Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Δοκιμάζοντας ξανά – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Δοκιμάζοντας ξανά – Λίλιαν Σίμου

success-600x344

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ο Άρης στον Αιγόκερω, συναντά έναν αστεροειδή Κένταυρο, δίνοντας διαφορετική χροιά στον τρόπο δράσης μας. Πρόκειται για την Υλονόμη.

Στον συγκεκριμένο χώρο ο Άρης τολμά δυναμικά, αψηφώντας αδυναμίες, αναστολές, ανασφάλειες, επιθετικότητα ή ανταγωνισμό.

 

Η Υλονόμη, μία ευαίσθητη και τρυφερή παρουσία των Κενταύρων, αντιπροσωπεύει το τραύμα της απώλειας της Αγάπης και την δυσκολία να αντέξει η ψυχή μετά τον χωρισμό.

Εκφράζοντας τα έντονα συναισθήματα, προβάλλει αναμνήσεις πόνου, φόβου, απειλής,  απώλειας, τραυματικών εμπειριών και απελπισίας, που βιώθηκαν στο παρελθόν και αναβιώνονται αυτή την περίοδο. Αισθάνεται σκληρά τα μαθήματα ζωής και προτιμά την απόσυρση από κάθε προσπάθεια.

 

Στον αγώνα της κατάκτησης ενός στόχου -καταξίωσης, επικράτησης, ή ανόδου – αντιμετωπίζουμε συναισθηματικές απώλειες.  Πληγώνουμε και τραυματιζόμαστε, άλλοτε επιδερμικά, άλλοτε πιο βαθιά. Καθώς οι Κένταυροι εκφράζουν βαθιές ψυχολογικές ουλές, ο συνδυασμός έχει ενδιαφέρον.

Όσο αιμορραγεί το τραύμα, έχουμε δυσκολία επανένταξης στον κοινωνικό ιστό, είμαστε ευάλωτοι στις επιθέσεις και στην χειραγώγηση, οδηγούμαστε σε άσκοπες θυσίες. Καθυστερήσεις,  υποχρεώσεις που ορθώνονται σαν «βουνό» μπροστά μας, μπορεί να φοβίζουν και να αποθαρρύνουν.

 

Κι όμως, ο Άρης στον Αιγόκερω, είναι σε έξαρση, όπως έχουμε αναφέρει. Υπάρχει δύναμη, αντοχή, μεθοδικότητα, επιμονή. Υπάρχουν ικανότητες, ταλέντα, δεξιότητες που ξεδιπλώνονται στις δύσκολες στιγμές.

Έχοντας μνήμες αποτυχίας, χωρισμού, πόνου, εμποδίζουμε τον εαυτό μας να προχωρήσει ως το τέλος. Κινδυνεύουμε με παραίτηση. Αυτό γίνεται η παγίδα μας.

Ας μην εγκαταλείπουμε την μάχη… μπορούμε να συνεχίσουμε ακόμη και λαβωμένοι.

 

Η θεραπεία έρχεται από τη στιγμή που απομακρύνουμε τον φόβο για τις κακοτοπιές και τα απρόβλεπτα της ζωής, αντιμετωπίζοντας ρεαλιστικά τις δυσκολίες

Θα είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, με σεβασμό προς την υπόστασή μας και καθαρίζοντας πλέον ( βιώνοντας ένα συμβολικό πένθος), όλα τα απομεινάρια της απώλειας.

Μία νέα πρόκληση μας περιμένει, σε αναμέτρηση με τον ίδιο μας τον λαβωμένο εαυτό. Πρέπει να δοκιμάσουμε ξανά!

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr