Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Η δύναμη της σιωπής -Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Η δύναμη της σιωπής -Λίλιαν Σίμου

hqdefault

Τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου και ο Ερμής συναντά τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ενώ συνδυάζει την δυναμική τους με τον Ήλιο και τον Κρόνο.

Ένας ενδιαφέρων πλανητικός δεσμός, όπου η δύναμη (Πλούτωνας) αγκαλιάζει τη γνώση και τη σκέψη (Ερμής) και πλαισιώνεται από την θέληση (Ήλιο) και την σοφία του χρόνου (Κρόνος).

Η ημέρα ευνοεί για λίγο την απόσυρση από τις πολλές δραστηριότητες, αγωνίες, άγχη και υποχρεώσεις. Χρειάζεται να παραμείνουμε σιωπηλοί, για να στρέψουμε το ενδιαφέρον προς τον έσω εαυτό. Με ένστικτο αφυπνισμένο, αντιλαμβανόμαστε σε στιγμές σιγής, την Αλήθεια μας. Στοχασμοί, σκέψεις, αξίες, μας απασχολούν και γίνονται οδηγός μας.

Αναγνωρίζουμε τους στόχους που έχουν δυνατότητα υλοποίησης, τις σχέσεις που είναι αυθεντικές, αποσαφηνίζουμε μηνύματα από εμπειρίες.

Ψυχολογικά εμβαθύνουμε στα ένστικτα που μας κυριεύουν και μπορούμε να επικρατήσουμε και να τα διαχειριστούμε.

Αναγνωρίζουμε την δύναμη του πνεύματος και πιστεύουμε στις δικές μας δεξιότητες, αφού με σύνεση εφαρμόσουμε τις επιλογές μας.

Στο ζώδιο του Αιγόκερου η σύνοδος των δύο πλανητών, μας ωθεί σε μία βαθύτερη κατανόηση των γεγονότων που συμβαίνουν στη ζωή μας, στο προσωπικό πεδίο και στο ευρύτερο κοινωνικό.

Γιατί ο Αιγόκερως είναι ο κοινωνικός ιστός, του οποίου είμαστε αναπόσπαστο μέλος. Πολλές συναντήσεις, πολλές συζητήσεις, πολλές ιδέες και πληροφορίες…

Σε ένα κόσμο που ‘κραυγάζει», η σιγή είναι η ώρα της κάθαρσης από τα σκουπίδια του νου και της ψυχής. Εκεί, στο έρημο και καθαρό τοπίο από δονήσεις ασυντόνιστες, θα βρούμε τον τρόπο να ανθίσει ξανά το λουλούδι της ύπαρξής μας.

Ίσως γι’ αυτό και βοηθούν μέθοδοι όπως ο διαλογισμός, όπου καθαρίζει ο νους και σιωπά η ένταση της καθημερινότητας. Σε ώρες σιωπής τα εγκεφαλικά κύτταρα αναπλάθονται πιο γρήγορα, αναζωογονείται το πνεύμα, η ψυχή και το φυσικό σώμα.

Σήμερα ας προσπαθήσουμε να παραμείνουμε για λίγο μακριά από την ένταση, ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο σε μας, πολύτιμο για να ανασυγκρότηση δυνάμεων, για αξιολόγηση και αναδόμηση σε κάθε πεδίο. Εξ άλλου ο Σοφός δεν μιλά πολύ, σκέπτεται βαθιά και όταν χρειάζεται…πράττει!

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr