Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Στην σκιά των συγκινήσεων- Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Στην σκιά των συγκινήσεων- Λίλιαν Σίμου

catchingthebreeze-30x36_copyrightstevehenderson_4900

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και η έκλειψη της Σελήνης που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, είναι το κεντρικό μήνυμα της ημέρας

Όπως ήδη αναφέρθηκε στο σχετικό άρθρο: Έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα 11 Φεβρουαρίου, πρόκειται για ένα φλογερό φεγγάρι, όπου η έμφαση στη φωτιά, με την Σελήνη, τον ωροσκόπο, και ακόμη τέσσερις πλανήτες, είναι το σημαντικό σημείο που μας βοηθά να ανακτήσουμε τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία.

Ο αστεροειδής Hera 103, έχει μία αντιστοιχία με την γνωστή μας Juno, και είναι σε σύνοδο με την Σελήνη στο σημείο της έκλειψης. Η διαφορά μεταξύ των δύο στον αστρολογικό συμβολισμό, είναι πως η  Hera σηματοδοτεί περισσότερο την εκκρηκτική και επιθετική πλευρά της αρχαίας θεάς, με την ζήλια και τις ψυχολογικές διακυμάνσεις της. Δηλώνει, μεταξύ άλλων την αγωνία της εγκατάλειψης ή της προδοσίας σε μία ένωση.

Αυτή η έκλειψη διεγείρει συναισθήματα άγχους ή αγωνίας για τις σχέσεις μας,προσωπικές, οικογενειακές ή συνεργασίας και κατά συνέπεια, σήμερα ενδέχεται να μας τα υπογραμμίσει για να τα ξεκαθαρίσουμε.

Η παρασκιά της έκλειψης, προβάλει ένα θολό τοπίο, αλλά παράλληλα καθώς λειτουργεί σαν ένας μεγενθυτικός φακός, είναι εκείνο το σημείο εστίασης που θα αποσαφηνίσει προφανώς ό,τι ήταν σκιερό ή σκοτεινό.

Η ζωδιακή μοίρα της έκλειψης κατά τον αγαπημένο μου δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, περιγράφει αλληγορικά την υπεροχή που δίδεται στον άνθρωπο, ο οποίος είναι ικανός να ελέγχει τις αισθήσεις του και τις συγκινήσεις του. Με τον τρόπο αυτό χρησιμοποιεί τις ψυχικές του ικανότητες στον μέγιστο βαθμό.

Επομένως, ας προσπαθήσουμε να επιβληθούμε στις συγκινήσεις που μας παγιδεύουν με αγωνία, άγχος, ανασφάλεια ή στην αίσθηση μίας προδοσίας που έχουμε υποστεί. Με τον τρόπο αυτό, θα ενδυναμώσουμε την ψυχική μας αντοχή και αντίσταση και θα κυριαρχήσουμε σε ό,τι μας έχει πληγώσει ή αντισταθεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ενδιαφέρουσα πρώτη έκλειψη του έτους, στο άρθρο μας

 

Σημείωση: πίνακας του Steven Enderson

 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr