Home / IN & OUT / “Μάνα θα πάω στο Hollywood” είπε η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Φωκάς Ευαγγελινός συμφώνησε!

“Μάνα θα πάω στο Hollywood” είπε η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Φωκάς Ευαγγελινός συμφώνησε!

mana-tha-paw-sto-hollywood-web (2)

Το καλοκαίρι του 2015 γνώρισα τη Δήμητρα με αφορμή την προετοιμασία για το νέο έργο της “Μάνα θα πάω στο Hollywood” στο Θέατρο Ιλίσια. Από τις πρώτες συζητήσεις μας φάνηκε ότι η ανάγκη της να γράψει αυτό το έργο ήταν η καταγραφή των συνθηκών της Ελλάδας του σήμερα, των ανέργων ηθοποιών, των ανέργων καλλιτεχνών, αλλά και όλων των ανέργων νέων που παλεύουν σε μια κατάσταση που μοιάζει να μην έχει αύριο.

Το καλοκαίρι ζήσαμε το μεγαλύτερο φόβο οικονομικής καταστροφής, με το capital control, με την παντελή έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και συνειδητοποιήσαμε για μια ακόμα φορά ότι στην Ελλάδα δεν μπορούμε πια να κυνηγήσουμε κανένα όνειρο μας.

Επίκαιρη όσο ποτέ, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, με κωμικό και καυστικό τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της ιστορίας της: Σε ένα διαμέρισμα στην οδό Φυλής, δύο άνεργοι ηθοποιοί ονειρεύονται με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν μια διέξοδο έξω από την Ελλάδα, εκεί όπου οι κόποι και το ταλέντο ανταμείβονται αν προσπαθήσεις αληθινά, στο φαντασμαγορικό Hollywood!

mana-tha-paw-sto-hollywood-web (5)

Πόσο ουτοπικό ακούγεται ένα τέτοιο όνειρο; Και όμως, όπως γράφει στο κείμενο της η Δήμητρα “Εάν δυο από σας συμφωνήσουν επί της γης δια κάθε πράγμα, που θα ζητήσουν εις την προσευχήν τους, θα γίνει τούτο εις αυτούς από τον Πατέρα μου, που είναι εις τους ουρανούς” (Ματθαίος, κεφάλαιο 18, στίχος 19). Και όντως το συμφώνησαν, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ και ο Θανάσης Αλευράς, πλαισιωμένοι από ένα υπέροχο καστ, όπως η μοναδική Ελένη Ροδά, με την καταπληκτική φωνή της στα υπέροχα τραγούδια του Ζαμπέτα και όχι μόνο, ο Αντώνης Κρόμπας σε ρόλο απίστευτα κωμικό και οι εξίσου καταπληκτικοί Jerome Kaluta, Πέτρος Γεωργοπάλης, Στράτος Λύκος και Παναγιώτης Αλεξανδράκης!

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός σε συνεργασία με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και το αποτέλεσμα θα μας εκπλήξει όλους!

mana-tha-paw-sto-hollywood-web (1)

Κι εμείς… περιμένουμε με κομμένη την ανάσα να δούμε αν θα καταφέρουν να φτάσουν στη Λεωφόρο της Δόξας και να αγγίξουν το όνειρο τους!

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

Ταυτότητα Παράστασης:

Κείμενο: Δήμητρα Παπαδοπούλου

Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός – Δήμητρα Παπαδοπούλου

Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης

Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης

Μουσική ενορχήστρωση και διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη

Βοηθός σκηνοθέτη: Πέτρος Γεωργοπάλης

Βοηθός σκηνογράφου: Μιχάλης Σαπλαούρας

Promo video: Γιώργος Δάσκαλος

Παίζουν:

Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Αντώνης Κρόμπας, Jerome Kaluta, Πέτρος Γεωργοπάλης, Στράτος Λύκος, Παναγιώτης Αλεξανδράκης και η Ελένη Ροδά.

Παραγωγή: Θέασις – Δράσεις Πολιτισμού

 

Χώρος: Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ

Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασιλίσσης Σοφίας

(μετρό Μέγαρο Μουσικής)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 19:15, Πέμπτη στις 21:15, Παρασκευή στις 21:15, Σάββατο στις 18:15 και στις 21:15, Κυριακή στις 19:15

Διάρκεια: 120’

Εισιτήρια: Τετάρτη (λαϊκή απογευματινή): 14 ευρώ και 12 ευρώ (εξώστης), Πέμπτη και Παρασκευή: 18 ευρώ και 16 ευρώ (εξώστης), Σάββατο (λαϊκή απογευματινή):  14 ευρώ και 12 ευρώ (εξώστης), Σάββατο (βραδυνή):  18 ευρώ (πλατεία), 16 ευρώ (εξώστης), Κυριακή: 18 ευρώ (πλατεία), 16 ευρώ (εξώστης).

Φοιτητικό (όλες τις ημέρες): 12 ευρώ.

Κρατήσεις: 210 7210045 & 210 7216317 (10:00 – 21:00)

 

Parking με 50% έκπτωση (Παπαδιαμαντοπούλου 26 & Μιχαλακοπούλου – Αδαμόπουλος)

 

Επίσημος δικτυακός τόπος θεάτρου:  www.theatroilisia.gr

Comments

comments

About Μαρκέλλα Καζαμία

Με τα γαλλικά μου σε Αθήνα και Στρασβούργο, το άστρο μου έλαμψε γρήγορα και ό,τι έπεφτε στα χέρια μου, το μετέφραζα. Επαγγελματίας της επικοινωνίας, εραστής της τέχνης, τα ταλέντα μου καλπάζουν σε ό,τι εχει κουίντα και είναι γραμμένο σε χαρτί. Στο ενδιάμεσο, συνεντευξιάζω τους πάντες. Και τους φέρνω κοντά σας. Με άποψη. Τη δικιά μου.