Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Μεταμόρφωση και αναγέννηση – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Μεταμόρφωση και αναγέννηση – Λίλιαν Σίμου

bigstockphoto_dove_3047046

Τετάρτη 30  και Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου,  και λίγο προτού αλλάξει ο χρόνος , ο Ποσειδώνας σχηματίζει μία δύσκολη όψη με ένα λιγότερο γνωστό αστεροειδή, τον Orcus.

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που ελέγχει το υποσυνείδητο, είναι αυτός που ανοίγει το δρόμο για την αναζήτηση και την ταύτιση με το θείο και οδηγεί στην εναρμόνιση της ύλης και του πνεύματος. Είναι η έμπνευση, η διόραση, η διαίσθηση, το όνειρο, η ουτοπία.

Ο Όρκους, θεός του Κάτω Κόσμου από το Ρωμαϊκό Πάνθεον, μοιάζει με τον Πλούτωνα. Αργός στην περιστροφή του σαν τον Πλούτωνα, έχει παρεμφερή χαρακτηριστικά. Αλλά ως λειτουργία,  δεν περιορίζεται στην προσωπική μεταμόρφωση, αλλά οδηγεί στην μετάλλαξη και αλλαγή όλου του περιβάλλοντός μας.

Είναι η δύναμη αναγέννησης του χώρου και τόπου στον οποίο θα κινηθούμε, θα βιώσουμε εμπειρίες, θα εξελιχθούμε. Επομένως, έχει ευρύτητα, καθώς μεταμορφώνει το πλαίσιο της ζωής μας.

 

Πώς μας δίνει το μήνυμα των ημερών ο συνδυασμός λοιπόν;

 

  • Η ομιχλώδης ατμόσφαιρα οδηγεί σε αυταπάτες, που συχνά αντανακλούν τις φοβίες, την αγωνία μας, την αμφιβολία μας.
  • Η δογματική στάση, περιπλέκει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.
  •  Ο ρομαντισμός μπορεί να φανεί ως αφέλεια.
  • Η τοξίνωση των συναισθημάτων, οδηγεί σε αποσύνθεση.
  •  Οι χαοτικές καταστάσεις της ζωής μας, μας οδηγούν σε τάσεις φυγής από την πραγματικότητα.

 

Πρέπει να κατανοήσουμε πως η ζωή μας μπορεί να αλλάξει, αν φύγουμε από την περιοριστική ατομικότητα και ενδιαφερθούμε για το συλλογικό καλό. Θα μπορέσουμε να γίνουμε  διαμορφωτές του περιβάλλοντος, να κάνουμε μία ουσιαστική νέα αρχή, να μην εγκλωβιζόμαστε στον δογματισμό, στον φόβο, στην φαντασίωση, στην πλάνη.

Ένας νέος σχεδιασμός για το 2016, θα πρέπει να βασιστεί στην προσγείωση, στον σωστό βηματισμό προς το «αύριο», να αφήσουμε πίσω την ουτοπία, την ψεύτικη προσδοκία, να αγαπήσουμε ξανά το περιβάλλον που μας φιλοξενεί, τους ανθρώπους που είναι συνοδοιπόροι στην δύσβατη καθημερινότητα.

Να ρίξουμε το προσωπείο, να αλλάξουμε το Ψέμα με την Αλήθεια, ως προς τον ίδιο μας τον εαυτό και ως προς τους άλλους.

Καλή μας νέα χρονιά με νέα στάση ζωής!!!

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr