Καθώς η ιστορία του Νέσσου μας διδάσκει πως όλοι κρύβουμε ένα “μαύρο πρόβατο”μέσα μας, θα είναι σημαντικό να προσέξουμε στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μας, την δύναμή του. Τα σκοτεινά μας ένστικτα, οι φοβίες, οι κρυφές πτυχές που βυθίζουν την ψυχή, σκάβουν τα θεμέλια της ισορροπίας μας…

Ο Ιξίωνας, που συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο μου «Η αστρολογία στο βουνό των Κενταύρων», είναι ένας αστεροειδής που συμβολίζει την αχαριστία, τα κατ΄επανάληψη λάθη, την πονηριά, την σκληρότητα, την βία, την ιδιοτέλεια, αλλά και την ασέβεια. Μία ασέβεια που έρχεται να γκρεμίσει τις ευκαιρίες για λύτρωση, αφού προσβάλει τον ευεργέτη.

Η μυθολογία αναφέρει τον Ιξίωνα με τα μελανότερα χρώματα, αφού  είναι γνωστός  σαν μία σκληρή προσωπικότητα. Βασιλιάς των Λαπίθων, θεωρείται πατέρας των περισσοτέρων Κενταύρων. Έκανε εγκλήματα κατά της οικογένειάς του, αλλά και κατά της οικογένειας των θεών και τελικά ο Δίας τον τιμώρησε να παραμείνει αιώνια δεμένος σε ένα τροχό φλεγόμενο και να περιστρέφεται στα Τάρταρα. Τα κρίματά του ήταν πολλά:  Δολοφονία,  ψεύτικη μεταμέλεια, έλλειψη σεβασμού στην φιλοξενία, κομπασμός.

 

Δύο σκιερά σημεία λοιπόν, τα σκοτεινά ένστικτα ενάντια στο Φως και την Αλήθεια και η αγνωμοσύνη με την εγκληματική εκμετάλλευση της καλοσύνης και της ευγένειας, χαρακτηρίζουν την ημέρα μας και δίνουν το μήνυμα:

Ας είμαστε επιφυλακτικοί όταν δίνουμε «δεύτερη ευκαιρία» καθώς δεν είναι σίγουρο πως θα εκτιμηθεί από εκείνους που έχουν μάθει να λειτουργούν μόνο σε βάρος των άλλων.  Το φως έλκει το σκοτάδι, κατά συνέπεια οι φωτεινές ψυχές αντιμετωπίζουν σκοτεινά ένστικτα με μεγαλύτερες προκλήσεις. Το βασικότερο που χρειάζεται να διακρίνουμε σε μία σχέση, είναι ο σεβασμός.  Όταν αυτός εκλείπει, δεν μπορεί να υπάρξει δεύτερη ευκαιρία.

Όσον αφορά τον Κρόνο, μας πληροφορεί πως ο χρόνος θα κρίνει, και θα θέσει όρια σε όποιον καταστρατηγεί τις αξίες, την γενναιοδωρία, την ποιότητα, την ευγένεια. Γιατί πάντα έρχεται δικαίωση, έστω κι αν αργοπορεί…

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr