Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Δύσκολη επικοινωνία – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Δύσκολη επικοινωνία – Λίλιαν Σίμου

la-conversation-etienne

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου και μετά τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων, ο Ερμής στον Αιγόκερω σχηματίζει με τον Άρη στον Ζυγό δύσκολη όψη.

Ο Άρης, σημαντικός για δράση και αντίδραση στη καθημερινότητά μας,  μπορεί να σημάνει συναισθηματικά θέματα σε συνδυασμό με την Αφροδίτη πάντα, ενώ θέματα σεξουαλικότητας και δυναμικότητας είναι πιθανόν θα εκφράσουν προβλήματα.

Αν και βρίσκεται όμως στον Ζυγό σε ένα παρορμητικό ζώδιο, η δράση δεν εξατομικεύεται, αντίθετα οφείλει να συγκρουστεί με το Εγώ και να οδηγήσει τη σχέση στο Εμείς. Δύσκολο έργο για τον πλανήτη που είναι αμιγώς η προβολή της προσωπικής φιλοδοξίας για κατάκτηση.

Επομένως, η αδύναμη θέση ζωδιακά, μας πληροφορεί πως πρέπει στο εξής να έχουμε μία λεπτή και προσεκτική συμπεριφορά.

Σε συνδυασμό με τον Ερμή στον Αιγόκερω, ο λόγος μας μπορεί να φανεί κοφτός, σαφής μεν, σκληρός δε. Μπορεί να προκληθούν παρεξηγήσεις στις συνεργασίες ή σε μία σημαντική σχέση.

Όλα διευθετούνται αν δεν αντιδράμε άμεσα και παρορμητικά στα γεγονότα της ζωής μας.

Ο λόγος «κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει» έλεγε μία σοφή λαϊκή παροιμία. Ας προσέχουμε λοιπόν αυτό που λέμε ή γράφουμε, ας έχουμε υπομονή και ας αποφύγουμε τις συγκρούσεις. Ο δογματισμός περιορίζει την σοφία και τη διάκριση.

Η διπλωματία, η ευγένεια και η αρμονία, μπορεί να είναι ένας άθλος αυτή την εποχή, καθώς δοκιμάζεται η ποιότητα που διαθέτουμε.

 

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: [email protected] ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr