Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Επικίνδυνα παιχνίδια – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Επικίνδυνα παιχνίδια – Λίλιαν Σίμου

images

 

 

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και στα μέσα του μήνα, ο Ήλιος στο φλογερό ζώδιο του Τοξότη έρχεται σε σύνοδο με τον αστεροειδή Ιξίωνα. 

Ο Ιξίωνας, που συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο μου «Η αστρολογία στο βουνό των Κενταύρων», είναι ένας αστεροειδής που συμβολίζει την αχαριστία, τα κατ΄επανάληψη λάθη, την πονηριά, την σκληρότητα, την βία, την ιδιοτέλεια, αλλά και την ασέβεια. Μία ασέβεια που έρχεται να γκρεμίσει τις ευκαιρίες για λύτρωση, αφού προσβάλει τον ευεργέτη.

 

Η μυθολογία αναφέρει τον Ιξίωνα με τα μελανότερα χρώματα, αφού  είναι γνωστός  σαν μία σκληρή προσωπικότητα. Βασιλιάς των Λαπίθων, θεωρείται πατέρας των περισσοτέρων Κενταύρων. Είχε υποσχεθεί προίκα για την γυναίκα του, την Δία, στον πεθερό του. Όταν όμως παντρεύτηκε δεν ήθελε να την δώσει και αποφάσισε να δολοφονήσει τον πεθερό του, ρίχνοντάς τον σε ένα φούρνο. Ο Δίας όμως είδε το φρικτό του έγκλημα.

Παρακάλεσε τον Δία να τον απαλλάξει από την αμαρτία του, δηλώνοντας μεταμέλεια. Ο Δίας του έδωσε την ευκαιρία, ενώ τον φιλοξένησε στα παλάτια του. Ο Ιξίων δεν είχε μεταμεληθεί κι άρχισε να φλερτάρει επίμονα την Ήρα. Η Ήρα δημιούργησε την Νεφέλη (από τα σύννεφα), ένα αντίγραφό της, για να τον ξεγελάσει. Ο Ιξίων ενώθηκε με την Νεφέλη και από την ένωση αυτή προέκυψαν οι Κένταυροι. Όταν επέστρεψε στη γη, κόμπαζε πως κατάφερε να κοιμηθεί με την θεά Ήρα.

Μετά την αγνωμοσύνη του Ιξίωνα, ο Δίας τον τιμώρησε να παραμείνει αιώνια δεμένος σε ένα τροχό φλεγόμενο και να περιστρέφεται στα Τάρταρα.

Τα κρίματά του ήταν πολλά:  Δολοφονία,  ψεύτικη μεταμέλεια, έλλειψη σεβασμού στην φιλοξενία, κομπασμός.

Η σύνοδος με τον Ήλιο στον Τοξότη, φέρνει στο φως τις αδυναμίες μίας σχέσης ή συνεργασίας που εντυπωσιάζει αρχικά, αλλά κρύβει σκληρότητα ή προσπαθεί να διεισδύσει στη ζωή μας επιφέροντας σκληρό χτύπημα.

Παράλληλα όμως δηλώνει πως για κάθε αδικία, υπάρχει μία Θεία Δίκη, ανταπόδοση ή καρμική επιστροφή. Η αχαριστία θα έχει το τίμημά της στο τέλος.

Θα είναι σημαντικό να μην είμαστε εύπιστοι και αφελείς, απέναντι σε ανθρώπους που γοητεύουν, είτε με τον μαγνητισμό και την λάμψη που εκπέμπουν, είτε με ένα μεγαλείο δύναμης. Οι σχέσεις αυτών των προδιαγραφών, δημιουργούν προβλήματα και παρασύρουν σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

Το βασικότερο που χρειάζεται να διακρίνουμε σε μία σχέση, είναι ο σεβασμός. Όταν αυτό εκλείπει, τότε δεν μπορεί να υπάρξει γέφυρα επικοινωνίας. Κάθε εικόνα που μας παρουσιάζεται, είναι επίπλαστη και κενή περιεχομένου.

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr