Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Κυματισμοί συναισθημάτων – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Κυματισμοί συναισθημάτων – Λίλιαν Σίμου

heart-on-beach

 

Τρίτη 24 Ιανουαρίου και η ημέρα είναι έντονα φορτισμένη, αφού υπάρχει η ασάφεια των Ιχθύων, με τον Νότιο Δεσμό, τον Ποσειδώνα, τον Χείρωνα, την Αφροδίτη και τον Άρη.

Σε συνδυασμό, η Σελήνη με τον Κρόνο, τετραγωνίζουν το τοπίο των Ιχθύων, από το ζώδιο του Τοξότη. 

 

Για μία ακόμη φορά, το συναίσθημα χρειάζεται να βρει έναν δρόμο.

Η αισιόδοξη πτυχή της Σελήνης στον Τοξότη, μας δίνει την αίσθηση της ελπίδας, αλλά με προσγειωμένες και προσεκτικές κινήσεις τακτικής. Οφείλουμε να ξεπεράσουμε την πλάνη, την εξαπάτηση, την σύγχυση, την δολιότητα και τις θολές καταστάσεις.

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Χείρωνα, είναι η υπενθύμιση του πόνου. Πόνου για ό,τι προσέβαλε τα ευαίσθητα σημεία της ψυχής, για κάθε ανιδιοτελή κίνηση που αντιμετώπισε ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα.

Ο Άρης στην ζωδιακή μοίρα έξαρσης της Αφροδίτης, υπογραμμίζει πράξεις γενναιοδωρίας, αυτοθυσίας και προσφοράς.

Δεν μας ταιριάζει να φέρουμε το βάρος της πίκρας ή της αποτυχίας πλέον. Η λύπη  ταυτίζεται με αδυναμία. Είναι παγίδα και οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο πόνου.

Απομακρύνοντας τις τραυματικές εμπειρίες που μειώνουν την χαρά και την ψυχική αντοχή, παραμένουμε σε ένα ασαφές παρελθόν, χάνουμε πολύτιμο χρόνο σε συναισθήματα αυτολύπησης ή αποθάρρυνσης.

Η θλίψη κι η συμπόνια, μπορεί να μας οδηγήσουν σε λανθασμένες επιλογές συντρόφου.  Ας προσπαθήσουμε να κρίνουμε κυρίως με τη λογική (Κρόνος), όχι με την ασάφεια της συγκίνησης (Ιχθείς).

Η μεταβλητότητα των πλανητών, φέρνει νέες εμπειρίες, οδηγεί σε νέους δρόμους, καθώς τα συναισθήματα αλλάζουν και θα βγούμε νικητές, με ευθυκρισία και αντοχή.

Η ελπίδα έρχεται καθώς η Σελήνη είναι δυναμική και γεμάτη φλόγα στον Τοξότη, απελευθερώνει την ζεστασιά της ψυχής που δεν υποκύπτει στον δόλο, αλλά κρίνει με σοφία και εμπειρία του χθες.

Ενώ η Αφροδίτη, στην έξαρσή της στους Ιχθείς, αντιστρέφει με τον τρόπο που ο Χείρωνας διδάσκει, τον πόνο και θεραπεύεται, αγαπώντας το τραύμα αλλά μην επιτρέποντας πλέον να αιμορραγεί. 

 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr