Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Η δύναμη της θέλησης – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Η δύναμη της θέλησης – Λίλιαν Σίμου

10-13-11-whats-more-powerful-than-willpower-featured

Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ο Ήλιος συναντά στην ίδια ζωδιακή μοίρα του Σκορπιού, έναν λιγότερο γνωστό αστεροειδή, με το όνομα Toro 1.685. O Toro ανακαλύφθηκε το 1948 και λόγω της κίνησής του, κάποιες φορές ονομάζεται δεύτερος δορυφόρος της γης.

Χωρίς μυθολογικές αναφορές, όπως έχουμε για τους περισσότερους αστεροειδείς, ο Toro συνδέει το όνομά του με τον Ταύρο, και δηλώνει τα χαρακτηριστικά της πίεσης, έντασης, ενστικτώδους δύναμης, της τεστοστερόνης, της οργής, ή της επιθετικότητας.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια των αστεροειδών Demetra George,  ο Τoro φαίνεται ότι δείχνει την εξέλιξη της οκτάβας από τον Άρη προς τον Πλούτωνα, μετατρέποντας την πρώτη, ενστικτώδη επιθυμία του Άρη,  στην ελεγχόμενη εστιασμένη και διεισδυτική δύναμη του Πλούτωνα.

Ο συνδυασμός λίγο προτού ο Ήλιος εγκαταλείψει το ζώδιο του Σκορπιού, διεγείρει μία δυναμική που πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο για να αποδώσει με τον καλύτερο τρόπο.

 

Είναι πολύ πιθανόν να παρατηρήσουμε ανταγωνιστικές διαθέσεις,  αντεκδίκηση, αντιζηλία, θυμό, άκομψη συμπεριφορά, βίαιες αντιδράσεις. Στο περιβάλλον του Σκορπιού,  ο ψυχισμός ενδέχεται να κρύβει πάθη, ζήλια, φόβο.

 

Ο Ήλιος περιγράφει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη ευεργετικά,φωτίζοντας τις σκοτεινές πτυχές και μεταστρέφοντας την αδυναμία σε δύναμη. Μπορούμε να επιδείξουμε αντοχή, αποφασιστικότητα και να ελέγξουμε την επιθετικότητα. Στην περίπτωση που δεχόμαστε πιέσεις, η αντίσταση είναι πιο σθεναρή.

Είναι η στιγμή όπου μπορούμε να κάνουμε να συμβεί, αυτό που θεωρούσαμε αδύνατον να γίνει!

Είναι η ευκαιρία να κάνουμε μία εχθρική κατάσταση σύμμαχό μας, αναγνωρίζοντας την δυναμική της και αντιμετωπίζοντάς την με τον πλέον θετικό τρόπο. Εξ άλλου, ας μην ξεχνάμε πως ενίοτε «ο εχθρός βρίσκεται μέσα μας».

 

Οι επιρροές της ημέρας βοηθούν  την στοχευμένη δράση, όπως  είναι η γυμναστική, ένα άθλημα, ή μία εκδρομή.

 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr