Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Κερδίζοντας στόχους – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Κερδίζοντας στόχους – Λίλιαν Σίμου

mountain-top

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και αρχή των Απόκρεω.

Μία σύνθεση αστεροειδών δίνει το στίγμα στην έναρξη της σημαντικής αυτής περιόδου, όπου η μεταμφίεση προβάλει τα προσωπικά μας ένστικτα και όταν πέφτουν οι μάσκες, έχουμε αποκαλύψεις. Συμβολικά λοιπόν, αναζητάμε κάτι που είναι κρυμμένο, ή…κρύβουμε και κρυβόμαστε, ακόμη κι από τον ίδιο μας τον εαυτό. Η περίοδος αυτή μας προσδίδει σθένος και δύναμη αντίδρασης.

Ο αστεροειδή Hidalgo, είναι στην ίδια ζωδιακή μοίρα με τον Β. Δεσμό της Σελήνης και υπογραμμίζει την ανάγκη να θέσουμε ως στόχο ζωής την επανάσταση απέναντι στην αδικία. Προωθεί την ανεξαρτησία σαν ιδέα αρχικά, αλλά και σε μάχιμη μορφή στην συνέχεια. Απαιτεί το ιδανικό της υπεράσπισης της ελευθερίας για τον λογαριασμό όχι μόνο της προσωπικής μας ευημερίας, αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων.

Αναπτύσσουμε τις δεξιότητές μας, και με σωστό σχεδιασμό, σχολαστικά και λεπτομερειακά, θα φέρουμε την αλλαγή. Ακόμη κι αν υπάρξει μία «θυσία», θα αποσαφηνιστεί ο προορισμός μας.

 

Παράλληλα, σε ένα ακόμη ζώδιο της γης, τον Ταύρο, ο αστεροειδής Δήμητρα συναντά τον Κένταυρο Πήλιον.

Ο αστεροειδής Πήλιο, περιγράφει ως δύσβατο και δύσκολο το μονοπάτι μας, καθώς ο καθένας κουβαλά στη διαδρομή τις προσωπικές αμφιβολίες, φοβίες, αγωνία και αναστάτωση, λόγω ανασφάλειας υλικής και συναισθηματικής. Τραύματα από τις λαβωματιές και τις δυσκολίες βγαίνουν στην επιφάνεια και μας γεμίζουν ανησυχία.

 

Ο αστεροειδής Δήμητρα είναι το μητρικό αρχέτυπο, σύμφωνα με την μυθολογική διάσταση. Φανερώνει την ανάμειξή μας σε μυστικιστικά δρώμενα και την τάση για ανώτερη μύηση ή εκπαίδευση. Συχνά όμως έχει την έξυπνη τακτική της υποχώρησης.

Με σωστή  τακτική μπορούμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες, ακόμη κι όταν όλα φαίνονται «βουνό».

Μας περιμένουν να κατακτήσουμε τους στόχους!

Η επιμονή θα μας οδηγήσει να ανακαλύψουμε χαρές ακόμη κι όταν τις θεωρούμε δυσπρόσιτες, ή μακρινές.

Η αποκατάσταση της χαράς και της ευεξίας, είναι βασικό μας μέλημα.

Στον καθένα μας αξίζει η αποκατάσταση της αδικίας ως στόχος, και η κορύφωση ενός σημαντικού έργου!

 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr