Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Επικίνδυνα παιχνίδια – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Επικίνδυνα παιχνίδια – Λίλιαν Σίμου

image

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ο Άρης στον Τοξότη σε τετράγωνο ακόμη προς τον Χείρωνα και τον Ήλιο, όπως αναφέραμε στο μήνυμα της χθεσινής ημέρας, αναζητά τις λύσεις μέσω μίας θεραπευτικής οδού, σε επιθυμίες και τραύματα του περελθόντος.

Ωστόσο, σήμερα είναι σε ακριβή σύνοδο με έναν δύσκολο αστεροειδή, τον Ιξίωνα.

Η μυθολογία αναφέρει τον Ιξίωνα με τα μελανότερα χρώματα, αφού  είναι γνωστός  σαν μία σκληρή προσωπικότητα. Βασιλιάς των Λαπίθων, θεωρείται πατέρας των περισσοτέρων Κενταύρων. Είχε υποσχεθεί προίκα για την γυναίκα του, την Δία, στον πεθερό του. Όταν όμως παντρεύτηκε δεν ήθελε να την δώσει και αποφάσισε να δολοφονήσει τον πεθερό του, ρίχνοντάς τον σε ένα φούρνο. Ο Δίας όμως είδε το φρικτό του έγκλημα.

Παρακάλεσε τον Δία να τον απαλλάξει από την αμαρτία του, δηλώνοντας μεταμέλεια. Ο Δίας του έδωσε την ευκαιρία, ενώ τον φιλοξένησε στα παλάτια του. Ο Ιξίων δεν είχε μεταμεληθεί κι άρχισε να φλερτάρει επίμονα την Ήρα. Η Ήρα δημιούργησε την Νεφέλη (από τα σύννεφα), ένα αντίγραφό της, για να τον ξεγελάσει. Ο Ιξίων ενώθηκε με την Νεφέλη και από την ένωση αυτή προέκυψαν οι Κένταυροι. Όταν επέστρεψε στη γη, κόμπαζε πως κατάφερε να κοιμηθεί με την θεά Ήρα.

Μετά την αγνωμοσύνη του Ιξίωνα, ο Δίας τον τιμώρησε να παραμείνει αιώνια δεμένος σε ένα τροχό φλεγόμενο και να περιστρέφεται στα Τάρταρα.

images

 

Τα κρίματά του ήταν πολλά:  Δολοφονία,  ψεύτικη μεταμέλεια, έλλειψη σεβασμού στην φιλοξενία, κομπασμός.

Ο Ιξίωνας συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο μου «Η αστρολογία στο βουνό των Κενταύρων». Eίναι ένας αστεροειδής που συμβολίζει την αχαριστία, τα κατ΄επανάληψη λάθη, την πονηριά, την σκληρότητα, την βία, την ιδιοτέλεια, αλλά και την ασέβεια. Μία ασέβεια που έρχεται να γκρεμίσει τις ευκαιρίες για λύτρωση, αφού προσβάλει τον ευεργέτη.

Ο Άρης μοιάζει με φλεγόμενο βέλος που, μαζί με την θεραπευτική δύναμη των τετραγώνων του, θα μπορούσε να γίνει ο φλεγόμενος τροχός της Θείας Δίκης, απέναντι στην αγνωμοσύνη, στην αχαριστία, την βέβηλη και την καταστροφική συμπεριφορά.

Συμβολίζει την καταδίκη ή την λύτρωση, με καύση κάθε αρνητικής πρόθεσης.

Θα είναι σημαντικό να μην είμαστε εύπιστοι και αφελείς, απέναντι σε ανθρώπους που γοητεύουν, είτε με τον μαγνητισμό και τον ερωτισμό που εκπέμπουν, είτε με ένα μεγαλείο δύναμης. Οι σχέσεις αυτών των προδιαγραφών, δημιουργούν προβλήματα και παρασύρουν σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: [email protected] ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr