Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Αντανάκλαση φωτός – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Αντανάκλαση φωτός – Λίλιαν Σίμου

1173611_f520

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και η εβδομάδα ξεκινά με ενδιαφέροντες συναισθηματικούς συνδυασμούς. Έχουμε την Αφροδίτη στον Τοξότη να βρίσκεται σε αντίθεση προς τον αστεροειδή Αμόρ και τον Ποσειδώνα να είναι σε αντίθεση προς τον αστεροειδή Ερατώ.

Η «πρώτη αρχή» στη ζωή είναι Έρωτας… Είναι ο Έρωτας ο αγνός, ο δημιουργικός, ο ανιδιοτελής και ο άπιαστος. Αυτός που ενώνει την ανυπαρξία με την ύπαρξη και μας κάνει να αισθανόμαστε αληθινοί, ουσιαστικοί και δίνει νόημα στη ζωή μας! Αυτός που ονειρευόμαστε όλοι σε κάποια στιγμή, στην πορεία των χρόνων μας.

Αναζητώντας την σπίθα του έρωτα, δημιουργικής αρχής πάντων, συχνά το ταξίδι μοιάζει μακρύ και ο στόχος ανέφικτος.

Καθώς έχουμε ανάγκη για νέους ορίζοντες αγάπης και προσωπικής έκφρασης, ας προσπαθήσουμε να μην εξιδανικεύσουμε τον στόχο ή τον άνθρωπο που μας συγκινεί.

Στους συγκεκριμένους συνδυασμούς, φαίνεται πως μία έντονη αναζήτηση της ελευθερίας, ως ιδανικό, σας απομακρύνει από την εικόνα μίας σταθερής δέσμευσης. Η ψυχή ονειρεύεται ένα σύντροφο που θα είναι φίλος αφοσιωμένος και δοτικός, με ιδανικά και σκέψη παρεμφερή προς την δική μας, αναζητήσεις πνευματικές και πολλά ενδιαφέροντα. Διαφορετικά, θα είναι δύσκολο να παραμείνουμε στάσιμοι δίχως την ποικιλία της εναλλαγής και της εξέλιξης.

Η καλλιτεχνική δημιουργία είναι ένας τρόπος έκφρασης και αποδίδει σήμερα με τον καλύτερο τρόπο! Ας ασχοληθούμε με ό,τι με την Τέχνη, ας αφεθούμε στους ήχους της μουσικής, στην μελωδία της γραφής και της ποίησης.

Η ρομαντική διάθεση όμως, ας μην μας παρασύρει σε εξιδανίκευση και επενδύσουμε με αφέλεια στο αντικείμενο του πόθου μας, ή στο έργο μας. Ίσως αλλάζοντας οπτική, κατανοήσουμε το μάταιο των προσπαθειών σε κάποιες περιπτώσεις του παρελθόντος και στοχεύσουμε διαφορετικά στο εξής.

Η γενναιοδωρία ψυχής χρειάζεται σεβασμό και ανθρώπους που ξέρουν να εκτιμούν το πολύτιμο δώρο.

Οι αντιθέσεις της ημέρας, απαιτούν σε πρακτικό επίπεδο, μία εκλογικευμένη προσέγγιση στην αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου ή έργου ζωής… Κοντά μας ας είναι εκείνοι που αντανακλούν φως.

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr