Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Νοσταλγία – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Νοσταλγία – Λίλιαν Σίμου

34111561-old-love-letters-perfume-and-dried-rose-flower-nostalgic-sentimental-scrapbook-paper-background-stock-photo

Σάββατο 7 Ιανουαρίου και καθώς οι γιορτές τελειώνουν, το χιόνι μας θυμίζει χειμωνιάτικες στιγμές ακόμη και γιατί όχι, ατμόσφαιρα χριστουγεννιάτικη. Η ημέρα μας περιέχεινοσταλγία και μνήμες που βγαίνουν στην επιφάνεια. 

Η Αφροδίτη στους Ιχθείς αγγίζει τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, και ο Ήλιος συναντά τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

 

Μπορεί να θυμηθούμε τις στιγμές όπου βιώσαμε σκληρή συμπεριφορά, ανάλγητη, κυριαρχική ή απόλυτη.

Συναισθήματα αφοσίωσης, κινήσεις αγάπης, προσφοράς, δεν εκτιμήθηκαν, ή και προδόθηκαν.

Υπάρχει αρχικά η πίκρα και η αποθάρρυνση που μπορεί να περιορίσει την εμπιστοσύνη προς κάθε νέα γνωριμία, ή προς τους ανθρώπους που είναι πλάι μας. Η αλήθεια είναι πως κάθε μάθημα ζωής, οδηγεί σε μία βαθύτερη γνώση.

 

Ας αναλογιστούμε, ξεπερνώντας την απογοήτευση, τις αδυναμίες που δεν παρατηρήσαμε και αφεθήκαμε χωρίς επιφυλάξεις. Η αυτογνωσία θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τους λόγους, καθώς στην ουσία αναζητήσαμε να καλύψουμε δικά μας κενά μέσα από τις συγκεκριμένες σχέσεις. Δίχως η συνειδητοποίηση να μειώνει την ευθύνη «της άλλης πλευράς», ενδεχομένως η νέα οπτική μας βοηθά να μειώσουμε την αίσθηση της απώλειας, καθώς η εικόνα καταρρίπτεται σταδιακά, έχοντας πλέον οριστικά θολώσει την πρότερη λάμψη της.

Είμαστε περισσότερο δυνατοί, ολοκληρωμένοι, αυτάρκεις, διεισδυτικοί. Μπορούμε να προσελκύσουμε πλέον συνειδητά, εκείνους που ταιριάζουν ως φίλοι, αγαπημένοι, συνεργάτες και δεν προβάλλουν την επίπλαστη εικόνα που βιώσαμε.

Καθώς προχωράμε προς την εποχή του Υδροχόου, η εποχή των Ιχθύων αποκαλύπτει τις θολές αντιλήψεις, τις πλάνες και τους ανθρώπους που φορούν ένα προσωπείο, ενώ ενστερνίζονται μεγάλες ιδέες, Χρειάζεται να αναπτύξουμε τον ορθολογισμό, για να αποφύγουμε την άσκοπη θυσία συναισθημάτων, ψυχής και ιδεών.

Η νοσταλγική διάθεση της ημέρας, ας μας οδηγήσει σ’ αυτή την κατεύθυνση, καθώς ο Ερμής σύντομα, από τη Δευτέρα, θα στραφεί ξανά σε ορθή πορεία, βάζοντας τα πράγματα σε σωστή βάση ξανά.

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες… αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον!
Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων.
Γιατί, γνωρίζω πως “ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ’ αυτά”!
Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr

%d bloggers like this: