Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Φύλλα φθινοπωρινά… – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Φύλλα φθινοπωρινά… – Λίλιαν Σίμου

autumn-season

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και το απόγευμα ξεκινά η αλλαγή εποχής, η φθινοπωρινή Ισημερία, σύμφωνα με τα αστρολογικά δεδομένα, αφού ο Ήλιος περνά στο ζώδιο του Ζυγού.

Ως τις 5μμ το απόγευμα, ο Ήλιος βρίσκεται στην τελευταία ζωδιακή μοίρα της Παρθένου, μεταστρέφοντας την διάθεση από εξωστρεφή σε περισσότερο εσωστρεφή σταδιακά.

Σύμφωνα με τον αγαπημένο μου δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, ο Ήλιος στην συγκεκριμένη μοίρα είναι μία πρόσκληση και πρόκληση απελευθέρωσης από την ρουτίνα των υποχρεώσεων, με στόχο να ατενίσουμε έναν νέο ορίζοντα στη ζωή μας. Επιδιώκουμε να ανατείλει μία νέα ευκαιρία στο εξής, ή να ξεφύγουμε από ένα περιορισμένο και περιοριστικό πεπρωμένο.

Ο Ήλιος στην μηδενική μοίρα του Ζυγού, σε κρίσιμη αλλαγή, κατά την οποία πλέον η Φύση  και όλα τα πλάσματα στον πλανήτη, ξεκινούν την εσωτερική διαδρομή προς τις πιο σκοτεινές μέρες του έτους. Είναι η εποχή όπου πρέπει να αντιμετωπίσουμε την προσωπική μας στάση, απέναντι στους ανθρώπους που συναντάμε.

Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Δία στον Ζυγό, περιγράφει την ανάγκη μας να διανθίσουμε σχέσεις, να διευρύνουμε τον κύκλο των γνωριμιών, να αγαπήσουμε τον συνάνθρωπο, με την αίσθηση της ισοτιμίας και του δικαίου. Όπως αναφέραμε στο σχετικό θέμα με τον Δία στον Ζυγό, η εποχή αυτή όπου προοιωνίζεται ένα ολόκληρο έτος, είναι η ευκαιρία να κρίνουμε και να κριθούμε μέσω των σχέσεων. Καθώς σχηματίζει ο Ήλιος με τον Δία θετική γωνία προς το Μεσουράνημα του χάρτη, έχουμε μία αισιόδοξη προοπτική.

Για την φετινή φθινοπωρινή Ισημερία (λαογραφικά, κοινωνικά, εσωτερικά,  πολιτικά και αστρολογικά) μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά στο άρθρο μας: Αστρολογία και φθινοπωρινή Ισημερία 2016

 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: [email protected] ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr