Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Το κλειδί της επιτυχίας -Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Το κλειδί της επιτυχίας -Λίλιαν Σίμου

time_is_the_key_to_everything_ii__by_kara_a-d5aaq7a

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και η ημέρα μας χαρακτηρίζεται από την κίνηση της Σελήνης στην Παρθένο, όπου αγγίζει αρχικά τον Β. Δεσμό της  και κατευθύνεται προς τον Ερμή.

Με το τετράγωνο του Κρόνου στον Τοξότη, είναι ένα τεστ αντοχής για μας.

Η Παρθένος, είναι το ζώδιο της υπομονής και της ανάλυσης. Η Σελήνη – θηλυκή γόνιμη πλευρά μας, λειτουργεί με μεθοδικότητα και αργούς ρυθμούς. Αυτό σημαίνει πως έχουμε ανάγκη να κερδίσουμε χρόνο, να επεξεργαστούμε και να ταξινομήσουμε τις πληροφορίες που εισπράττουμε από την καθημερινότητά μας.

Ήδη όμως, έχουμε ξεπεράσει κάποια εμπόδια, ή μάθαμε να είμαστε στωικοί μπροστά σε καθυστερήσεις ή δυσκολίες. Αλλάζοντας προφανώς φιλοσοφία ζωής, ή προσπαθώντας να κατανοήσουμε ό,τι φαντάζει «ξένο» και διαφορετικό, θα προχωρήσουμε.

Υπάρχει πάντα ένας στόχος που μας περιμένει, προοπτική εξέλιξης, ακόμη κι αν δεν εξελίσσονται όσα μας ενδιαφέρουν άμεσα. Μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι, προσαρμοστικοί, να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε.

Η κίνηση της Σελήνης, έχει κύκλους και εναλλαγές. Είναι τα εναλλασσόμενα συναισθήματα από τις εμπειρίες του «χθες», που οδηγούν στις αποφάσεις και τις ανάγκες του «σήμερα».

Προσεγγίζουμε, λοιπόν, με μεγαλύτερη κατανόηση τις καταβολές μας κι αναγνωρίζουμε τα αίτια της αρμονίας ή δυσαρμονίας στο περιβάλλον. Μέσα από τη γνώση αυτή, δημιουργούμε καλύτερες προϋποθέσεις για τα επόμενα βήματα, αποφεύγοντας τα λάθη που βιωματικά μας ακολουθούν.

 

Καθώς κινείται σε φθίνουσα πορεία, λίγο πριν την Νέα Σελήνη, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή, να μειώσουμε τις εντάσεις, τις αντιπαραθέσεις, τις αντιρρήσεις και την αρνητική κριτική.

Να στρέψουμε το ενδιαφέρον προς την εσωτερική μας πηγή φωτός, να ανιχνεύσουμε με υπομονή εκείνα τα στοιχεία που μας προκαλούν φόβους, αναστολές, αδυναμία, ατολμία, άγχος. Να τα επεξεργαστούμε προσεκτικά και να τα απλοποιήσουμε, για να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

Η Σελήνη σήμερα μας πληροφορεί, πως έχουμε επίγνωση του προορισμού μας, της αποστολής μας, των καθηκόντων που σχετίζονται με την ποιότητα και την πληρότητα. Τα εμπόδια δεν μας βαραίνουν όσο νομίζαμε. Η λογική και πρακτική προσέγγιση, η  υπομονή και η επιμονή, είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Συχνά λένε, πως οι άνθρωποι που έχουν το χάρισμα της υπομονής, κερδίζουν στο τέλος

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες… αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον!
Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων.
Γιατί, γνωρίζω πως “ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ’ αυτά”!
Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr

%d bloggers like this: