Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Φωτεινά μονοπάτια – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Φωτεινά μονοπάτια – Λίλιαν Σίμου

a0973eacae03e551234717d99118efea-1

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και ο Κρόνος στον Τοξότη αυτές τις μέρες βρίσκεται σε αντίθεση με τον αστεροειδή Κένταυρο Άσβολο. Ο άξονας του Τοξότη και των Διδύμων, της νόησης και της επικοινωνίας, ενεργοποιείται για λίγες μέρες.

Ο Κρόνος στον Τοξότη, ως τα τέλη του 2017 , ό,τι δεν έχει γερές βάσεις ως φιλοσοφία ζωής, γκρεμίζεται, ενώ ,ότι έχει γερές βάσεις αναπτύσσεται και θεμελιώνει τα επόμενα βήματα. Κρίνονται πεποιθήσεις, απόψεις, ιδεολογίες.

Ο Άσβολος είναι ένας αργός αστεροειδής, αρκετά μακριά, καθώς ανήκει στην ομάδα των Κενταύρων. Πήρε το όνομά του από τον ιερέα Άσβολο.

Σύμφωνα με τη μυθολογία μας,  ο Άσβολος ήταν ο ιερέας των αγρίων Κενταύρων, ο οποίος έβαφε το σώμα μου με καπνιά, για να προφητεύσει. Η καπνιά μπορεί να συμβολίζει τις τελετουργίες που συχνά έχουν να κάνουν με τον καπνό και την φωτιά.

Ήταν ένας ικανός μάντης και διάβαζε το πέταγμα των πτηνών. Αναφέρεται στις «Μεταμορφώσεις του Οβίδιου» και σε άλλα αρχαία κείμενα. Σύμφωνα με τους μύθους όμως έκανε λάθος να αναφέρει στους Κενταύρους την μυσταγωγία που τελούσε ο Χείρωνας μαζί με τον Ηρακλή και άλλους φιλικούς Κενταύρους και ανθρώπους. Το γεγονός προκάλεσε μία σκληρή μάχη όπου σκοτώθηκαν πολλοί (μεταξύ αυτών ο Άσβολος) και τραυματίστηκε σοβαρά ο Χείρωνας.

Με την αντίθεση, μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τον τρόπο σκέψης και ανάλυσης, να μάθουμε να αναγνωρίζουμε συμβολισμούς και οιωνούς, για να αναδομήσουμε την ζωή μας.

Στον εσωτερικό δρόμο, η γνώση απαιτεί εξαγνισμό, αποφυγή της σκληρής και ψυχρής οπτικής, οραματισμό με σεβασμό προς το Σύμπαν, θετική χρήση των ψυχικών μας ικανοτήτων.

Σε πρακτικές συνθήκες, η σκέψη πρέπει να είναι ευέλικτη, ελεύθερη, τολμηρή για να αναζητηθούν νέοι δρόμοι, ευκαιρίες.

Αλλά ίσως απέναντί μας συναντήσουμε ανθρώπους που θα ήθελαν να μας παραπλανήσουν, να ενσταλάξουν πικρία στην ψυχή και να θολώσουν την κρίση.

Δεν είναι καλό  να αντιμετωπίζουμε την ζωή πικρόχολα,  παγερά, χωρίς ενσυναίσθηση.

Τα τραύματα που διατηρούμε στη μνήμη, ας μην προκαλέσουν εμπάθεια, εκδίκηση, κατάχρηση και αδικία. Θα γίνουμε ευάλωτοι και θα είναι εύκολο να μας χειραγωγήσουν.

Είναι σημαντικό να αποφύγουμε την ψυχική φθορά, ανοίγοντας ορίζοντες πνευματικούς, συναισθηματικούς, φυσικούς.

Η όψη έχει διάρκεια ημερών, καθώς τα τραύματα έχουν διάρκεια και η επούλωσή τους απαιτεί υπομονή και αγώνα.

Ας κρατήσουμε το διαυγές και ας αφήσουμε κατά μέρος τεχνικές και μεθόδους που είναι σκοτεινές, ή ανθρώπους που δεν βρίσκονται στη διαδρομή του φωτός.

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr