Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Σχέσεις με δώρα ψυχής – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Σχέσεις με δώρα ψυχής – Λίλιαν Σίμου

4rm9v5wz-1371530696

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και η ημέρα μας χαρακτηρίζεται από την Σελήνη στο ζώδιο επικοινωνίας, τους Διδύμους, να περιγράφει την ανάγκη να μοιράσουμε στιγμές, συγκινήσεις και σκέψεις σε ένα πνεύμα ειρηνικό και ευγενικό, με την βοήθεια του Δία στον Ζυγό.

Ο Δίας στον Ζυγό, εδώ και ενάμιση μήνα, ανοίγει τις πύλες των κοινωνικών σχέσεων και μας προκαλεί να δώσουμε μία νέα ευκαιρία στις σχέσεις.

Σήμερα όμως, βρίσκεται σε αντίθεση και σύνοδο με δύο αστεροειδείς.

Σχηματίζει σύνοδο με τον αστεροειδή Πανδώρα και σε αντίθεση με τον αστεροειδή Φαέθονα.

Η Πανδώρα είναι γνωστό αρχετυπικό σύμβολο από την μυθολογία. Οι παραλλαγές γύρω από τον αποσυμβολισμό της είναι πολλές. Αλλά όλες καταλήγουν πως η Πανδώρα, παρά τα πολλά δώρα που μπορούσε να προσφέρει, έγινε αιτία δεινών.

Το άνοιγμα του πυθαριού που έπρεπε να κρατήσει σφραγισμένο, είτε αποτελεί παρακοή στους θεούς, είτε περιέργεια που φέρνει σε αδιέξοδο την ανθρωπότητα, είτε αποτελεί την ελεύθερη βούληση που κάνει λάθη, είναι η κεντρική ιδέα. Εκείνο που έμεινε μέσα όμως στο πιθάρι, ήταν η «ελπίδα» που πάντα διατηρεί το φως και τη σπίθα να προχωρήσουμε, ακόμη και στις μεγαλύτερες ταλαιπωρίες μας…

Ο Φαέθων ήταν γιος του Ήλιου που είχε την έπαρση να θέλει να κινήσει το άρμα του θεού, δίχως σύνεση και γνώση ίσως…Κατά συνέπεια, δημιούργησε καταστροφή στους ανθρώπους, στη γη και τελικά τιμωρήθηκε από τον Δία.

Οι σχέσεις που αναπτύσσονται, χρειάζεται να μην εμπεριέχουν στοιχεία αδιακρισίας, περιέργειας,  αλαζονείας, έπαρσης και προσωπικών συμφερόντων.

Τα λάθη μπορεί να προέρχονται από έλλειψη σύνεσης, πειθαρχίας, ή από την τάση κυριαρχίας και επικράτησης στην θέληση των άλλων.

Συχνά προβάλουμε το «εγώ» πιο ισχυρά από το «εμείς», ενώ παράλληλα δεν σεβόμαστε τα όρια των ανθρώπων που προσεγγίζουμε. Ο Ζυγός απαιτεί ισότητα, αγάπη και επικοινωνία με σεβασμό, δίνοντας στις σχέσεις μας «χώρο» και «παντρεύοντας» αντιθετικές δυνάμεις.

Ακόμη κι αν μας έχουν απογοητεύσει οι άνθρωποι γύρω μας, υπάρχει πάντα η ελπίδα να συναντήσουμε εκείνους που ξέρουν να εκτιμούν,  να συμπορεύονται και να μας κρατούν το χέρι στο μονοπάτι της ζωής. Εκείνους που κομίζουν δώρα ψυχής… Αρκεί να μην επιθυμούμε να εισβάλουμε στα μυστικά  και στα ευαίσθητα σημεία τους, ή να κυριαρχήσουμε εγωκεντρικά.

 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr