Home / LIFE / Εισαγωγή στη Μακροβιοτική – Μαριάννα Χρυσικάκου

Εισαγωγή στη Μακροβιοτική – Μαριάννα Χρυσικάκου

Σύμφωνα με τη Μακροβιοτική φιλοσοφία, η ασθένεια δεν είναι παρά το εκδηλωμένο αποτέλεσμα της ανισορροπίας μας, σε σχέση με τη φύση και το σύμπαν.

 

Ετυμολογικά, η λέξη μακροβιοτική σημαίνει μακρύς – βίος και χρησιμοποιήθηκε από τον Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής, για να περιγράψει το μοντέλο ανθρώπου που είναι πραγματικά υγιής και ζει για πολλά χρόνια.

Όμως και άλλοι σοφοί της αρχαίας Ελλάδας όπως ο Αριστοτέλης και ο Γαληνός χρησιμοποίησαν τον όρο- Μακροβιοτική– για να περιγράψουν ένα φυσικό τρόπο ζωής που προήγαγε την υγιεινή ζωή και την ευεξία.

macrobiotics-4

Η Μακροβιοτική διατροφή βασίζεται στην αρχαία κινεζική φιλοσοφία της εξισορρόπησης των αρχετυπικών πόλων ενέργειας του σύμπαντος που ονομάζονται  γιν (yin) και γιανγκ (yang).

 

Ο βασικός σκοπός της Μακροβιοτικής φιλοσοφίας είναι να καθοδηγήσει το άτομο στη δυναμική επίτευξη της υγείας σε όλα τα επίπεδα, φυσικό, νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό και όχι απλά την απουσία εκδηλούμενης ασθένειας, όπως δυστυχώς αντιλαμβάνεται ο σύγχρονος πολιτισμός την έννοια της υγείας.

Η φράση –«είμαστε αυτό που τρώμε» – συνδέεται άμεσα με την φιλοσοφία της Μακροβιοτικής.

 

Μόνο μέσα από συνολικά ισορροπημένο μοντέλο ζωής που περιλαμβάνει τη διατροφή, την άσκηση, το στοχασμό, την οικογενειακή γαλήνη, την προσφορά υπηρεσίας προς τη Φύση και ολόκληρη την ανθρωπότητα, μπορεί ένας άνθρωπος να είναι και να αισθάνεται πραγματικά υγιής.

 

733854_10201539379619677_751387223_n

Η Μαριάννα Χρυσικάκου είναι πιστοποιημένη Δασκάλα Γιόγκα και Απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, με ειδίκευση στην άσκηση και την αθλητική αναψυχή (Sports Recreation).

Το 2001 ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Διεθνών Αθλητικών Οργανισμών (Université Claude Bernard de Lyon I), υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) και επί σειρά ετών συντόνισε προγράμματα Ολυμπιακής Χορηγίας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Πτυχιούχος της Ακαδημίας Sivananda Yoga Vedanta, ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές Vrindavan της Ινδίας, ενώ μελέτησε ενδελεχώς το σύστημα ενεργειακής ανατομίας του Grand Master Choa Kok Sui, εξασκώντας και τα τέσσερα βασικά του επίπεδα, καθώς και το προπαρασκευαστικό επίπεδο της Arhatic Yoga.

Το 2009 ξεκίνησε τη σπουδή της στη Μακροβιοτική παρακολουθώντας τον βασικό κύκλο σπουδών του Kushi Institute of Europe και μαζί με τον σύζυγο της Αλέξανδρο, ίδρυσαν τον πρώτο, επίσημο φορέα για τη διάδοση της Μακροβιοτικής στην Ελλάδα. Πιστοποιημένη στη Μακροβιοτική από τη διεθνούς φήμης θεραπεύτρια Jeanne Van de Heuvel, εξειδικεύεται στους τομείς της Μακροβιοτικής Διατροφής και Θεραπευτικής, καθώς και της μακροβιοτικής για βρέφη και παιδιά, ως μακροβιοτική μητέρα και η ίδια. Υπεύθυνη του Τομέα Μακροβιοτικής και Άσκησης του Macrobiotic Living-The Center, συντονίζει φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρώτο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Πιστοποίησης στη Μακροβιοτική, σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης εισηγητή και συγγραφέα Simon G. Brown.

www.macrobioticliving.gr

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες… αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον!
Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων.
Γιατί, γνωρίζω πως “ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ’ αυτά”!
Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: [email protected] ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr

%d bloggers like this: