Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Μετά τη βροχή -Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Μετά τη βροχή -Λίλιαν Σίμου

beautiful girl walking under rainfall in autumn park

beautiful girl walking under rainfall in autumn park

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και το σημαντικό φαινόμενο της ημέρας είναι η σύνοδος τουΚρόνου στον Τοξότη με τον αστεροειδή Ίριδα.

Ο Κρόνος, εδώ και ένα και πλέον χρόνο κινείται στο ζώδιο του Τοξότη, ωθεί να αναπτύξουμε ένα σύστημα πεποίθησης με σοφία, εμπειρία και διάκριση. Ως τα τέλη του 2017, θα αναζητήσουμε την προσωπική μας «αλήθεια», αλλάζοντας φιλοσοφία ζωής ή ιδεολογία.

Η Ίρις – μυθολογικά – είναι μικρή θεά και συνόδευε τον θεό Ήλιο στο άρμα του. Λέγεται πως ήταν η κόρη της Ηλέκτρας και ένωνε τη Γη με τον Ουρανό, λόγω του ότι της απέδιδαν τις ιδιότητες του Ουράνιου Τόξου.Ήταν φτερωτή και ορμητική σαν θύελλα, γνωστή ως πιστή και γοργοπόδαρη αγγελιοφόρος των θεών. Ο δρόμος που ακολουθούσε στον ουρανό για να μεταφέρει στη γη σε χρυσή υδροχόη, το «ιερό ύδωρ» για τον όρκο των θεών. Είχε το ύδωρ αυτό επτά χρώματα.

Αστρολογικά, καθώς κατέχει τις ιδιότητες του ουράνιου τόξου, η ενέργειά της φαίνεται να καλύπτει όλα τα χρώματα του φάσματος του φωτός:  αποτελεί το φως της καθαρής συνείδησης. Είναι το ουράνιο τόξο, μετά την καταιγίδα.

Σε αντιδιαστολή με το νοητικό μας, η Ίρις φέρνει φως πνευματικής καθαρότητας και μας υπενθυμίζει πως η νόηση δεν πρέπει να στερείται πνευματικής υπόστασης.

Ο συνδυασμός με τον Κρόνο, σήμερα, είναι η σοφία που αποκτάμε από τις ποικιλόχρωμες εμπειρίες της ζωής. Είναι η εμπειρία που καταγράφεται με όλες τις αποχρώσεις, με συναισθήματα χαράς, θλίψης, απογοήτευσης, ενθουσιασμού.

Η ένωση της Ίριδας με τον Κρόνο, προσδίδει ελπίδα, στωικότητα, υπομονή, επιμονή, αντοχή, στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε. Προσγειωμένα, αναζητάμε την έμπνευση για λύσεις. Και όταν αυτό δεν είναι εφικτό, περιμένουμε να βρεθεί μία ευκαιρία.

Δεν είναι τόσο απλό, αλλά όταν μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το νοητικό και τις επιφανειακές πληροφορίες, με τις οποίες μας βομβαρδίζει το περιβάλλον, τότε μπορούμε πραγματικά να κατανοήσουμε πώς θα ανταπεξέλθουμε από κάθε κρίση, προσωπική, πρακτική, κοινωνική.

Ο νους έχει απίστευτες δυνατότητες, και ο Κρόνος  υπογραμμίζει πως είμαστε στην κατάλληλη περίοδο προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουμε.

Εξ άλλου, όπως λέει μία γαλλική παροιμία: «Μετά την βροχή, έρχεται ο καλός καιρός»…

 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr