Home / LIFE / Food tip of the day: Μανιταρόσουπα βελουτέ με πράσο & μπέικον

Food tip of the day: Μανιταρόσουπα βελουτέ με πράσο & μπέικον

download

Υλικά για 4 άτομα

800ml Ζωμό κοτόπουλο
270gr Μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
150gr Πατάτες (κομμένες σε κύβους)
70gr Πράσο (κομμένο σε ροδέλες)
50gr Μπέικον (σε μικρά κομμάτια)
50gr Ελαιόλαδο
50gr Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι (φρέσκο)

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά.

Ρίχνουνε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το πράσο και το μπέικον, αλατίζουμε και τα σοταρουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το θυμάρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό ακόμα.

Τέλος ρίχνουμε τις πατάτες και τον ζωμό και περιμένουμε μέχρι να πάρουν βράση. Μόλις γίνει αυτό χαμηλώνουμε την φωτιά στα μισά και σιγοβράζουμε μέχρι με να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.

Δοκιμάζουμε μια πατάτα ώστε να δούμε αν είναι έτοιμη. Αλατίζουμε το ζωμό, ώστε να είναι εύγευστος, και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Αλέθουμε πολύ καλά στο μπλέντερ ή με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός και περνάμε από πολύ ψιλή σήτα.

Ελέγχουμε ξανά την γεύση και την πυκνότητα και διορθώνουμε αν κριθεί απαραίτητο με λίγο αλάτι για την γεύση ή λίγο ζωμό για την πυκνότητα.

 

via cookingnetwork.gr 

Comments

comments

About Kiss My GRass