Home / IN & OUT / Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος μιλάει για τον “Δημητράκη” του – “Για όλα φταίει ο φίλος μου”

Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος μιλάει για τον “Δημητράκη” του – “Για όλα φταίει ο φίλος μου”

Untitled-6

Ο Δημητράκης είναι ο γιος που ονειρεύεται κάθε παραδοσιακή Ελληνίδα μάνα. Δεν πίνει, δεν βρίζει, δεν ξενυχτάει, δεν παίρνει ναρκωτικά, δεν αντιμιλάει, δεν… Μέχρι που επιστρέφει ο κολλητός του, ο Μητσάρας, από την Αγγλία και μαζί με την προκλητική Ντέμπορα θα προσπαθήσουν να του αλλάξουν τη ζωή. Η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη στην ξεκαρδιστική κωμωδία «Για όλα φταίει ο φίλος μου» που ανεβαίνει στο Θέατρο Life n’ Art (L.A. Theater), σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Ρόχα.

Ο κοινωνικός νεοσυντηρισμός είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Οι άνθρωποι κλείνονται όλο και περισσότερο στον εαυτό τους και αρνούνται ηθελημένα ν’ ακούσουν το σώμα και τα αισθήματά τους. Ευτυχώς, όμως, πάντα υπάρχουν οι φίλοι για να μας βοηθήσουν να κάνουμε ένα γενναίο βήμα μπροστά…

Π. Τσαλιγόπουλος

Τον Δημητράκη ενσαρκώνει ο ηθοποιός Πάνος Τσαλιγόπουλος που μας μίλησε για το ρόλο του:

“Ο Δημητράκης είναι ένας νέος άνδρας, ευαίσθητος, έξυπνος, καλότροπος, με χιούμορ κι αυτοσαρκασμό, που όμως αποφάσισε να θυσιάσει τα δικά του ‘θέλω’ για χάρη της μητέρας του, την οποία υπεραγαπά. Έχασε τον πατέρα του στην κρίσιμη εφηβική ηλικία, και έζησε μαζί με τη μητέρα του το τραύμα της απώλειας και την αγωνιώδη προσπάθειά της να κρατήσει το σπίτι τους όρθιο.

Η λατρεία του για τη μάνα του και η φροντίδα του να τη στηρίζει και να μην τη στεναχωρεί τον οδήγησε σε λάθος συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να καταπιέσει σε μεγάλο βαθμό τις δικές του επιθυμίες και να αναβάλλει τον απογαλακτισμό από τη μητρική αγκαλιά. Στην ουσία, τον οδήγησε να παραμένει στα τριάντα του ακόμα παιδί, το ‘καλό παιδί’ της μαμάς του. Αποφεύγει κάθε πιθανή αιτία να συγκρουστεί με τη μάνα του.

Ο τρόπος που καταφέρνει κάπως να τη χειρίζεται είναι με πιο ήπια ή ‘υπόγεια’ μέσα. Αντιλαμβάνεται την κατάσταση στην οποία έχει φέρει τον εαυτό του, αλλά προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση, και εφευρίσκει ανώδυνους τρόπους ή χρησιμοποιεί το χιούμορ του προκειμένου να εκτονώνει την έντασή του. Ωστόσο, οι βασικές επιθυμίες του παραμένουν ανεκπλήρωτες, όλο και πιο έντονες, αλλά ταυτόχρονα όλο και πιο δύσκολες στην πραγμάτωσή τους ακριβώς λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που έχει (ο ίδιος) προκαλέσει.

Αντιλαμβάνεται όμως ότι εξελίσσεται σε ένα νευρωτικό, αγχώδες, και στερημένο άτομο, που αρχίζει να ‘ξυνίζει’. Έτσι, η προτροπή του φίλου του, του Μητσάρα, να ξεφύγει παράλληλα με την υποστήριξη που του παρέχει (και το θαυμασμό που ο Δημητράκης νοιώθει για τον ‘ενήλικο’ φίλο του) του επιτρέπουν να κάνει το μεγάλο βήμα”. 

1newPrint

Ο χαρακτήρας του “μαμάκια” που λίγο έως πολύ κυκλοφορεί ανάμεσα σας, δοσμένος με χαριτωμένο και γλαφυρό τρόπο, σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία που έγραψε ο Βαγγέλης Σαμιώτης, αναδεικνύεται μέσα από το έργο, γίνεται συμπαθής και γλυκούλης.

Οι δύο όψεις του νομίσματος, της ανιδιοτελούς αγάπης και της αρρωστημένης υπερπροστασίας που μπορεί να οδηγήσει στην παράνοια οδηγούν τον πρωταγωνιστή σε αναξέλεγκτες καταστάσεις!

Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενο: Ευάγγελος Σαμιώτης
Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Ρόχας
Σκηνικά – Κοστούμια: Ιωάννα Μιχοπούλου
Σχεδιασμός αφίσας και φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας

Παίζουν οι: Αλέξανδρος Ζαχαρέας, Τόνια Οικονόμου, Θανάσης Πατριαρχέας, Λούλα Τριανταφύλλου, Πάνος Τσαλιγόπουλος

Χώρος: L.A. (Life n’ Art) Theater

Κωνσταντινουπόλεως 82, (Μετρό Κεραμεικός)

Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής ¨Ίασμος” και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο πρώτος επαγγελματικός του ρόλος ήταν στο έργο “Desperados” (2011, σκην. Γ. Ηλιόπουλος). Έχει παίξει σε διάφορα θεατρικά έργα, μεταξύ των οποίων τα “Για Όλα Φταίει Ο Φίλος Μου!“ (σκην. Ζαχ. Ρόχας), “Μάντεψε” (σκην. Χ. Πανώρας), “Χαμένη Γενιά” (σκην. Κ. Εμμανουήλ), “Bedtime Stories 3”, “Bedtime Stories 4” (σκην. Γ. Ηλιόπουλος), “Δείπνο για Πέντε”, “Antigone” (σκην. Θ. Χλιάρας), “Η Φαλακρή Τραγουδίστρια”, “Εταιρικοί Διάλογοι” (σκην. Η. Ασπρούδης). Παιδικά θεατρικά έργα: “Η Μαγεία Της Σκέψης” (σκην. Χ. Πανώρας), “Θρίαμβος Στην Κερασοχώρα” (σκην. Κ. Πανταζοπούλου). Συμμετείχε στην τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας για το Λονδίνο 2012 (χορ. Α. Ιγνατίου). Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο M-Word Radio. Είναι τενόρος, στη Α’ Ανωτέρα τάξη μονωδίας του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος (Μ. Μαρκέτου).

Comments

comments

About Kiss My GRass