Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Αντίθεση και εναρμόνιση – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Αντίθεση και εναρμόνιση – Λίλιαν Σίμου

love-alter-1

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου και ο Άρης από το ζώδιο του Ζυγού συναντά σε αντίθεση τον αστεροειδή των Κενταύρων, Πήλιον.

Ο αστεροειδής Πήλιον έχει την τάση να προσφέρει ένα έδαφος για να συνδεθεί το ιδανικό με το πραγματικό, το ιδεατό με το ρεαλιστικό, το εσωτερικό με το εξωτερικό. Είναι το δύσκολο μονοπάτι της ζωής, με τις ανηφοριές και τις απότομες στροφές, τα σκοτεινά δάση και τους κινδύνους.

Στο μονοπάτι αυτό κρύβονται τα όντα που δεν έχουν σύνδεση με το πνευματικό πεδίο και λειτουργούν με το ενστικτώδες, οι Κένταυροι.

Στις τελευταίες μοίρες του Κριού, φαίνεται η εξασθένηση από την προσπάθεια, τις διαρκείς μάχες, την απειλή, τον φόβο, την μόνιμη εγρήγορση, την αντίσταση προκειμένου να μην μας χειραγωγήσουν, αλλά και τα πιθανά λάθη ενθουσιασμού, χαράς, πρωτοβουλιών που πήραμε παρορμητικά και αυθόρμητα.

 

Ο Άρης στον Ζυγό, βρίσκεται σε αδυναμία. Λειτουργεί όχι πλέον ατομικά, αλλά για να συμπορεύεται με άλλους. Μάχεται για να κερδίσει την συνεννόηση, την εναρμόνιση, την γεφύρωση των διαφορών. Η δράση και η κατάκτηση εμπεριέχουν όρους, ευγένεια, ποιοτικά χαρακτηριστικά, διπλωματία.

Η αρμονία μπορεί να επανέλθει, η γλυκύτητα και η ζεστασιά, η αυτοπεποίθηση και η εσωτερική ενδυνάμωση, μπορούν ξανά να κάνουν την ζωή όμορφη…

 

Στην ερωτική μας ζωή, η συνειδητοποίηση είναι μία επίπονη διαδικασία. Η κατάκτηση έρχεται μέσα από πόνο, περιπέτειες, εντάσεις, ριψοκίνδυνες αποφάσεις.

Το πνεύμα της συλλογικής προσπάθειας είναι απαραίτητο για να πετύχουμε ένα αίσιο αποτέλεσμα. Η ποιότητα της δράσης θα κριθεί από την επιμονή, τον ενθουσιασμό, την πίστη στον στόχο.

Τα δώρα της ζωής δεν θα μας χαριστούν.

 

Στην αρνητική πλευρά του συνδυασμού, θα υπάρξει μείωση του ενδιαφέροντος, της χαράς, της ικανοποίησης, αν θεωρήσουμε πως κερδίζουμε εύκολα την μάχη.

Η εξισορρόπηση των συγκινήσεων, έρχεται μόνο μέσω της διατήρησης της ποιοτικής αγάπης που μας παρακινεί. Η προσφορά, η γενναιοδωρία και η θετική συμβολή, μας βοηθούν.

 

Οι Κένταυροι όμως διατηρούν μνήμες κυτταρικές. Πόσο βαθιά χαραγμένα είναι τα τραύματα που φέρουμε ή η συνήθεια μίας υποταγής στην μοίρα;

Καθώς μας δίδεται η ευκαιρία να διορθώσουμε τις τελευταίες πινελιές, είναι απαραίτητο να διαχειριστούμε ψύχραιμα κάθε αντίθεση που βιώνουμε και να καθαρίσουμε, να απομακρύνουμε, να αποστασιοποιηθούμε από την ένταση, την αποθάρρυνση και κάθε δυσάρεστο συναίσθημα που γίνεται αιτία να χάνουμε την πίστη για ένα καλύτερο «αύριο».

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr