Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Μελωδία ζωής – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Μελωδία ζωής – Λίλιαν Σίμου

flute-next-to-sheet-music-and-pink-rose,1041664

Τρίτη 17 Ιανουαρίου και η ημέρα μας χαρακτηρίζεται, πέραν των εντάσεων που περιγράφηκαν στις Εβδομαδιαίες προβλέψεις, από την σύνοδο του Ερμή στον Αιγόκερω με τον αστεροειδή Ορφέα. 

Ο Ορφέας, σύμφωνα με τη μυθολογία μας, ήταν ένας μύστης μίας πολύ παλαιότερης εποχής και θεωρήθηκε ένας από τους βασικούς ποιητές και μουσικούς, του οποίο το έργο αποτέλεσε μία μυσταγωγία. Θεωρείται δημιουργός ή εκείνος που τελειοποίησε τη λύρα και τα τύμπανα.

Με τη δύναμη της μουσικής του και του τραγουδιού του μπορούσε να γοητεύσει τα άγρια ζώα, να ενεργοποιήσει το φυτικό και το ορυκτό βασίλειο, ή να σταματήσει τη ροή των ποταμών. Λόγω του ότι ήταν ένας βαθιά μυημένος , θεωρείται πως δίδαξε τη φαρμακευτική, την γραφή και την γεωργία. Είχε ιδιαίτερες ψυχικές ικανότητες και μετέδωσε τη βαθιά γνώση που κατείχε.

Στον αστρολογικό χάρτη, είναι λιγότερο γνωστός ως αστεροειδής, αλλά το μήνυμά του είναι βαθύ και οδηγεί σε μία μεταμόρφωση, μέσω της παιδείας, της τέχνης, της μουσικής και της διδασκαλίας της Αιώνιας Αλήθειας.

Θα λέγαμε λοιπόν πως μέσω της γενναιοδωρίας, της αγάπης και της προσφοράς, μπορούμε να αναπτύξουμε τις ψυχικές ικανότητες και ταλέντα τα οποία μεταμορφώνουν αλληγορικά και ουσιαστικά την ζωή μας και την ζωή όσων μας περιβάλλουν.

Σημαντικό είναι να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στα υψηλά ιδανικά και τις διαχρονικές αξίες, να αναπτύξουμε το ένστικτο, τη διόραση και την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε τη ζωή με ένα περισσότερο εκλεπτυσμένο τρόπο.

Η σύνοδος του Ορφέα με τον Ερμή, στον ουράνιο χάρτη σήμερα, υπογραμμίζει την ανάγκη να παραμείνουμε σταθερά επικεντρωμένοι σε αξίες και διδασκαλίες που έχουν να κάνουν με την ποιότητα. Μπορεί να είναι η Τέχνη στην υψηλότερη μορφή της, μία φιλοσοφική ιδέα, μία επιστήμη που μας εξελίσσει.

Παράλληλα, σημαντικό είναι οι σκέψεις και οι αποφάσεις μας να εμποτίζονται από γνώση, σύνεση, ουσία και να προσδίδουν στη ζωή μας λάμψη. Αναπτύσσουμε τις ψυχικές ικανότητες, την διορατική αντίληψη. Βιώνουμε τους παλμούς της ζωής με διαφορετική οπτική.

Αγαπάμε ξανά τα θετικά που έχουμε, αναζητώντας να αναβαθμίσουμε και να εξελίξουμε όσα μοιάζουν αρνητικά…

Ας δώσουμε, λοιπόν, ήχο μελωδικό στον λόγο της ύπαρξής μας.

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr