Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Μία νέα αρχή – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Μία νέα αρχή – Λίλιαν Σίμου

New-Beginning

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ο Ερμής στον Υδροχόο, κινείται σε σύνοδο με τον αστεροειδή Ίσιδα.

Ο Ερμής, η ευρηματική διάνοια όπως εκφράζεται στον συνδυασμό του ζωδίου, υπογραμμίζει την ανάγκη για ευφυείς λύσεις και προοπτικές.

Η Ίσις, θεά- σύμβολο από τα αρχαία χρόνια, είναι η τροφός, η μητέρα του Σύμπαντος, η αφοσιωμένη, η φιλέσπλαχνη θεά. Εκείνη που γνώρισε τον πόνο, όταν κατακρεουργήθηκε ο σύζυγός της Όσιρις από τον αδελφό του Σετ, μάζεψε τα κομμάτια του, τον ανέστησε και παράλληλα φρόντισε το παιδί τους, Ώρο. Καθώς πέρασε από τον πόνο, ήταν συμπαραστάτης του ανθρώπινου πόνου, θεραπεύτρια και υποστήριζε τους πάσχοντες. Προστάτευε όμως και από άλλους κινδύνους, όπως της θάλασσας και της φτώχειας. Θεωρήθηκε θεά της φύσης, και της αυγής της Σελήνης, η σύζυγος και η αδελφή του Όσιρι, θεού του Ήλιου, της αθανασίας και του παρελθόντος και του παρόντος, και κριτής των νεκρών.

 

Ο συνδυασμός αυτή την εποχή, μπορεί να μας βοηθήσει να θεραπεύσουμε τις αδυναμίες μας αλλά και να ανακαλύψουμε τρόπους ανακούφισης και συνειδητοποίησης. Οι συγγενικές σχέσεις μπορεί να εμπεριέχουν ανταγωνισμό και αντιπαλότητα στα σημεία που αγγίζει η Ίσις, ενώ η ενοποιός της δύναμη, προσδίδει ικανότητα να ανακτήσουμε τις δυνάμεις, να ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε ξανά, μετά από μια σημαντική απώλεια, διάλυση και καταστροφή.

Ο νους απελευθερώνει τη γνώση και προβάλλεται η πρόοδος μέσω νέων αντιλήψεων. Η κρυμμενη γνώση βοηθά να διευρύνουμε την οπτική μας, να κατανοήσουμε θέματα που σχετίζονται με τον δόλο, την απώλεια, τον συμβολικό θάνατο και να περάσουμε σε μία αναγέννηση.

Σε συνεργασίες και συγγενικές σχέσεις, ξεπερνάμε τις αδυναμίες, αναγνωρίζουμε το άδικο, προστατεύουμε τον εαυτό μας και το έργο μας. Διατηρούμε όμως παράλληλα την Ιδέα, που θα μεγαλουργήσει ξανά (Ερμής στον Υδροχόο) και φροντίζουμε τον σπόρο της δημιουργικής μας δύναμης.

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες… αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον!
Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων.
Γιατί, γνωρίζω πως “ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ’ αυτά”!
Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr

%d bloggers like this: