Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Μετά την απώλεια – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Μετά την απώλεια – Λίλιαν Σίμου

32f67c192711083ef255d29ecc16f7ef

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και η ημέρα μας χαρακτηρίζεται από την αντίθεση δύο αστεροειδών, της Εστίας στην τελευταία μοίρα του Καρκίνου και της Ίσιδας στην τελευταία μοίρα του Αιγόκερου.

Η Εστία, κατά την μυθολογία, ήταν η ιερή φλόγα που άναβε σε κάθε σπίτι και λάμβανε την πρώτη προσφορά κάθε οικογένειας, αλλά δεν είχε δημόσια λατρεία. Ένα φως στην οικία, με ουράνια καταγωγή, για να επικοινωνούν οι άνθρωποι με τους Θεούς. Στην αστρολογική συμβολική γλώσσα, εκφράζει την θεία φλόγα που εμπνέει και φέρνει την εσωτερική κάθαρση.

Η Ίσις, μυθολογικά, ήταν ένα εξ ίσου ισχυρό σύμβολο, θεά – τροφός, η μητέρα του Σύμπαντος, η αφοσιωμένη, η φιλέσπλαχνη θεά. Εκείνη που γνώρισε τον πόνο, όταν κατακρεουργήθηκε ο σύζυγός της Όσιρις από τον αδελφό του Σετ, μάζεψε τα κομμάτια του, τον ανέστησε και παράλληλα φρόντισε το παιδί τους, Ώρο. Καθώς πέρασε από τον πόνο, ήταν συμπαραστάτης του ανθρώπινου πόνου, θεραπεύτρια και υποστήριζε τους πάσχοντες. Προστάτευε όμως και από άλλους κινδύνους, όπως της θάλασσας και της φτώχειας. Στην αστρολογική γλώσσα, είναι η θεία φλόγα μέσα μας, να αντιμετωπίζουμε την διάλυση μετά από μία απώλεια.

Καθώς και οι δύο αστεροειδείς βρίσκονται σε αντίθεση σε μοίρες που δηλώνουν ένα «τέλος» και μάλιστα στον άξονα των ζωδίων της γέννησης (Καρκίνος) και του θανάτου (Αιγόκερως), είμαστε στο σημείο αλλαγής μετά από μία βαθιά κρίση.

Κρίση συνειδήσεων, κρίση υπαρξιακή, κρίση κοινωνική. Εξ άλλου, κάθε κρίση δεν είναι αυτόνομη, αλλά αλληλένδετη σε όλα τα πεδία.

Η φλόγα όμως της εσωτερικής μας δύναμης υπάρχει πάντα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, θα αναδυθεί. Είναι η φλόγα που κρατά τον πυρσό της δύναμης, της δημιουργίας, της ανασύνθεσης.
Η σύνθεση της ημέρας, μας καλεί να μην έχουμε αναστολές και να μη διστάσουμε επειδή έχουν κλείσει κύκλοι στο έργο μας, ή κάποιο έργο πλέον έχει φθαρεί.

Κάθε «θάνατος» φέρνει μία νέα γέννηση και η κατανόηση αυτού, είναι μία απελευθέρωση. Νέα κανάλια μας περιμένουν και προσφέρονται νέες επιλογές. Όμως όσο βιώνουμε την αίσθηση του «τέλους», χωρίς αποδοχή του, παραμένουμε σε μία ασθενική κατάσταση, που ενίοτε είναι πόνος και αδυναμία, ενίοτε σκληρότητα και απομόνωση. Το πένθος πρέπει να τελειώσει άμεσα.

Η αντίθεση είναι σε παρορμητικά ζώδια και δηλώνει πως όλα κινούνται με ταχύτητα. Σαν ένας τροχός που κυλά, το τέλος φέρνει μία νέα αρχή. Καθώς η Ίσιδα θα βρεθεί στο ζώδιο του Υδροχόου σύντομα, ας θυμηθούμε πως ως Μητέρα-σύμβολο, ανασύνθεσε τον «αγαπημένο» της και απέκτησε μαζί του παιδί. Δύναμή της, η Αγάπη. Η Αγάπη που ζητά να συνεχίσουμε τη μάχη και την δράση σ’ αυτή την ζωή.

Η γενεσιουργός δύναμη είναι μέσα μας και περιμένει να αντιδράσουμε, για να απελευθερωθεί και να εκφραστεί ένα νέο παιδί. Ας μην στερήσουμε τον εαυτό μας από αυτή την προοπτική.

 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr