Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Αγάπη ξανά – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Αγάπη ξανά – Λίλιαν Σίμου

Selection Talk About Attractive I Love You Mom Hd Wallpaper - About Quote

Κυριακή 2 Οκτωβρίου και η πρώτη Κυριακή του μήνα, στον ουράνιο χάρτη, έχει δύο σημαντικούς συνδυασμούς: τον Ερμή σε αντίθεση προς τον Χείρωνα και την Αφροδίτη σε τρίγωνο προς τον Ποσειδώνα.

Η μεθοδικότητα, η ευρηματική σκέψη και η αναλυτική ικανότητα, έρχονται σε σύγκρουσημε την ρομαντική και ευαίσθητη πλευρά μας. Τραυματικές μνήμες, πλάνη ή ουτοπικές προσδοκίες, αναλύονται προκειμένου να διακρίνουμε την αλήθεια από την υποκρισία, την ενημέρωση από την παραπληροφόρηση, την επιφανειακή προσέγγιση από την κατανόηση. Δεν ξεφεύγουμε, αντιμετωπίζουμε τα λάθη μας.

Η Αφροδίτη είναι μυστηριώδης, μαγνητική, ένα ηφαίστειο που σιγοκαίει έτοιμο να εκραγεί. Στην ευνοϊκή όψη προς τον Ποσειδώνα, αντιπροσωπεύει την απόλυτη αγάπη, είναι ευαίσθητη και τρυφερή. Η φαντασία είναι ζωηρή και το συναίσθημα ρομαντικό, αλλά με πάθος.

Μετά την απομυθοποίηση και μία δυσάρεστη συναισθηματική εμπειρία, ας μην χάσουμε το πάθος για μία δημιουργική έμπνευση, για μία νέα αρχή. Θωρακίζοντας καλύτερα τον εαυτό μας, διακρίνοντας λεπτομέρειες, μπορούμε να διοχετεύουμε ακόμη μία φορά, χαρά και  ζεστασιά, επιλέγοντας την ρομαντική φαντασία και την αισθητική.

Μας έλκουν εκείνοι που αναγνωρίζουν την ποιότητα και -αν και λαβωμένοι- προχωρούν και ονειρεύονται ξανά. Το όνειρο αποτελεί πηγή δύναμης, αναζωογόνησης, ελπίδας.

Αγκαλιάζουμε την Τέχνη της ζωής, την μουσική της καρδιάς, την συμπόνια, την αλληλεγγύη στον πόνο.

Η Αφροδίτη συμβολίζει την έκφραση της αγάπης, στην ανθρώπινη αντίληψη, ενώ ο Ποσειδώνας στην ιδεατή και πνευματική της μορφή.

Έχοντας ήδη ξεπεράσει μία περίπλοκη ή παραπλανητική κατάσταση, μπορούμε να αγαπήσουμε και πάλι, να πιστέψουμε  στο «ωραίο», διατηρώντας τον ορθολογισμό στο σημείο που αποτρέπει στην φαντασία να ξεφύγει και να οδηγήσει σε ολισθηρά μονοπάτια.

Το ζητούμενο είναι να «αναδυθούν από τις στάχτες» η χαρά, το χαμόγελο, η απόλαυση, φθάνοντας στην πληρότητα.

 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr