Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Γενναιοδωρία καρδιάς – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Γενναιοδωρία καρδιάς – Λίλιαν Σίμου

giving_hand_by_kalarek-d30294f

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και μία ημέρα πριν την Νέα Σελήνη, ο Ερμής και ο Ήλιος συναντούν τον αστεροειδή της ομάδας των Κενταύρων, με το όνομα 10199 Chariklo  (Χαρικλώ).

Η Χαρικλώ, της οποίας το όνομα έχει ο αστεροειδής, βρίσκεται, ανάμεσα στον Ουρανό και τον Κρόνο, όπως ο «σύζυγός» της Χείρωνας.

Επικρατέστερη εκδοχή στην μυθολογία μας, είναι πως η Χαρικλώ υπήρξε νύμφη (κάποιοι την θεωρούν ναϊάδα), όχι αθάνατη, αλλά υπεραιωνόβιο ον,  και φαίνεται πως γέννησε άτομα με χάρισμα στη προφητεία. Δηλαδή, αυτούς που βλέπουν μπροστά από την εποχή τους, που έχουν αναπτυγμένη την έκτη αίσθηση, που παρέχουν βοήθεια και στήριξη με την ιδιαιτερότητά τους.

Ήταν ένα αγαπητό άτομο και σε κάποιες παραδόσεις, εμφανίζεται ως θηλυκή Κένταυρος ή σαν απόγονος του Ηλιακού θεού, Απόλλωνα. Είναι μία ευγενική μορφή ανάμεσα στους Κενταύρους. Αγαπά, φροντίζει τους αρρώστους, τα παιδιά, είναι αφοσιωμένη και έχει δοθεί στους άλλους. Αλλά είναι και θλιμμένη. Ο πόνος, δεν την κάνει να σκληρύνει στη καρδιά. Συνεχίζει το έργο της…

Στοιχεία της Νέας Σελήνης, ο Ερμής και ο Ήλιος, στεφανώνονται από τον αστεροειδή Χαρικλώ και χρωματίζουν το νέο φεγγάρι λίγο πριν την χαραυγή του νέου έτους. 

Πολύ σημαντικό λοιπόν, το στοιχείο που προσθέτει η βοήθεια της Χαρικλούς στην νέα αυτή πορεία, του κύκλου της Σελήνης.

Θα πρέπει να οπλιστούμε με αγάπη, στοργή και υπομονή, για να βρεθεί η ευκαιρία στη ζωή μας.

Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε την δυνατότητα να αδράξουμε τις συγκινήσεις, να βρούμε τον δρόμο της αυτό-βελτίωσης.

Σημαντικό είναι να γίνουμε πιο δημιουργικοί, επικοινωνιακοί, γενναιόδωροι, αλλά και μεθοδικοί. Να κάνουμε στη ζωή μας αλλαγές, να θέλουμε νέα πράγματα, νέες εμπειρίες, νέες επαφές, να αφήνουμε πίσω το παρελθόν, και να οδεύουμε για κάτι μεγάλο, είτε αυτό αφορά ένα μεγάλο πρόγραμμα, είτε μία δαπάνη, είτε μία επιχείρηση σημαντική.

Διατηρώντας τις ευαισθησίες μας, ακόμη και μέσα από την θλίψη των δύσκολων εμπειριών, θα επιδιώξουμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας, που είναι η φροντίδα του ίδιου μας του εαυτού και όσων μπορούμε να συνδράμουμε.

Η ζωή είναι ένα γενναιόδωρο «δούναι-λαβείν», όσο πιο πληθωρικοί είμαστε συναισθηματικά, τόσο περισσότερα δώρα μας περιμένουν. Όχι με αφέλεια, αλλά με σύνεση και επίγνωση της δοτικής μας πλευράς. Η μιζέρια ψυχής, μόνο μίζερα δώρα προσφέρει σε ανταλλαγή.

Ο πόνος ως μάθημα ζωής, δεν πρέπει να μας κάνει σκληρούς και ανάλγητους. Εξ άλλου, αυτός δοκιμάζει την ποιότητά μας ως ανθρώπους.

Το παράδειγμα της Χαρικλούς είναι εξαιρετικό μήνυμα αυτές τις ημέρες. Συμπόνια, σύμπνοια, καθήκον και αγάπη, αλλά και προοπτική για ένα καλύτερο «αύριο», είναι στο χέρι μας και χρειαζόμαστε ανθρώπους με αυτή την νοοτροπία. Εξ άλλου, η Χαρικλώ, μεταξύ άλλων, είναι προάγγελος της νέας εποχής συμβολικά, άρα και προαναγγέλλει το νέο κύκλο που πλησιάζει…

Καλή μας δύναμη, χρόνια πολλά!

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr