Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Αποφόρτιση – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Αποφόρτιση – Λίλιαν Σίμου

alternative

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και ο Πλούτωνας, μεγάλος μεταμορφωτής στον ουράνιο χάρτη, είναι σε σύνοδο με δύο αστεροειδείς, τον Ορφέα (Orpheus 3361) και την Πανάκεια (Panacea 2878)

Ο Ορφέας, σύμφωνα με τη μυθολογία μας, ήταν ένας μύστης μίας πολύ παλαιότερης εποχής και θεωρήθηκε ένας από τους βασικούς ποιητές και μουσικούς, του οποίο το έργο αποτέλεσε μία μυσταγωγία. Θεωρείται δημιουργός ή εκείνος που τελειοποίησε τη λύρα και τα τύμπανα.

Με τη δύναμη της μουσικής του και του τραγουδιού του μπορούσε να γοητεύσει τα άγρια ζώα, να ενεργοποιήσει το φυτικό και το ορυκτό βασίλειο, ή να σταματήσει τη ροή των ποταμών. Λόγω του ότι ήταν ένας βαθιά μυημένος , θεωρείται πως δίδαξε τη φαρμακευτική, την γραφή και την γεωργία. Είχε ιδιαίτερες ψυχικές ικανότητες και μετέδωσε τη βαθιά γνώση που κατείχε.

Στον αστρολογικό χάρτη, είναι λιγότερο γνωστός ως αστεροειδής, αλλά το μήνυμά του είναι βαθύ και οδηγεί σε μία μεταμόρφωση, μέσω της παιδείας, της τέχνης, της μουσικής και της διδασκαλίας της Αιώνιας Αλήθειας.

Θα λέγαμε λοιπόν πως μέσω της γενναιοδωρίας, της αγάπης και της προσφοράς, μπορούμε να αναπτύξουμε τις ψυχικές ικανότητες και ταλέντα τα οποία μεταμορφώνουν αλληγορικά και ουσιαστικά την ζωή μας και την ζωή όσων μας περιβάλλουν.

H Πανάκεια,  ήταν ανθρωπόμορφη δευτερεύουσα θεότητα της ελληνικής μυθολογίας, συνυφασμένη με την έννοια της θεραπείας (ή βοτανοθεραπείας) επί πάσας νόσου.Ακόμη και σήμερα, κάθε ιδεατό φάρμακο, για το οποίο επικρατεί η αντίληψη ότι θεραπεύει κάθε νόσο σωματική, οργανική ή ψυχική, ονομάζεται πανάκεια.

Ο συνδυασμός των δύο αστεροειδών με τον Πλούτωνα, περιγράφει την δυνατότητα να μεταλλάξουμε την αρνητική διάθεση, ενέργεια, τα συναισθήματα αποθάρρυνσης που μας περιορίζουν, με την δύναμη του πνεύματος.

Μέθοδοι που μπορούν να μας βοηθήσουν, είναι η στροφή προς τον «έσω εαυτό», μέσω εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων και μέσω της Τέχνης, η μουσική, το θέατρο, η λογοτεχνία, η φιλοσοφία.

Η εκπαίδευση της ψυχής στο να αντιδρά θετικά και να επιδιώκει να «καθαρίζει» ό,τι σκοτεινιάζει την ύπαρξη, είναι σημαντική. Θεραπευτική μέθοδος μπορεί να είναι ό,τι μας συγκινεί, αλλά εμπεριέχει ποιότητα και βάθος.

Καθώς έχουμε ανάγκη από πνευματική, συναισθηματική και οργανική αποτοξίνωση,ας προσπαθήσουμε από σήμερα ως το τέλος της εβδομάδας, να μεταλλάξουμε φόβους, αγωνίες, ανασφάλειες, και να βρούμε εκείνο το στοιχείο που μας διατηρεί την σπίθα της αισιοδοξίας και της μάχιμης στάσης ζωής.

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr