Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Παιχνίδι σκιάς και φωτός – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Παιχνίδι σκιάς και φωτός – Λίλιαν Σίμου

Copy4o

Τελευταία έκλειψη Ηλίου του έτους, ακριβώς την 1η Σεπτεμβρίου και καλωσορίζοντας το φθινόπωρο. Η έκλειψη σχηματίζεται στην 9η μοίρα 21΄της Παρθένου και είναι ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις.

Οι εκλείψεις κάθε φορά ανασύρουν στην επιφάνεια θέματα που πρέπει να ολοκληρωθούν, καταστάσεις που πρέπει να εκλείψουν από την ζωή μας.

Μία έκλειψη Ηλίου σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα και αυτό είναι το ουσιαστικό. Ο Ήλιος είναι τα «θέλω» μας. Επιθυμίες και φιλοδοξίες που καλύπτονται και εμπλέκουν τον ψυχισμό μας σε ένα παιχνίδι σκιάς και φωτός. Σημαντική τομή, κάθε ηλιακή έκλειψη λοιπόν…

Κάθε τι που εκλείπει, αφήνει χώρο για νέες εμπειρίες.

Η σημερινή έκλειψη ρίχνει τις μάσκες και διδάσκει, καθώς σχηματίζεται σε ημέρα Δία και ώρα Ερμή.

Σύμφωνα με τον αγαπημένο μου δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, η συγκεκριμένη ζωδιακή μοίρα μας συμβουλεύει να κινηθούμε αναπτύσσοντας εσωτερικά και εξωτερικά την συνειδητοποίηση. Να διευρύνουμε την κατανόηση και να διαισθανόμαστε τα μηνύματα που κρύβουν τα γεγονότα της ζωής.

Ας προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε λοιπόν, απορρίπτοντας τα ψεύτικα λόγια, τις θολές ιδέες, τους ομιχλώδεις προορισμούς. Ας αναπτύξουμε την ανθρώπινη επαφή και συνεισφορά με προσγειωμένες ιδέες και με κατανόηση. Η κατανόηση ξεκινά εκ των έσω, αφού θα πρέπει να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, να μην πέσουμε ξανά θύματα εκείνων που παραποιούν την αλήθεια.

Κι επειδή η Παρθένος είναι το ζώδιο της προσφοράς, η προσφορά μας δεν πρέπει να λείψει, αλλά να αποφύγουμε κάθε είδους σωτήρες, που μαγνητίζουν με το ψέμα, την εικόνα, την παραπληροφόρηση, ή επιβάλλονται με σκληρό τρόπο.

Ναι, με υγιείς επιλογές, ας προχωρήσουμε σύμφωνα με την συνείδησή μας, αλλά ας μην κυνηγήσουμε … ανεμόμυλους, ως νέοι Δον Κιχώτες!

Περισσότερες πληροφορίες για την έκλειψη και τις επιδράσεις σε κάθε ζώδιο και ωροσκόπο στο άρθρο μας: Έκλειψη Ηλίου στην Παρθένο

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: [email protected] ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr