Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Υπερεκτίμηση δυνάμεων – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Υπερεκτίμηση δυνάμεων – Λίλιαν Σίμου

depositphotos_45592591-stock-video-woman-reaching-the-top-od

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου και ο Ήλιος κινείται στην προ-τελευταία ζωδιακή μοίρα του Αιγόκερου. Καθώς βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής στον συγκεκριμένο χώρο, συναντά τον αστεροειδή Ίκαρο.

Ως γνωστόν από την μυθολογία μας, ο Ίκαρος με τον πατέρα του Δαίδαλο, είχαν φυλακιστεί στην Μινωική Κρήτη για να μην αποκαλύψουν τα μυστικά της τεχνογνωσίας τους και τις δημιουργίες τους στον υπόλοιπο κόσμο. Κάποια στιγμή αποφάσισαν να φύγουν με δύο πτητικές μηχανές που εφηύρε ο Δαίδαλος. Κατά τον μύθο, ήταν σαν φτερά με κερί.

Ο Ίκαρος όμως δεν άκουσε την συμβουλή του πατέρα του και πλησίασε πολύ τον Ήλιο, όπου και το κερί έλιωσε κι αυτός έπεσε στη θάλασσα. Πνίγηκε και η θάλασσα ονομάστηκε προς τιμήν του, Ικάριο πέλαγος, ενώ ο νησί που τον έθαψε ο Ηρακλής, Ικαρία.

Αστρολογικά ο αστεροειδής Ίκαρος λοιπόν σε σύνοδο με τον Ήλιο, φέρνει στον νου τον συνδυασμό του μύθου.

Στην αστρολογία ο Ήλιος σηματοδοτεί τον πατέρα, την εξουσία, το φως της ύπαρξης, το φως της προσωπικότητάς μας. Είναι και ο υπερφίαλος εγωισμός όμως, η ανάγκη να ξεχωρίσουμε χωρίς να συνυπολογίζουμε το κόστος.

Στο ζώδιο του Αιγόκερου, αναζητάμε την καταξίωση για το έργο μας.  Μοχθούμε για την επιτυχία ενός σημαντικού στόχου, ενός «πολύτιμου» έργου που θα κορυφώσει την προσπάθειά μας…

Δεν πρέπει να είμαστε όμως υπερβολικοί. Στην πορεία των ημερών χρειάζεται να αποφύγουμε την απερισκεψία, την υπερ-εκτίμηση των δυνατοτήτων μας, την ταχύτητα, τη χρήση εργαλείων.

Στις κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις, χρειάζεται να είμαστε συνετοί και να χειριστούμε τις υποθέσεις μας με προσοχή. Να διαθέτουμε κατανόηση, ευαισθησία, συμπόνια, διατηρώντας χαμηλούς τόνους.

Μία δυσκολία που μπορεί να παρουσιαστεί έχει να κάνει με την έπαρση και τον ανταγωνισμό. Καλό θα ήταν  να μην ρισκάρουμε μία κοινωνική ή οικογενειακή σχέση, μία συνεργασία.

Ας αποφύγουμε τον παρορμητισμό, στοιχείο του Αιγόκερου, γιατί στην ανοδική και εξελικτική μας πορεία, απαιτείται εμπειρία, χρόνος και γνώση. Μπορεί να έχουμε την επιθυμία να φθάσουμε στο ανώτερο σκαλοπάτι άμεσα, αλλά θα πρέπει να πατάμε γεράσε κάθε σκαλί της προόδου. Δίχως υπερ-εκτίμηση των δεξιοτήτων μας, δίχως ριψοκίνδυνες πτήσεις, θα φθάσουμε στην κορυφή και στην αναγνώριση.

Από την άλλη πλευρά, η σύνοδος μας πληροφορεί πως όποιος ξέρει να περιμένει και βαδίζει με αίσθηση δικαίου ή συνέπεια στον στόχο και τον λόγο του, θα βρει την ανακούφιση και θα αγγίξει την επιτυχία.

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr