Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Σημαντικές επιλογές – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Σημαντικές επιλογές – Λίλιαν Σίμου

Telescope on Map ca. 2001

Telescope on Map ca. 2001

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ο Άρης στον Αιγόκερω κινείται σε σύνοδο προς έναν αργό αστεροειδή, της ιδιαίτερης ομάδας των Κενταύρων, την Χαρικλώ.

Η Χαρικλώ, η πανέμορφη νύμφη και σύζυγος του δάσκαλου Χείρωνα, (όπως αναφέρω στο βιβλίο μου με τους Κενταύρους)  συνδέεται σε όσους βλέπουν μπροστά από την εποχή τους και είναι έντονη η παρουσία της σε ωροσκόπια συγγραφέων ή δημιουργών.

Παρέχει βοήθεια, διδάσκει την υπομονή, για να βρεθεί η ευκαιρία στη ζωή μας, για να αδράξουμε τις συγκινήσεις, να βρούμε τον δρόμο της αυτό-βελτίωσης, να γίνουμε πιο δημιουργικοί, επικοινωνιακοί, γενναιόδωροι, αλλά και μεθοδικοί. Να κάνουμε στη ζωή μας αλλαγές, να θέλουμε νέα πράγματα, νέες εμπειρίες, νέες επαφές, να αφήνουμε πίσω το παρελθόν, και να οδεύουμε για κάτι μεγάλο, είτε αυτό αφορά ένα μεγάλο πρόγραμμα, είτε μία δαπάνη, είτε μία επιχείρηση σημαντική.

Αυτή την περίοδο θα εργαστούμε σκληρά, κι αν έχουμε γνώση, ειδίκευση, αξιοπιστία, συνέπεια και αυτοσεβασμό, θα πετύχουμε ένα δύσκολο έργο. Εμπνέουμε τον σεβασμό που αξίζουμε και μπορεί να προκαλέσουμε την ζήλια, όταν κοντά μας έχουμε εκείνους που δεν συμβαδίζουν με μας.

Ωστόσο, ο δρόμος είναι ένας και με πειθαρχία  θα εργαστούμε για  χρήσιμους στόχους και  κοινωνική, οικονομική καταξίωση, αναγνώριση και αποδοχή.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, αποθάρρυνση ή παραίτηση μπροστά στα εμπόδια και τις καθυστερήσεις.

Κοιτάζοντας προς το παρελθόν, αντιλαμβανόμαστε την σκληρότητα και τις δυσκολίες που βιώσαμε. Αν ήταν επιδίωξή μας η μάχη και ο αγώνας για ένα «καλύτερο αύριο», αν εκπαιδεύσαμε τον εαυτό μας να ανθίσταται και να παλεύει, αν εκπαιδευτήκαμε, τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να δρέψουμε καρπούς.

Σημαντικό είναι επίσης, να στηρίξουμε ανθρώπους που αγωνίζονται, αλλά είναι πιο αδύναμοι από εμάς.

 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr