Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Αποτοξίνωση – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Αποτοξίνωση – Λίλιαν Σίμου

big-iodine

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου και η ημέρα μας δίνει συνέχεια στο χθεσινό μήνυμα, με έμφαση ξανά στον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, δηλαδή το δοχείο με τις μνήμες του χθες.

Όπως ήδη εξηγήσαμε, το σημείο αυτό μοιάζει με έναν χώρο εμπειριών τους πρόσφατου ή απώτεερου παρελθόντος, που διατηρούμε στο υποσυνείδητο σταθερά μαζί μας.  Είναι τα βιώματα, η γνώση, που έχουμε εισπράξει. Είναι τα αποτελέσματα πράξεων, επιλογών, σκέψεων, συνηθειών.  Το φορτίο αυτό λειτουργεί ανασταλτικά σε κάθε νέα εμπειρία, αφού μας στρέφει διαρκώς προς τις ήδη υπάρχουσες και «οικείες».

Ο Νότιος Δεσμός βρίσκεται για κάποιο χρονικό διάστημα, σε σύνοδο με τον Κένταυρο Νέσσο, έναν αστεροειδή αργό και μακρινό μας, αλλά πολύ σημαντικό.

Ο Νέσσος,  ο πλέον σκοτεινός των Κενταύρων, η δηλητηριώδης πτυχή του ψυχισμού, προκαλεί την δράση μας και φέρνει στην επιφάνεια μία δυσάρεστη αίσθηση.

Η ψυχή μπορεί να κινδυνεύει από δύσκολες βιωματικές εμπειρίες που έχουμε κρύψει, καλύψει στα τρίσβαθά της, αλλά εξακολουθούν να μας δημιουργούν τοξίνωση. Ή από ανθρώπους που έλκονται από την διαυγή μας πλευρά, την ήπια συμπεριφορά, την συνέπεια και εργατικότητά μας και επιδιώκουν να μας κάνουν αφαίμαξη.

Καθώς η ιστορία του Νέσσου μας διδάσκει πως όλοι κρύβουμε ένα “μαύρο πρόβατο”μέσα μας, θα είναι σημαντικό να προσέξουμε στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μας, την δύναμή του. Τα σκοτεινά μας ένστικτα, οι φοβίες, οι κρυφές πτυχές που βυθίζουν την ψυχή, σκάβουν τα θεμέλια της ισορροπίας μας…

Η σύνοδος αυτή υποδηλώνει πως χρειάζεται συνειδητοποίηση, στρατηγική (εκεί κοντά παραμένει ακόμη ο αστεροειδής Αθηνά), σοφές κινήσεις και ευέλικτη συμπεριφορά, προκειμένου να απομακρυνθούμε από την σκοτεινή μας πλευρά, αυτή που φοβίζει, αγωνιά, δημιουργεί προσκολλήσεις και εγκλωβισμό. Μπορεί η πλευρά αυτή να αφυπνίζεται από ανθρώπους που έχουν λειτουργήσει ως «απειλή» για τις ισορροπίες μας, την ασφάλειά μας, την σταθερότητά μας.

Με την ορθοδρόμηση του Ερμή, αναγνωρίζουμε πλέον τις πτυχές που ενοχλούν και παρεμποδίζουν την αισιοδοξία και την πρόοδο. Αναγνωρίζουμε τις χαοτικές καταστάσεις που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά, ως λαός, ως ανθρωπότητα.

Ας μην παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στα σκοτάδια της ψυχής… Ας κάνουμε άμεσα αποφόρτιση από ό,τι είναι τοξικό.

Αύριο έχουμε την εκρηκτική Πανσέληνο, στην οποία ήδη έχω αναφερθεί στις προβλέψεις της εβδομάδας. Υπάρχει δυναμισμός, αποφασιστικότητα, ένταση, ταχύτητα, να αλλάξουν πολλά που μας παγιδεύουν στο χθες.

Αναγνωρίζοντας ποιες είναι αυτές οι παγίδες, εντός μας ή στο περιβάλλον, εκείνο που χρειάζεται είναι το σθένος να μην επιτρέψουμε να παραμείνουμε στην αβεβαιότητα. Ακόμη κι αν η μάχη μπροστά δεν προσδίδει σιγουριά, είναι μία μάχη απεγκλωβισμού και οφείλουμε στον εαυτό μας πρωτίστως, άμεσα να την δώσουμε!

Καλή επιτυχία – μακριά από όσα μας φοβίζουν ή μας σκοτεινιάζουν τις προοπτικές.

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr