Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Θεραπεύοντας πεποιθήσεις – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Θεραπεύοντας πεποιθήσεις – Λίλιαν Σίμου

cognitive-behaviural-therapy

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και ο Ερμής βρίσκεται σε μία κρίσιμη μοίρα, στο ζώδιο του Αιγόκερου.

Οι σοβαρές μας προθέσεις, η αίσθηση της αξίας, της αυτοαξίας, της αξιοπρέπειας, είναι αυτό που μας απασχολεί έντονα σήμερα. Υπάρχουν στιγμές που αμφιβάλλουμε για την πληρότητα στη ζωή μας, κάποιες στιγμές μάλιστα, η δυσκολία στην επικοινωνία, κόβει τις γέφυρες με το περιβάλλον.

Άλλοτε πάλι, είναι σημαντικό να κινηθούμε αποφασιστικά και δυναμικά, έχοντας όμως σχεδιάσει μεθοδικά τις επιλογές. Η συγκεκριμένη ζωδιακή μοίρα, κρύβει συναισθηματική φόρτιση.

Χρειάζεται να παρθούν ουσιαστικές αποφάσεις και ανάλογα με το σημείο που αγγίζει ο Ερμής στον χάρτη μας, θεωρούμε πως έχουμε αδιέξοδο, ή διαμάχες, δυσάρεστες αντιπαραθέσεις ή διανύουμε μία κρίσιμη καμπή οριστικών αποφάσεων.

Ποιες όμως είναι οι πεποιθήσεις μας;

Ποιες παγίδες θέτουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας;

Ένας λιγότερο γνωστός αστεροειδής σχηματίζει σύνοδο με τον Ερμή, είναι ο αστεροειδής Panacea.

Δανείστηκε το όνομά του από την αρχαία θεά Πανάκεια, συνυφασμένη με την έννοια της θεραπείας (ή βοτανοθεραπείας) για κάθε ασθένεια. Φέρεται ως κόρη του Ασκληπιού και της Ηπιόνης αδελφή της θεάς Υγιείας, της Ιασούς, του Μαχάωνα και του Ποδαλείριου, Ιατρών του Τρωικού Πολέμου κατά τον Όμηρο.Η μορφή της παρίσταται και στο Ασκληπιείο Αθηνών. Επειδή θεωρείτο ως θεά ικανή να θεραπεύει κάθε νόσο, το όνομά της διαδόθηκε γρήγορα σε όλες τις ελληνικές πόλεις, ειδικότερα σε φάρμακα ικανά να θεραπεύουν αν όχι όλες τις νόσους τουλάχιστον τις περισσότερες από αυτές.

Ως έννοια, θεωρείται πως είναι ένα φάρμακο ευρείας χρήσης, κατά συνέπεια, κάτι στο οποίο προσδοκούμε την ίαση, ακόμη και αν το πρόβλημα είναι απροσδιόριστο.

Με τον Ερμή στην κρίσιμη μοίρα λοιπόν, μας δηλώνει πως στην περίοδο κρίσης, δύσκολων αποφάσεων, εγκλωβισμού και αγωνίας, υπάρχει ένα φάρμακο, μία λύση. Μπορεί τελικά να λειτουργήσει ενθαρρυντικά, ενισχύοντας τις δυνατότητές μας, εν μέσω αντιφατικών απόψεων, αντιπαραθέσεων και άρνησης. Γιατί συχνά έχουμε άρνηση να βρούμε την σωστή λύση.

Προφανώς λοιπόν, στα σημεία που χαρακτηρίζουν τα εμπόδια και την καθυστέρηση στο έργο μας, υπάρχει ένας τρόπος θεραπείας, ακόμη κι αν λειτουργήσει σαν ιδεατή διέξοδος. Καθώς όλα ξεκινούν από τις πεποιθήσεις, ας κάνουμε πεποίθηση την πρόοδο και την απελευθέρωση, τολμώντας να προχωρήσουμε με στόχο την βελτίωση και πίστη σ’ένα καλύτερο δρόμο.

Εξ άλλου η ερευνήτρια αστρολογίας Martha Lang-Wescott, αναφέρει για την Πανάκεια, πως είναι αυτό που πιστεύουμε πως θα φέρει λύση, το φάρμακο για κάθε πρόβλημα και όχι μόνο για θέματα υγείας…

 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr