Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Πτήσεις επιτυχίας – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Πτήσεις επιτυχίας – Λίλιαν Σίμου

hawkhires

 

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ο Ερμής κινείται στον Αιγόκερω, όπου συναντά τον αστεροειδή Ίκαρο. Ο αστεροειδής αυτός συνδέεται με την ιστορία του μυθικού προσώπου.

Ως γνωστόν από την μυθολογία μας, ο Ίκαρος με τον πατέρα του Δαίδαλο, είχαν φυλακιστεί στην Μινωική Κρήτη για να μην αποκαλύψουν τα μυστικά της τεχνογνωσίας τους και τις δημιουργίες τους στον υπόλοιπο κόσμο. Κάποια στιγμή αποφάσισαν να φύγουν με δύο πτητικές μηχανές που εφηύρε ο Δαίδαλος. Κατά τον μύθο, ήταν σαν φτερά με κερί.

Ο Ίκαρος όμως δεν άκουσε την συμβουλή του πατέρα του και πλησίασε πολύ τον Ήλιο, όπου και το κερί έλιωσε κι αυτός έπεσε στη θάλασσα. Πνίγηκε και η θάλασσα ονομάστηκε προς τιμήν του, Ικάριο πέλαγος, ενώ ο νησί που τον έθαψε ο Ηρακλής, Ικαρία.

Αστρολογικά ο αστεροειδής Ίκαρος λοιπόν σε σύνοδο με τον Ερμή, μας πληροφορεί για ένα πρόβλημα που μπορεί να προκύψει στις οικονομικές δραστηριότητές μας ή ένα σχέδιο κοινωνικής προβολής. Είμαστε σε αναζήτηση ενός ονείρου, ενός σημαντικού στόχου, ενός «πολύτιμου» έργου που θα κορυφώσει την προσπάθειά μας…

Στις αποφάσεις των ημερών χρειάζεται να αποφύγουμε την απερισκεψία, την υπερ-εκτίμηση των δυνατοτήτων μας, την ταχύτητα, τη χρήση εργαλείων.

Στις κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις, χρειάζεται να είμαστε συνετοί και να χειριστούμε τις υποθέσεις μας με προσοχή. Να διαθέτουμε κατανόηση, ευαισθησία, συμπόνια ή το αίσθημα αλληλεγγύης.

Μία δυσκολία που μπορεί να παρουσιαστεί έχει να κάνει με την έπαρση και τον ανταγωνισμό.

Καλό θα ήταν  να μην ρισκάρουμε μία κοινωνική ή οικογενειακή σχέση, μία συνεργασία. Να συμπεριφερθούμε με  σύνεση και υπευθυνότητα δίχως τραυματισμό προσωπικό ή των συνοδοιπόρων μας.

Ας αποφύγουμε τον παρορμητισμό, στοιχείο του Αιγόκερου, γιατί στην ανοδική και εξελικτική μας πορεία, απαιτείται εμπειρία, χρόνος και γνώση. Μπορεί να έχουμε την επιθυμία να φθάσουμε στο ανώτερο σκαλοπάτι άμεσα, αλλά θα πρέπει να πατάμε γεράσε κάθε σκαλί της προόδου. Δίχως υπερφίαλο εγωισμό, δίχως υπερ-εκτίμηση των δεξιοτήτων μας, δίχως ριψοκίνδυνες πτήσεις, θα φθάσουμε στην κορυφή και στην αναγνώριση.

Εξ άλλου, ακόμη ο Ερμής βρίσκεται κάτω από τις ακτίνες του Βέγα, που περιγράφηκε στο χθεσινό μήνυμα και στηρίζει το έργο μας.

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr