Home / Απόστολος Καζάκος / Η Θεσσαλονίκη από ψηλά!

Η Θεσσαλονίκη από ψηλά!

Ο φωτογράφος © Sakis Gioumpasis απογειώνει τον φωτογραφικό φακό του πάνω από γνώριμες γωνιές της πόλης προσφέροντας εκπληκτικές εικόνες.

Πλατεία Κυπρίων Αγωνιστών, ένα απόγευμα του Σεπτεμβρίου από ύψος 76 μέτρων

thess_aerial_09

Το drone πετά πάνω από το διοικητικό κέντρο της αρχαίας πόλης κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους, στην συμβολή των οδών Βενιζέλου, Ολύμπου και Αγίου Δημητρίου.

Η Καλαμαριά ένα απόγευμα του Νοεμβρίου

thess_aerial_01

Ο Ναυτικός Ομιλος Θεσσαλονίκης σαν ένα βέλος στοχεύει τον Θερμαϊκό Κόλπο. Στην κορυφή του βέλους ξεχωρίζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Η νέα παραλία ένα πρωινό του Νοεμβρίου

thess_aerial_02

H πόλη αρνείται να μπει σε φθινοπωρινή  διάθεση, η θάλασσα μοιάζει με γρασίδι και οι κάτοικοι της πόλης κάνουν βόλτα κάτω από το ζεστό ήλιο. Από ψηλά έχεις την ευκαιρία να δεις τη συμμετρία του χώρου!

Το παραλιακό μέτωπο επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου

thess_aerial_07

Aυτοκίνητα σαν παιδικές μινιατούρες στις άκρες του δρόμου και οι σκιές δίνουν μια αίσθηση όγκου.

Καλαμαριά, η μαρίνα στην Αρετσού

thess_aerial_08

Από ψηλά οι αντιθέσεις αμβλύνονται, ψαρόβαρκες δίπλα σε μερικά ακριβά γιότ. Οι παρατηρητικοί θα εντοπίσουν το Λούνα Παρκ που λειτουργεί το καλοκαίρι.

Η παλιά πόλη

thess_aerial_05

Στο ύψος της Αλεξάνδρου Σβώλου με το βλέμμα να ανηφορίζει προς την Ροτόντα η οποία θεωρείται το δίδυμο του Πανθέου στη Ρώμη!

Νέα παραλία, οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου

thess_aerial_06

Eνα σημείο που έχει φωτογραφηθεί εκατομμύρια φορές και τώρα από ψηλά αφηγείται μια νέα ιστορία. Οι σκιές από τις ομπρέλες διαγράφουν γωνίες ενώ το συντριβάνι μοιάζει με ένα τεράστιο στρώμα.

H είσοδος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

DCIM100MEDIADJI_0349.JPG

Eνα ιστιοφόρο στην είσοδο του λιμανιού της πόλης

H πλατεία Αριστοτέλους φόρεσε τα χρυσά της

DCIM100GOPROG0050265.

Η Τσιμισκή σε πρώτο πλάνο. Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ερνέστ Εμπράρ, σχεδίασε την πλατεία το 1917, αμέσως μετά την μεγάλη πυρκαγιά που αποτέφρωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα σχέδια του Εμπράρ, η πλατεία -που θα ονομαζόταν Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου- θα είχε ένα μεγάλο άγαλμα του Αλέξανδρου στο κέντρο της και θα κατέληγε βόρεια στην Εγνατία, όπου θα χτιζόταν ένα επιβλητικό Δικαστικό Μέγαρο.

 

 

Comments

comments

About Απόστολος Καζάκος

Γράφω, ένα αδιάκοπο σβήσε-γράψε,τα έχω κάνει όλα χάλια και η ζωή γράφει ανορθόγραφα το όνομά μου. Μου έχουν πει ότι δεν καταλαβαίνουν αν μιλάω σοβαρά ή όχι στα επιτουργήματά μου, άρα χρειάζεται μια δεύτερη ανάγνωση πριν σου πετάξω : «εγώ στα έλεγα». Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι εμένα με ενδιαφέρει τι θέλεις να μου σερβίρεις. Η δυσανεξία μου στην βλακόζη και στις φίρμες είναι δεδομένη.