Home / MOOD OF THE DAY / Το μήνυμα της ημέρας: Θεραπεύοντας το τραυματισμένο Εγώ – Λίλιαν Σίμου

Το μήνυμα της ημέρας: Θεραπεύοντας το τραυματισμένο Εγώ – Λίλιαν Σίμου

flower-water-628x363-TS-157204773

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και η ημέρα μας στολίζεται από έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό: Ο Ήλιος που πρόσφατα συμμετείχε στο ταξίδι της Νέας Σελήνης, βρίσκεται στο μεσοδιάστημα του Χείρωνα με τον Δία.

Δίας και Χείρωνας, δύο δάσκαλοι, πατέρες, προστάτες και συνοδοιπόροι μας στον καθημερινό αγώνα, αρχέτυπα σημαντικά και με βαθιές ρίζες.

Ο Δίας στην Παρθένο  εκφράζει την προσωπική μας εργασία με μόχθο και λογική, συνθέτει το παζλ και ολοκληρώνει τον στόχο. Ο χρόνος είναι πολύτιμος, η γνώση τίθεται σε εφαρμογή, η πειθαρχία και η σωστή οργάνωση, είναι απαραίτητα εφόδια.

Το πομπώδες και το εγωιστικό στοιχείο, δεν επικρατούν. Αντίθετα, η σύνεση, η ταπεινότητα, η διακριτική συμπεριφορά, το έργο και όχι τα περιττά λόγια, θα ανταμειφθούν. Το λιτό και απέριττο πρέπει να επικρατεί.

Ο Χείρωνας προσδιορίζει την ευαίσθητη πτυχή της παιδικής μνήμης που ωθεί σε αντιδράσεις θύματος ή θύτη.

Η εβδομάδα που κύλησε ήταν πολύ έντονη. Δύσκολες όψεις, περιέγραψαν τον εκνευρισμό, την διάλυση, τις αντιδράσεις που δεν είχαν ουσία αλλά δημιούργησαν ρωγμές, την ρήξη σε συμβατικές σχέσεις, την ανατροπή.

Εξέπληξε και παράλληλα αποδυνάμωσε ό,τι είχε σαθρό υπόβαθρο, αλλά έφερε και αποκαλύψεις.

Εκείνο που παρατηρήθηκε περισσότερο να εκδηλώνεται είναι η εγωιστική και πεισματική άρνηση συνεργασίας ή συμμετοχής σε ένα κοινωνικό σύμβολο διατηρώντας ποιότητα και αξίες.

Ο σημερινός συνδυασμός είναι η υπενθύμιση πως  πρέπει να θεραπεύσουμε το Εγώ (Ήλιος), να αναπτύξουμε την δυνατότητα της αυτοθεραπείας, με συμπόνια, αγάπη, ηθικές αξίες, διευρύνοντας το συναίσθημα, πέραν των προσωπικών επιδιώξεων.

Η δημιουργική μας δύναμη θα μας κάνει πλουσιότερους σε κάθε πεδίο, πνευματικό, ψυχικό, υλικό.

Οι εσωτερικές συγκρούσεις που υποκρύπτουν αλαζονεία, υπερηφάνεια και υπερβολικές απαιτήσεις, προκαλούν ποικίλα προβλήματα.

Στην τελική, όλα είναι φθαρτά, περαστικά και εφήμερα. Στο δύσβατο μονοπάτι της ενσάρκωσης, το σημαντικό έγκειται στο να μπορούμε να αμβλύνουμε το Εγώ προς χάρη της γνώσης, της αυτογνωσίας, να προστατεύσουμε την ψυχή που δονείται από τις διαρκείς συγκρούσεις προσφέροντας τα κλειδιά της θεραπείας που της ταιριάζει κάθε φορά.

Σε ένα ταραγμένο κοινωνικό περιβάλλον, η μόλυνση αναμεταδίδεται με ταχύτητα. Αλλά η Αγάπη, η Συμπόνια και η Κατανόηση έχουν την ταχύτητα του φωτός και απλώνονται σε όλο το μικρό μας σύμπαν.

Η θεραπεία έρχεται με ένα χαμόγελο, ένα χάδι, ένα ζεστό λόγο, ένα άγγιγμα ψυχής…

Comments

comments

About Λίλιαν Σίμου

Αναζητώντας απαντήσεις για τις ανατροπές που μας αλλάζουν εσωτερικά και εξωτερικά, το μονοπάτι με οδήγησε και στην αστρολογία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, η σοφία χιλιάδων χρόνων, αποτυπώνει τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες... αλλά και προσφέρει κατευθύνσεις και λύσεις! Αρκεί να έχουμε στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον! Σύμβουλος αστρολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, με πολλά άρθρα, βιβλία και μελέτες στο ενεργητικό μου, εστιάζομαι περισσότερο στην ψυχαναλυτική και καρμική αστρολογία, όπως και στην αστρολογία των σχέσεων. Γιατί, γνωρίζω πως "ο σοφός κυβερνά τα άστρα, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ' αυτά"! Για προσωπικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: liliansimou@gmail.com ή επισκεφθείτε την προσωπική μου ιστοσελίδα: www.astrolife.gr