Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Δυσλειτουργικές σχέσεις -Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Δυσλειτουργικές σχέσεις -Λίλιαν Σίμου

signs-of-a-bad-relationship

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και η Αφροδίτη στον Τοξότη, κινείται σε δύσκολο συνδυασμό προς τον αστεροειδή Κένταυρο Χείρωνα.

Ο Χείρωνας, η εικόνα του πληγωμένου ευαίσθητου εαυτού, μας ακολουθεί από τα παιδικά χρόνια ως και την ενήλικη ζωή.

Το τετράγωνο με την  Αφροδίτη μπορεί να υπενθυμίσει την δύσκολη συναισθηματική εμπειρία που μας ωθεί να γίνουμε θύμα ή θύτης στις προσωπικές σχέσεις. Καθώς η Αφροδίτη στον Τοξότη αναζητά -ως συναίσθημα- την χαρά, την ελευθερία και ένα πνευματικό υπόβαθρο σε δεσμούς και σχέσεις, η σύνθεση της ημέρας αναδεικνύει τα κενά στο συγκεκριμένο σημείο του ψυχισμού.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν, τους ανθρώπους που προσελκύσαμε και μας απογοήτευσαν. Σίγουρα υπάρχει ένα κενό που προσπαθήσαμε να καλύψουμε και για τον λόγο αυτό επενδύσαμε και εξιδανικεύσαμε τις συγκεκριμένες παρουσίες. Ωστόσο, η ιστορία πόνου επανέκαμψε και στην θέση της χαράς, ήρθε ξανά η λύπη.

Συχνά, συμβαίνει να ανοίξουμε την πόρτα της ψυχής σε εκείνους που επαναλαμβάνουν την πικρή εμπειρία του παρελθόντος και κυρίως των παιδικών μας χρόνων.

Η ημέρα ενδεχομένως θα φέρει στο προσκήνιο αφορμές, μέσω των οποίων θα συνειδητοποιήσουμε πως υπάρχει μία δυσλειτουργία στο «δούναι-λαβείν» της αγάπης στη ζωή μας.

Ας θωρακιστούμε στο εξής απέναντι στις σχέσεις, έχοντας διάκριση στις επιλογές μας και ειλικρίνεια ως προς τα αισθήματά μας.

Οι άνθρωποι που μας πλήγωσαν και εμπόδισαν την πρόοδό μας, ας παραμείνουν πλέον στο περιθώριο της ζωής μας. Είναι απαραίτητο να αποσυνδεθούμε από τις εμπειρίες που θολώνουν την κρίση, που φέρνουν σύγχυση και πλάνη. Είναι σημαντικό να δώσουμε τέλος τον φαύλο κύκλο της επανάληψης του συναισθηματικού πόνου.

Ας μην κάνουμε εκπτώσεις σε ιδέες, ιδανικά και ποιότητα στην αγάπη.

Όποιος παρεμποδίζει την εξέλιξή μας και κλείνει τους ορίζοντες προς ένα ευτυχισμένο και αρμονικό -συναισθηματικά- μέλλον, δεν είναι ο κατάλληλος σύντροφος ή συνοδοιπόρος για μας.

 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες… αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον!
Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων.
Γιατί, γνωρίζω πως “ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ’ αυτά”!
Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr

%d bloggers like this: