Home / Uncategorized / Γουρουνοχαρά. Τόση βαρβαρότητα δεν αντέχεται! (Σκληρές καθημερινές εικόνες)

Γουρουνοχαρά. Τόση βαρβαρότητα δεν αντέχεται! (Σκληρές καθημερινές εικόνες)

Γουρουνοχαρά

Πολλοί επιλέγουν να αγοράζουν “κρέας”, γάλα και αυγά από μικρές οικογενειακές φάρμες πιστεύοντας ότι η συμπεριφορά των εκτροφέων σε αυτές τις μονάδες είναι καλή προς τα ζώα. Όμως για άλλη μια φορά πέφτει στα χέρια μας βίντεο που στο πρώτο του μέρος καταγράφει την πώληση ενός μικρού γουρουνιού από μια οικογενειακή φάρμα στην Καρδίτσα. Κατά την φόρτωση του γουρουνιού στο όχημα του αγοραστή το γουρουνάκι ξυλοκοπείται από τον εκτροφέα μόνο και μόνο επειδή φοβάται να πηδήξει στο αγροτικό αυτοκίνητο. Μάλιστα, η “αγάπη” του εκτροφέα γίνεται ακόμα πιο έκδηλη όταν του λέει εκδικητικά “Θα δεις τι θα πάθεις σε λίγο!”

Στο δεύτερο μέρος του βίντεο βλέπουμε τη σφαγή του μικρού γουρουνιού στην πλατεία του χωριού χάριν ενός Χριστουγιενιάτικου εθίμου που λαμβάνει χώρα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και ονομάζεται “Γουρονοχαρά“. Καθώς το γουρουνάκι ουρλιάζει από πόνο και τρόμο ενώ του κόβουν το κεφάλι, στο background ακούγεται η “Αγια Νύχτα”!
Έχει γίνει ήδη καταγγελία στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές και τους έχει γνωστοποιηθεί το βίντεο με την ελπίδα πως θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις σε αυτούς που έλαβαν μέρος στην κακοποίηση και δολοφονία του γουρουνιού. Σε κάθε περίπτωση όμως, τίποτα δεν θα αλλάξει τον τρόμο και τον πόνο που έζησε αυτό το γουρουνάκι στα τελευταία λεπτά της φρικτής ζωής του.

Έχει έρθει η ώρα για όλους μας να επαναξιολογήσουμε τα έθιμα και τις καθημερινές μας συνήθειες και ότι είναι σάπιο να το διώξουμε μια και καλή!

Από την σελίδα: 269 Life Athens-Greece

Comments

comments

About Απόστολος Καζάκος

Γράφω, ένα αδιάκοπο σβήσε-γράψε,τα έχω κάνει όλα χάλια και η ζωή γράφει ανορθόγραφα το όνομά μου. Μου έχουν πει ότι δεν καταλαβαίνουν αν μιλάω σοβαρά ή όχι στα επιτουργήματά μου, άρα χρειάζεται μια δεύτερη ανάγνωση πριν σου πετάξω : «εγώ στα έλεγα». Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι εμένα με ενδιαφέρει τι θέλεις να μου σερβίρεις. Η δυσανεξία μου στην βλακόζη και στις φίρμες είναι δεδομένη.