Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Η θεραπεία της απώλειας – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Η θεραπεία της απώλειας – Λίλιαν Σίμου

stock-photo-127935743

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και η ημέρα μας ξεκινά με τον Ερμή στις πρώτες μοίρες του Αιγόκερου να συναντά τον αστεροειδή των Κενταύρων με το όνομα Υλονόμη.

Ο Ερμής στον Αιγόκερω περιγράφει πως συνειδητοποιούμε ότι η ζωή απαιτεί μόχθο, αγώνα, υπομονή και στωικότητα. Απαιτείται οργάνωση, γνώση, σοβαρότητα, ανάληψη ευθυνών. Η κρίση έχει προκαλέσει αγωνία, συχνά θεωρούμε πως οι επιλογές είναι λίγες και η λύση δυσπρόσιτη.

 

Η Υλονόμη, υπήρξε μία ευαίσθητη και τρυφερή παρουσία των Κενταύρων. Αντιπροσωπεύει το τραύμα της απώλειας της Αγάπης και την δυσκολία να αντέξει η ψυχή μετά τον χωρισμό.

Εκφράζοντας τα έντονα συναισθήματα, προβάλλει αναμνήσεις πόνου, φόβου, απειλής,  απώλειας, τραυματικών εμπειριών και απελπισίας, που βιώθηκαν στο παρελθόν και αναβιώνονται αυτή την περίοδο.

Αν θεωρήσαμε ή θεωρούμε σκληρά τα μαθήματα ζωής, ενδεχομένως προτιμάμε την απόσυρση από κάθε προσπάθεια.

Στον αγώνα της επίτευξης ενός στόχου -καταξίωσης, επικράτησης, ή ανόδου – αντιμετωπίζουμε συναισθηματικές απώλειες.  Πληγώνουμε και τραυματιζόμαστε, άλλοτε επιδερμικά, άλλοτε πιο βαθιά. Καθώς οι Κένταυροι εκφράζουν βαθιές ψυχολογικές ουλές, ο συνδυασμός έχει ενδιαφέρον.

Όσο αιμορραγεί το τραύμα, έχουμε δυσκολία επανένταξης στον κοινωνικό ιστό, είμαστε ευάλωτοι στις επιθέσεις και στην χειραγώγηση, οδηγούμαστε σε άσκοπες θυσίες. Καθυστερήσεις,  υποχρεώσεις που ορθώνονται σαν «βουνό» μπροστά μας, μπορεί να φοβίζουν και να αποθαρρύνουν.

 

Η θεραπεία έρχεται από τη στιγμή που απομακρύνουμε τον φόβο για τις κακοτοπιές και τα απρόβλεπτα της ζωής, αντιμετωπίζοντας ρεαλιστικά τις δυσκολίες.

Θα είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, με σεβασμό προς την υπόστασή μας και καθαρίζοντας πλέον ( βιώνοντας ένα συμβολικό πένθος), όλα τα απομεινάρια της απώλειας. Πολλά εξαρτώνται από την οπτική και την δική μας αποφασιστικότητα

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr