Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Επαναπροσδιορισμός – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Επαναπροσδιορισμός – Λίλιαν Σίμου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και ο ουράνιος χάρτη υπογραμμίζει τα μεταβλητά ζώδια. όπου κινούνται επτά πλανήτες και οι καρμικοί Δεσμοί της Σελήνης. Δημιουργούν ένα σφιχτοδεμένο σύνολο και ενεργοποιείται με το πέρασμα της Σελήνης στον Τοξότη.

Η Σελήνη είναι δείκτης των συγκινήσεων και των εσωτερικών μας παλμών.  Στο ζώδιο του Τοξότη υπάρχει αρχικά η αίσθηση της ελευθερίας, της σπίθας που αναζητά την έμπνευση και της νέας εμπειρίας.

Ωστόσο, ανακινείται η μάχη ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα, στην προσδοκία και την τελική επιλογή. Ο Δίας είναι για τελευταία ημέρα στο ζώδιο της Παρθένου, το οποίο εγκαταλείπει αύριο οριστικά.

Από την ονειρική διάσταση, στην προσγειωμένη αντίληψη, η διαδρομή μοιάζει επίπονη. Πολλές λεπτομέρειες, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, μας απασχολούν. Αγωνία, ανησυχία, άγχος, μικρές ικανοποιήσεις, μεγάλες απογοητεύσεις. Όλα φαίνονται απογοητευτικά, πικρά, αποθαρρυντικά. Η ευμετάβλητη εποχή, απαιτεί να προσαρμοζόμαστε διαρκώς σε νέες καταστάσεις που μειώνουν την αισιοδοξία.

Κι όμως, η Σελήνη πυροδοτεί το στοιχείο της φωτιάς σήμερα και αύριο. Η φωτιά σηματοδοτεί την δράση, την έμπνευση, την δημιουργία. Καθώς αγγίζει αρχικά τον Κρόνο και αργότερα τον Άρη, δεν παραμένουμε αδρανείς!

Ας ανακτήσουμε την αισιόδοξη οπτική, καθώς τα όνειρα που γκρεμίστηκαν δεν σημαίνουν το τέλος των προσπαθειών. Υπερβάλαμε σε αισιοδοξία, απαιτήσεις, φιλοδοξία. Κάποιες φορές, παγιδεύσαμε τον εαυτό μας σε ανέφικτους στόχους. Η μελαγχολική διάθεση μείωσε την ευρηματικότητα.

Λίγο πριν το πέρασμα του Δία σε ένα νέο κύκλο προσπαθειών, στοχεύουμε ξανά μπροστά, ακόμη κι αν δεν έχουμε προσδιορίσει ακριβώς την κατεύθυνση.

Αναγνωρίζοντας λάθη του παρελθόντος, δίνουμε τέλος στην σπατάλη δυνάμεων, στην εξαπάτηση.

Απομακρυνόμαστε πλέον από εκείνους που μας δημιουργούν συναισθηματικές αναστολές, ταλαντεύσεις, και αποδεικνύονται αναξιόπιστοι και ασταθείς. Θέτουμε όρια εξ αρχής, για να τολμήσουμε να προχωρήσουμε απερίσπαστοι ή με σωστούς συνοδοιπόρους!

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr